~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 18 november 2008

Ljus i det mörka

Av ~ Ruth ~ - 18 november 2008 21:18

I går när jag var ner till centrum kikade jag in på Röda Korset, såg en stor gammaldags tomte som var drygt en meter hög med gammaldags kläder, tänkte då på Cina som jag vet samlar på tomtar, priset var 100 :- rätt billigt för en så stor tomte med mjuka kläder och ett mysigt ansikte och utstrålning. Det var massor med julsaker, gardiner och dukar. Kunde inte motstå denna söta ljusstake, (måste köpa kortare ljus en dom jag har satt dit) ljusstaken är ganska hög och kostade kr: 25:- då slog jag till. Har förövrigt nog med julsaker redan så jag gick där ifrån rak i ryggen som ett stearinljus lycklig över mitt fynd. I dag har vi haft en familj på besök som var intresserad av hundarna, dom har funderingar på att införskaffa en. Trevligt var det, 2 små jättegulliga små flickor 4 - 5 år (snart 6) underbara och försiktiga med hundarna, blir nog en bra hundfamilj. Nu skall jag besöka era bloggar och se vad ni har haft för er i dag.

 
 
Marianne

Marianne

18 november 2008 21:58

Ett nytt fynd igen, du har tur och näsa för de rätta fynden.
Jag får nog åka på en fyndrunda snart. Det var ett tag sedan jag kollade igenom alla våra loppisbutiker.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Gerty

Gerty

18 november 2008 22:10

Vad fin den ljustaken var och vilket bra pris synd att vi inte har körkort då kunde vi åkt på loppisrunda

http://Prilyckans

 
Anki J.

Anki J.

18 november 2008 23:50

Vilket fint fynd du har hittat. Du är duktig på att komma just i rätt stund när där finns något så fint (och billigt) till salu.
Kram

http://www.jankils.se

 
Malin

Malin

19 november 2008 01:09

Kanon fynd:)
Kram

http://Vingklippt

 
lillis

lillis

19 november 2008 07:09

Vilken fin ljusstake ett riktigt fynd
Kramen

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

19 november 2008 08:07

Vilken tur du har som hittar så bra fynd. Kom just på att jag ska förbi loppisen idag eftersm jag ska till grisöronaffären och köpa hö. Det är så roligt att gå dit men inte för min allergi så besöken blir korta. Hö hemma + allergi dumt dumt...jo jag vet. Jag blir inte borta länge från bloggen, ramlar nog in senare idag men först måste jag väl göra någon sorts nytta och nu kom jag just på att maken nog glömt det är onsdag och bugg. Han en underbar dag! Kram.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

19 november 2008 08:08

Hej Ruth!
Vad fint det ser ut på ditt köksbord(jättefin ljusstake)!ja min data tar jag med mig,skulle inte klara mig utan den,hehe!Alina den aprikosa är ju gubbens hund,och hon kommer att bo med oss båda.Diza är min egen.Ja jag hoppas att jag ska trivas,kanske lite svårt att tro på det,men tyvärr så har jag inget annat val just nu.Karlholm är ju lite kalle bakom om du förstår.Men vem vet man kanske stortrivs.Du gillar att gå & kika på loppis ser jag,det gjorde jag oxå förr.Men jag köpte så mycket grejor,så jag tröttnade till slut.Ha en bra dag nu Ruth!och du får skriva så mkt du vill,det är bara trevligt tycker jag.

http://lenaochpudlarnas-blogg

 
agge

agge

19 november 2008 10:40

oj,vilket fynd. Jättevacker ljusstake och jag som samlar på änglar....är grön av avund.
kram

http://agges.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

19 november 2008 11:51

Log gott när din bild i burka dök upp, snart är det väl dags för en sån. Med galler för fejset så en inte skrämmer små barn;)
Ljusstaket är säkert ett fynd till det priset, förstår att det var omöjligt att stå emot;)

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Berit

19 november 2008 12:39

Fint!
Jag kollar in den blå panelen i bakgrunden - jag går nämligen i målningstankar, vår panel är vit men jag skulle vilja ha den gammelblekgrön - kanske innan jul!

 
Medresenärskan

Medresenärskan

19 november 2008 12:54

Oj, vilken fin ljusstake. Är det brons?? Man kan hitta såna där saker som är lite ovanliga och är priset så billigt ja, då klipper man till, givetvis. Du får säkert väldigt trevligt med denna.

Kristall kronor var det ....
Hittade detta på spray på nätet ...

Man ska i största möjligaste mån undvika att ta för mycket i prismorna, de blir lätt kantstötta och naggade. Vi rekommenderar att man använder Sparkle Plenty, ett rengöringsspray som är självrengörande utan att du behöver gnugga på prismorna. Det skadar inte prismor, lackerade eller förgyllda ytor. Det fungerar så här: Gör lampan strömlös. Vänta tills glödlamporna har svalnat. Låt glödlamporna sitta kvar och täck lamphållarna med plast. Täck ytan under lampan med tidningar eller dylikt. Skaka flaskan. Börja nedifrån och spraya rikligt på 20 cm avstånd tills alla ytor är droppande våta. Kronan är ren när dropparna är klara och helt genomskinliga. Ev. vätskeansamlingar sugs upp med hushållspapper. Tänd kristallkronan när den är helt torr men tidigast efter två timmar. Vid hård nedsmutsning kan en andra rengöring vara nödvändig. Låt då inte kronan torka mellan rengöringarna.(slut kopierat)

Förlåt ... men det låter farligt, tycker jag. Koppla bort strömmen och tänd inte på ca 2 tim. Nää, jag tar yes som jag brukar eller så kastar jag ut den.
Kram på dig !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

19 november 2008 14:50

Mycket vackert!
Kramen

http://birgittas.bloggagratis.se

 
maki till ruth

maki till ruth

19 november 2008 16:01

Vad prydligt det ser ut , hemma hos Dig.
Sen måste jag säga, ljus får man aldrig för många. Vem eller vad är det för figur i kransen?
Tänd ett ljus och låt det brinna......
kram

http://maki.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

19 november 2008 18:03

Tusan oxå att jag inte bor i Lerum skulle ha gett vad som helst för den tomten!!!

Mycker vacker o fin ljusstake!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards