~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2008

Av ~ Ruth ~ - 23 november 2008 16:07

Har  åter suttit i timmar i dag och gjort massor med vinterbakgrunder för bloggar, alla är noggrant utprovade så det inte blir skarpa sömmar, hoppas jag har lyckats. Nu står det dig fritt att låna, har även byggt om sidan i kategorier så man lättare hittar det man söker, hoppas något faller dig i smak. Du hittar sidan under mina länkar och även *HÄR*


Flera minus här i dag, så nog är det vinter. Min lilla snigel lever fortfarande, men tror inte den kan överleva med att bara sitta på "kärleksörten" behöver den nektar från blomman så är den torr, men bladen är gröna. Håller nu på med middagsmat, det blir enkelt, potatisbullar, köttskivor, gräddsås och rivna morötter.


Ha en fortsatt fin söndag !

Av ~ Ruth ~ - 22 november 2008 19:52


Har fått denna fina Award av en vän "Agneta", den avser min "Blandat & Mixat" sida. Tyvärr så ligger den i malpåse sedan ett år tillbaka, hoppas jag en dag skall få tid att rensa den och hitta på något nytt och lysa upp den med. Har för mycket omkring mig för att orka med allt på datorn. Klicka på Awarden så kommer du till sidan!

*•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.**.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.**.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*
Har ingen energi att blogga i dag, men har jobbat med att göra vinterbakgrunder till dom som vill låna, det har tagit mycket av min lediga tid i dag, hoppas kunna lägg ut dom i morgon, för vintern är ju här nu, eller hur ? Dom senaste dagarna har termometern varit på minus, så den lilla pudersnön ligger fortfarande, hoppas det kommer mera snö. Eftersom det är rätt så stillsamt på bloggarna över helgen så tror jag inte att någon har saknat mig :-) skall göra en snabbtitt inne på era bloggar efter "Stjärnor på is", hoppas Tony åker ut i kväll, men det är väll som med Peppe och Kurtan i "Let's dance", det skall vara en pajas med så länge det går, även om inte Tony är lika extrem ..

Av ~ Ruth ~ - 21 november 2008 12:01

I dag fick vi det första brevkuvertet i postlådan, ja nog har man fått särbehandling :-)  men undrar, är det inte Citymail utan posten själv som har delat ut detta. Skall bli så här nu fortsättningsvis med allt samlat i ett brev. Det är bedrövligt att det skall bli så här, men posten själv höll med att det är för jäkligt. Jag har även köpt "Ginko Biloba" på postorder som kommer direkt i brevlådan med ett inbetalningskort, försändelsen har varit 3 burkar varje gång, har sagt upp detta efter att jag fick en påminnelse på över kr: 606:-, varav kr: 50 i påminnelse avgift. Fick aldrig denna försändelse, efter mycket strul så avskrevs det hela. Var kund där i 6 år, förmodligen hamnade dessa tabletter i någon grannes låda och lämnades inte tillbaka till rätt person av den oseriöse mottagaren. För 2 månader sedan kom det en påminnelse avi från Telenor (har både bredband och telefon där) med hot om avstängning om inte räkningen betalades med försenings avgifter, så det är många gånger detta med poststrulet sker, med massor av obehag och onödiga utgifter som följd. Hoppas nu slippa detta strulet som jag tycker är väldigt jobbigt, obehagligt och dyrt.

Av ~ Ruth ~ - 20 november 2008 15:07

En dag utan regn och blåst. Har varit ute och tagit en längre promenad med hundarna i det vackra vädret, mest motion har nog jag fått eftersom alla hundarna inte är med samtidligt, men det skadar inte mig :-)


Har fortfarande strul med brevförsändelser som inte kommer i rätt låda, i dag kom det 2 brev med påminnelse, varav det ena var ett paket som skulle hämtas ut. Samt en påminnelse av en räkning som har fått väldigt hög påbackning med olika avgifter, där det rör sig om nästan kr: 300:- . För någon vecka sedan var det hot om kronofogden, sådant är inte trevligt att få i brevlådan. Har vid 2 tillfällen varit i kontakt med postchefen men inga förändringar har skett. Min man åkte ner till posten med dom 2 breven som kom i dag, för att få en skärpning. Inte står dom för allt strul och extra utgifter dom ställer till med. Sedan Citymail övertog brevbärarjobbet så har klagomålen ökat katastrofalt enligt postchefen, men kära nånnena då kan han inte göra något som är bossen ??? Nu skall vi få våran post samlad i ett kuvert till våran låda, men ponera, om detta kuvert läggs i fel låda så blir det katastrofala följder om det innehåller flera räkningar och försändelser. Har även skrivit ett brev till våra närmaste grannar om att dom måste lägga rätt breven som kommer i fel brevlåda. Väldigt ofta får jag mina närmaste grannars brev och dom får dessa i sina lådor samma dag med min hjälp.

Så i dag är jag fly förbannat !

Av ~ Ruth ~ - 19 november 2008 14:33

För ca. 3-4 veckor sedan tog jag in några stjälkar av "Kärleks-örten" ute ifrån rabatten. För en 14 dagar sedan tog jag ur dom från vasen och bytte vatten, då trillade denna snigel ner i diskhon, trodde den var död så jag la den på duken bredvid vasen, efter ett tag var den borta, då hade den krupit upp och satt på ett blad, så nu har jag en skyddsling till "Ler". Duschar nu kärleks-örten ett par gånger varje dag, vet att sniglar vill ha fukt, har även satt i en blompinne och virat bomull omkring doppat i honungsvatten, även hängt upp en kalktablett, vet att dom måste ha kalg för sitt hus. Snigeln förflyttar sig från gren till gren och är svår att upptäcka mellan alla blad och blommor. Blomkvistarna har fått rötter så nu skall jag sätta dom i kruka, skall bli kul att se hur länge snigeln hänger med i sin lilla värld. Är jag barnslig eller ? hehehe, värnar om allt liv smått som stort.

Av ~ Ruth ~ - 18 november 2008 21:18

I går när jag var ner till centrum kikade jag in på Röda Korset, såg en stor gammaldags tomte som var drygt en meter hög med gammaldags kläder, tänkte då på Cina som jag vet samlar på tomtar, priset var 100 :- rätt billigt för en så stor tomte med mjuka kläder och ett mysigt ansikte och utstrålning. Det var massor med julsaker, gardiner och dukar. Kunde inte motstå denna söta ljusstake, (måste köpa kortare ljus en dom jag har satt dit) ljusstaken är ganska hög och kostade kr: 25:- då slog jag till. Har förövrigt nog med julsaker redan så jag gick där ifrån rak i ryggen som ett stearinljus lycklig över mitt fynd. I dag har vi haft en familj på besök som var intresserad av hundarna, dom har funderingar på att införskaffa en. Trevligt var det, 2 små jättegulliga små flickor 4 - 5 år (snart 6) underbara och försiktiga med hundarna, blir nog en bra hundfamilj. Nu skall jag besöka era bloggar och se vad ni har haft för er i dag.

Av ~ Ruth ~ - 17 november 2008 20:09

Någon ville se resultatet, inte så enkelt att fota sig själv framför spegeln, kan ju inte använda blixt, den speglar ju sig också. Fick Anita som klipperska denna gången och hon är alltid pålitlig och noggrann så jag är nöjd som tusan, det är bara att rufsa till det på morgonen sedan är det klart. Vill ha enkla busiga frisyrer, det passar mig bäst, (don efter person hehehe.) I kväll blir det bara ett program att se på TVn kl. 21.00 "Hundcoachen" gillar det programmet. Ha en mysig kväll i lampans sken..

Av ~ Ruth ~ - 17 november 2008 10:28

Så var det åter en ny vecka. En kylig natt har det varit med -5* i dag blir det solsken tycks det. Blir nog ner till torget för att klippa mig i dag, sedan hem och beklaga mig framför spegeln, avskyr nyklippt hår. I går var min son och ena barnbarnet här och hjälpte min man att sätta mössa på skorstenen. Min man har själv bockat plåt och gjort huven, vi har ju bergvärme och då är det inget som torkar upp skorstenen efter regn och snö, så skorstenen far illa. Har stickat på en ny mössa, får göra den klar men jag tror det är för grovt garn så den blir för stor, det kanske blir till att repa upp den, tråkigt men men. Näää, nu får jag börja dagen med något vettigt, det här går inte för sig :-) Kikar in här senare under dagen. Ha en bra dag !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards