~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2012

Av ~ Ruth ~ - 23 oktober 2012 19:41

"Klicka upp bilder"

       


Inte hittade jag något ätbart, men fotade det jag hittade. Även svamparna tackar för sig och lägger sig till ro. Sitter nu och lyssnar på väderrapporten att vintern är på väg, inte mig emot bara det blir vitt, ljust och fint ute. På söndag den 28 slutar sommartiden ser jag på almanackan.

 

Var till torget och trippade omkring i affärerna en stund, men med mig hem kom det bara mat. Det var REA i dem 2 största klädaffärerna, visst skulle jag vilja handla både det ena och det andra men sansade mig, har det jag behöver och gjorde ett klokt beslut, vandrade ut igen med samma summa i plånboken som jag hade när jag gick innanför dörrarna.
Det förekommer att jag blir stolt av mig själv, det sker inte så ofta men i dag blev det en sådan dag, klappar mig själv på axeln och drar på munnen.

 

Önskar er en trevlig kväll, framför TVn, datorn eller med familj och vänner, huvudsaken att kvällen blir bra.

 

Av ~ Ruth ~ - 22 oktober 2012 19:26

"Klickbilder som förstorar"

       


Plockade in färska kvistar av ”Kärleksörten” dem är som finast nu, blir inte röda förens den första frosten kommer nästan. Dessa blommor står sig så länge i en vas inomhus.

Varje gång jag plockar in av dessa skönheter får jag kolla noga så det inte följer med sniglar. Efter 4 dagar så hittade jag denna lilla varelse på duken, jag som hade tittat så noga och skakat varje stjälk. I väntan på att åter få komma ut till blommorna så söker den av nyplockade blomfrön som ligger på tork.

 

Tänker inte göra om mitt experiment från den (HÄR) episoden, den överlevde vintern och kom åter ut på försommaren när frostrisken var över. Det var intressanta månader men det räcker med den gången, även om det var en kul grej, att lyckas eller misslyckas.

 

Inget regn i dag vilket är skönt, måste det fortsätta så här ett tag så allt vatten ute på gräsmattorna och i marken får sjunka undan. Nu börjar min TV-kväll fram till midnatt.

 

Av ~ Ruth ~ - 21 oktober 2012 21:59

på gårdagens himlafenomen med det rödbruna och blänkande på himlen som förbryllade mig, du vet vad jag syftar på om du läste gårdagens inlägg. Läste på Aftonbladet i fm. om blodregnet som var laddat med sand från Sahara, som var på väg mot Sverige. Kunde det varit sådana moln ? vi fick inget regn som tog ner det mot marken, men varför det var ett ljussken så påminde om ett lätt norrsken ?

En trolig förklarning som jag har fått kunde vara ett solfenomen mot den röda sanden som orsakade fenomenet, precis som vid ett riktigt norrsken. Har slutat fundera på detta nu, får nog inget riktigt svar hur jag en vänder och vrider på det, men det är väll inte meningen att man skall veta allt här på jorden som sker heller.

    

Höstens alla fantastiska färger innan höststormarna blåser bort allt det vackra.



Jag kämpar varje minut med mitt rökbegär, många säger att det skall vara så enkelt att sluta, men inte för mig och många andra. På dessa 14 dagar jag har kämpat så har jag trappat ner till 1riktig cigg per dag, (16 cigg har det blivit under dessa 2 veckor) tycker det är en bra början, att sluta tvärt är inte ens att fundera på, det fixar jag inte, förut innan start så blev det ca.12 varje dag..


Skall berätta mera om min E-cigarett en annan dag när jag har kommit längre på min väg mot en rökfri kropp. Fortfarande värker det i hela kroppen, men det gäller att stålsätta sig.





     

Dem 2 första fotona är på pensionären Saidie. Bild 3 är: Rozzie, Debbi och Nowah.



Nu är det sista nattkissen för hundarna, det är mjölkvitt ute av dimma så ingen idé att titta upp i kväll.

        




Av ~ Ruth ~ - 20 oktober 2012 23:02

Har inte så mycket att berätta om denna dagen. Men för en liten stund sedan var jag ute med hundarna för kvällskissen, ett konstigt sken uppenbarade sig på himmeln som var färgat lite rödbrunt, och det skiftade med små blänk som ett norrsken. Har aldrig sett sådant på himmelen här, stod kvar ute och tittade upp på himmeln i 20 minuter tills jag blev yr i huvudet. Fåglarna ute var oroliga och flög omkring. Undrar vad det var för fenomen, jag tänkte att nu har domedagen kommit, var det et ett omen ? får se om vi vaknar till en ny dag i morgon. Nu skall jag snart krypa ner i sängen, hinner inte hälsa på er alla i kväll, men det kommer nog en ny dag i morgon också trotts mina vidskepliga tankar.

 

Av ~ Ruth ~ - 19 oktober 2012 20:01

Efter att jag förlorade allt på min dator så är inget roligt mera, all gnista är milavis ifrån mig, känner mig så frustrerad. Det kanske inte är hela orsaken heller, utkämpar en kamp med mig själv. Slutade röka för något år sedan men fick strax där efter återfall, mina lungor är inte bra, misstänker Kol känningar. Så nu är jag mitt inne i en ny kamp och det tär på hela kroppen.


   

"Klickbilder"



Röker nu på elektroniska cigaretter, den ryker och smakar tobak men den innehåller varken pappersrök eller tjära. Hostar inte mera nu, men vill bli fri helt så varje dag är en kamp emot allt vad röka heter. Inte undra på att humöret är nere på noll och nada. Det är många faktorer som spökar inom mig nu, allt känns som kaos och frustration, inget i min kropp känns OK, ni får stå ut med detta ett tag. Jag är skittråkig för tillfället jag vet det, men bättre att plita ner några rader en inget alls, så tänker jag och en förklarning vill jag ge er, det är min skyldighet. Nu skall jag titta på X-Factor på 4:an.


Ha en trevlig helg mina trogna vänner.


 




Av ~ Ruth ~ - 18 oktober 2012 20:15

Grått regnigt och deppaväder till 100%. Har dristat mig ner till torget en sväng i dag och inhandlat massor av grönsaker och övriga förnödenheter.

Över allt och på allas läppar så pratades det om Eskilstuna Zoo och andra liknande platser omkring över allt. Jag ville inte titta på ”Kalla fakta” på TVn i går, eftersom det varnades för obehagliga scener och då bytte jag kanal. Tar så illa vid mig när levande varelser far illa, det går inte att se och bilderna bär jag sedan med mig långa tider framöver.

 

Trodde jag skulle vara sjuk i dag, min kropp kändes så konstig i gårkväll och när jag kom i sängen så fick jag frossbrytningar, det räckte att jag rörde på en tå så började det i fötterna och spred sig upp till hårfästet. Låg med 2 täcken och en tjock filt, men inte hjälpte det så mycket. Trodde jag skulle vakna under natten och vara genomsvettig, men det gjorde jag inte, låg så till morgonen kom. Har varit jäkligt trött i dag, kanske har jag lite feber, vet inte, lika bra att inte veta. Blir en tidigare sova för mig i kväll också.

Regnet vräker ner, riktiga skyfall, bara skit pannkaka i dag.

 

Av ~ Ruth ~ - 17 oktober 2012 22:46

Inte här hemma i min varma lya men utomhus, det har varit så stora delar av dagen. Fy vad det knastrade omkring väggarna i natt, tyckte det var lite spökligt och skrämmande.


     



Hösten har kommit långt nu, med dessa vindar och några flera nätter med minus så blir höstens bild fullbordad med kala träd som står där som nakna siluetter och det kommer att se spöklikt ut i höstmörkret.

 



Snön låter nog vänta på sig ett tag ännu, men jag längtar och andra våndas. Visar en tavla jag köpte för ett tag sedan, varje gång jag tittar på den så får jag en längtan till Värmlands skogar med snö, men snart kommer jag dit, det blir euforiskt för mig.


   



Det är allt skönt och mysa till sig på kvällarna nu med ljus. Dessa ljusen är doftljus, dem ser inte alls så bra ut på bild eftersom ljuslågan är så långt ner i ljuset och syns inte så det ser ut som ljusklot bara.


Har svårt för att forma mitt inlägg i kväll, har raderat hälften, och skrivit om flera gånger, hoppas det kommer bättre dagar.

 




Av ~ Ruth ~ - 16 oktober 2012 23:38


   


Jag och dotera har börjat på stickcafé i centrum. Vi var där för första gång i kväll, vi var inte flera en 7 st. men trevligt hade vi, många góa skratt och ett stort utbud av godsaker eftersom vi var på ett riktigt café. Själv hade jag inte någon kamera med mig i kväll, så dessa 2 foton tog dotera. I 4 timmar höll vi på denna em. från 17 till 21, nu är det 14 dagar till nästa gång, ser framemot det.

Förövrigit så har dagen bestått av dem vanliga sysslorna, inga stordåd med andra ord.

Några ord fick jag till innan sängdags.

 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards