~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2008

Av ~ Ruth ~ - 16 november 2008 00:14

Har tagit kort på min utsmyckade dataskärm, vad döljer sig i alla dessa mappar ?

Jag har en förmåga att lägga allt på skrivbordet. Så här ser min skärm ut, det är mappar i mappar i mappar. Konstigt nog så vet jag exakt vart jag har allt. Det förekommer att jag rensar och slänger, men det svider. Ahh, tänker jag, kommer inte att sakna det, så går det ett tag, då börjar jag leta och leta och då är det borta. Hur ser det ut på ditt skrivbord ? Är som en ekorre inför vintern med mitt samlande på hög :-)


Förövrigt så har denna dagen blivit precis som jag planerade, lugn och skön, har bara dammsugit och dammat, vilken jag gör stortsätt varannan dag så der räknas inte. Hoppas att även ni har haft en lugn lördag. Nu vräker regnet ner här, korta kraftiga skurar. Hoppas söndagen blir bättre, skall bli sol enligt SMHI, men dom har lurats förut.

Av ~ Ruth ~ - 15 november 2008 13:59

Så var mössan klar, har redan börjat på en till , tar en stickedag i dag i den mån det går. Kanske lottar jag ut en framöver, mössa behövs ju om kylan nyper tag i öronen så dom vitnar. Vi är för slarviga för att sätta något på huvudet, vilket är väldigt viktigt.


Snöglitter bland ris och stenar
Mörka skuggor i vinterkväll.
Rimfrostbarr på granens grenar
då är det härligt och skönt med
en mössa så varm.

Av ~ Ruth ~ - 14 november 2008 19:00

Har varken fått skriva här eller kommenterat i era bloggar, det sistnämnda blir efter TV tittandet i kväll. Mitt bröd var inte klibbigt till frukost, men för sött, blev nog för mycket sirap och blev lite tungt, jag får halsbränna av för sött bröd. Kommer även att byta ut en del råg mot mera vete. Skall göra en egen mjöl mix. Har nu mera stor konkurans vi datorn, inte bara att sätta mig när jag känner för det, så i dag har jag börjat på ett nytt stickprojrkt, det blir nog klart i morgon vill jag tro, det blir en mössa denna gången, visar sedan upp den på bloggen. Skulle önska jag har haft en perukstock, du har ingen som står och dammar i källarskrubben eller på en hylla i garderoben som du vill bli av med ???? Det har bara varit grått och regnigt hela dagen, lamporna har fått varit tända sedan jag klev ur sängen, så nu dissar jag hela hösten och inväntar vintern. Hälsar på er senare i kväll, vi syns i kommentarerna !

Av ~ Ruth ~ - 13 november 2008 19:42

I dag har jag bakat brytbröd, vet inte hur jag skall ge det betyg, åt en ruta medan det var varmt och då tyckte jag att det klibbade fast på tänderna, får se hur det smakar i morgon fm. måttade inte sirapen utan hällde på en höft, tror det blev för mycket ?? Kommer nog att minska på rågmjölet och ta mera vete i stället. Måste prova min egna mjölmix och testa. Återkommer i morgon och ger info. efter frukost, även om det dröjer en stund ut på fm. äter inte fören vid 11-12 tiden.


Ingenting som ska knådas, vilket är bra när man har ont sina händer.

Recept: Långpannebröd

-------------------------

 50 gr jäst
50 gr margarin
2 ½ dl vatten
2 ½ dl mjölk
1 tsk salt
½ dl sirap
ev ½ msk brödkryddor
9 dl rågsikt
1 dl graham
2-3 dl vetemjöl



Smält margarinet och tillsätt mjölk och vatten.
Ljumma till 37 grLös upp jästen med degvätskan.
Tillsätt salt och sirap.
Sist mjölet.


Arbeta ihop degen med elvisp.

Låt jäsa 20 min.


Häll degen i en smord långpanna och platta ut den med mjölig hand.
Markera med kniv ca 15 rutor.

Nagga med en brödnagg eller gaffel.
Jäs ytterligare 20 min.


Grädda i 225 gr ca 15 min.

Stjälp upp på galler och låt svalna.
Dela i rutor.

Av ~ Ruth ~ - 13 november 2008 10:11

Äntligen, äntligen är den klar, blev rätt söt tycker jag, nu undrar jag vilken liten 4-5 åring som skall bära den. Nu kan jag fokusera på nya projekt, något lite den här gången. Måste alltid göra klart det jag håller på med innan jag börjar på något nytt, och koftan var jobbig, saknade motivation. Dimman ligger tjockt ute och det är bara 2,5+*. En tuff natt blev det, berodde det på mångubben ? somnade inte fören efter 3 och känner mig riktigt seg i dag. Det blir till att kämpa på, skall baka "Cavvertjäjernas brytbröd" det tror jag är gott, måste bara testa. Kommer nog en bild sedan, receptet kan hämtas "Här" om du blir inspirerat.

Av ~ Ruth ~ - 12 november 2008 15:34

Fick en ny uppdatering från Microsoft i gårkväll, nu fungerar datorn som den skall göra :-) är så himla glad, HURRA ! Det andra roliga är att min ensamhet åter har blivit 2 samhet. Min man kom hem från den sista resan från Värmland och jakt, nu åker vi upp alla nästa resa, det är så mycket nytt i huset sedan jag var där i påsken, skall bli så roligt att få se allt med egna ögon och inte bara på kort. Snö är det också när jag kommer upp då, kan det bli bättre ? vill nog inte åka hem fören till våren "L". Vintern där uppe är underbar. Saidie (på bilden) viste inte hur hon skulle bete sig när han kom hem i går, han betyder allt för henne. Hon har varit med han hela sommaren där uppe, men när det var dax för älgjakt fick hon stanna hemma. Husse är hemma och nu får hon ligga på armkroken i soffan och titta (sova) framför TVn. Jag har ju egen TV i datarummet och ingen soffa. Hem till frysboxen kom det älgkött, hare, tjäder och orre, så nu blir det mycket gott på matbordet framöver. Med andra ord en hel lyckad dag i går.

Av ~ Ruth ~ - 11 november 2008 22:39

Tog denna bild på månen i kväll, på torsdag så är det fullmåne. Man kan se att den fortfarande är lite naggat i vänstra kanten och i botten. Intressant bild, med blotta ögat såg den ut att vara helt rund.


God Natt och sov skönt även om mångubben glor på dig genom fönstret.

Av ~ Ruth ~ - 11 november 2008 09:47

Har sovit som en prinsessa i natt trotts att regnet har piskat mot fönster-rutan, kanske just det som har varit så vaggande. På torsdag är det fullmåne, den kunde i inte störa min nattsömn förra gången, få se hur det går nu. I går var det kraftiga vindbyar med storm +, var ute i trädgården med hundarna, lilla Rozzie marklyfte och flög in i ett galler som står omkring vinbärsbusken, skrek som en stucken gris av rädsla, sedan har hon vägrat att gå ut utan min närvaro, hoppas att det går över och inte blir befäst. När jag öppnar dörren och dom andra springer ut så står hon kvar på altanen och väntar på mig, lilla skruttan, när hon väl kommer ut så går hon inte till busken. Har aldrig upplevt något liknande förut, riktigt otrevligt var det. Det här får bli morgonens lilla rapport. Kaffemuggen x 2 är urdrucket så nu är jag redo att börja min dag.

So long !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards