~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2012

Av ~ Ruth ~ - 7 oktober 2012 21:45


............kan det inte bli om man dekorerar med det naturen bjuder på, titta så läckert det blev.


   



Det var inte här som det dukades så fint, utan det var sonen Robin med sin Nicke som hade middagsbjudning i lördags för sina vänner. Vad dem bjöd på förtäljer inte historien, men fick ta del av dukningen. Att även maten var helt underbar vet jag, vilken kock Robin är, en sådan skulle alla vilja ha som kock hemma, då blev det inga trista luncher eller middagar.

Hoppas det är ok Robin att jag visar bilderna på bloggen utan att fråga er. 


Vad åt jag själv i dag? jo sallad och köttgryta på hjortkött. Äter aldrig potatis och pasta, men sallad och grönsaker kan varieras i det oändliga och äts tillsammans med allt sorts kött och fisk så jag blir alltid mätt och mår toppen, tror benhårt på att mitt sätt att äta och att det är nycken till friskhet, alla krämpor jag hade under många år innan kostomläggningen är borta.


Tittar nu på ”Spårlöst” tror det är näst sista programmet för denna gången.  Skall också följa ”Solsidan” och ”Helenius hörna” som startade i kväll, jisses så mycket jag följer på TVn nu när det är höst.

Hopp ni har haft en fin helg och söndag.

 


Av ~ Ruth ~ - 6 oktober 2012 23:13


 

       


Dessa fina djuren kom nästan in på tomten i em. 2 ståtliga rådjur bara någon meter från vardagsrumsfönstret inne på grannens tomt, gick ut för att få bättre bilder men vädret var grått så det hjälpte föga.

Har klippt hundarnas gräsmatta i dag, hoppas det var sista gången för i år, det växer inte så snabbt längre. Senaste natten var det bara 1,7 grader, nära frost. Dags att röja upp ute inför vintern. Ha även en fortsatt trevlig helg.

Kramen.

 

Av ~ Ruth ~ - 5 oktober 2012 19:26

I dag kom min nya dator till ICA affären. En för stor kartong för att få med på cykeln så jag var tveksam om jag skulle kunna få med den hem. Med god hjälp av personalen så plockade vi ur kartongens innehåll inne på ICA-lagret, tejpade på den lösa bubbelplasten omkring hårddisken och då gick den ner i nätkorgen bak på cykeln och surrades fast, det blev en trygg färd. 

Övriga attiraljer var mera lättforslade, en mus + tangentbord, skärm följer inte med, sällan det gör det nu mera, men har 2 skärmar här hemma som duger gott. Får vänta med att installera den tills gubben kommer hem från Värmland. Som jag skrev förut så blev det en HP dator med ett ramminne på 4GB och hårddisken är på 1000 GB, har även HDMI- så jag kan koppla den till TV när jag tittar på datorns PLAY. Har aldrig haft en så kraftfull dator tidigare.


 


Det har duggregnat stort hela dagen och det fortsätter nu också. Hösten är här på riktigt nu, det har gått så snabbt från gröna blad till sprakande höstfärger på drygt en vecka, men ingen frost har det varit. Nu blir det en TV-kväll med mycket sång och musik, så klart ”X-Factor”. Hoppas ni får en trevlig kväll i soffhörnan.

Kram mina vänner.
 


Av ~ Ruth ~ - 4 oktober 2012 18:36

Beställde den nya stationära hårddisken i går kväll och fick meddelande på mejl i dag att den redan är på väg, det kan man kalla snabb service, sådant gillar jag.


Måste bara meddela att den oseriösa datakillen har annons i Markbladet nu, bor du som läser min blogg inom det området och vet att någon behöver data hjälp så varna för ”Datajouren väst”. Han tycks annonsera flitigt i dom lokala tidningarna som kommer ut gratis en dag i veckan. Vet du någon som har blivit lurad så be dem kontakta polisen och gör en anmälan.  


N
ågon i mina kommentarer undrade varför jag inte följer med till stugan under älgjakten, svarar: alla dessa gubbar som bor i huset under denna veckan får sköta sig själva med allt vad det innebär av markservice, bjuder inte på det, ja du förstår.

Har dammat och dammsugit i dag, nu skall golven tvättas, det får inte gro igen för mycket, bra att ha något att pyssla med. Snart är denna dag över, likaså denna vecka, stoppa tiden jag vill hoppa av!!

 

Av ~ Ruth ~ - 3 oktober 2012 23:29

"KLICKBILD"

 


Datorn som kom till huset via den oseriösa blir kortvarig här. Sonen Robin har suttit uppkopplat 2 kväller med fjärrhjälp mot min dator. Det är så många felrutor som kommer upp på datorn, det är ingen äkta program i den. Sonen har suttit i 6-7 timmar för att få rättsida på den. Har lagt in en äkta Windows 7 med kodnyckel som krävs, men han hade stora problem, gick in i programmet och grejade i timmar i olika filer, nu skulle dessa problem vara ur vägen, men det är fortfarande fel, rutan som jag visar i bilden kommer upp nästan varje gång den går ur viloläge. I morse starta den om 3 gånger för att konfigurera innan allt laddades upp och var klar. Datorn väsnas och jobbar inte lika frenetiskt hårt längre efter Robins hjälp.

 

Robin tror att har lagt in något konstigt på hårddisken, så nu får jag inte gå in för göra tex. bankärenden. Har beställt en ny dator ”HP” med stor kapasitet. Den kommer kanske till helgen. Detta blev en dyr historia. Tycker så synd om Robin som har jobbat så mycket och lagt  ner så mycket tid med denna datorn. Han är värd 1000 rosor och så mycket mera.

  

Arne åker upp till Värmland i morgon för älgjakt och huset där fylls på med Danskar till helgen, likadant varje älgjakt, ett glatt gäng som trivs tillsammans.

 

En regnig dag även denna höstdag och det skall fortsätta, inget bättre väder väntas förens på söndag.

    

Av ~ Ruth ~ - 2 oktober 2012 11:00

Inte så mycket som sker här hemma nu, vill inte älta datorproblemet längre om det inte kommer nya rön, kan berätta att polisen ringde igen i gårkväll. Vädret är grått trist och regnigt, nu är snart alla bladträd fint färgade. Jag har heller inte fått tömt mina fontäner och tagit rätt på mina blommor ute, men dem är fortfarande fina, har inte varit frost ännu, men det är nog en tidsfråga bara.
Gjorde en helrenovering (nästan) på hundarna i går, har gammeltiken kvar, hon var så blöt av regn så det gick inte då, så det blir i dag.
Nu skall jag koka mig ett ägg (det sista i kartongen) måste handla om regnet håller sig borta. Hoppas ni får en bra dag mina vänner.
 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards