~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2012

Av ~ Ruth ~ - 15 oktober 2012 18:56


  
"Klickbild"


Huvudet är tomt för skriverier i dag, har bara ett reprisfoto att visa, inga ord i skallen vill komma ner på dagens ark. Är så trott i bollen, har letat tubes ute på nätet för att hå något att göra layouter av framöver. Många av dem jag hade förut har jag åter hittat igen på specialsidor ute på nätet, så nu känner jag mig rätt så nöjd. Alla jag själv har gjort förblir häck-väck, blir nog nya där vad det lider också. Inget regn i dag, men grått som gammeltomtens mössa är det ute, och kyligt. Hoppas jag har något att skriva om i morgon, annars så blir det en annan dag.

 

Av ~ Ruth ~ - 14 oktober 2012 23:45

"Klickbilder"

 


Har plockat fram mina filttofflor som jag köpte på LIDL förra vintern, det är så rått och fuktigt ute och det tränger in i huset, trotts att det går mycket värme på elementen så fryser jag. Den förra natten regnade det rejält och det fortsatte stort sett hela dagen i dag, nu uppehåll.


 



Skatorna sitter i ett naket träd och funderar varför solen och värmen är borta och funderar också över vad som komma ska. Tur att jag slipper sitta i ett träd och kraxa i kylan och regnet som skatorna och andra fåglar.

 



Vi har fått 2 nya gatulyktor med vitt sken, en liten vägbula och ett övergångsställe utanför huset, känns så betryggande. Huset och tomten belyses mycket mera nu när den mörka årstiden är här, det är en trygghet. Nu ger inte mitt foto ljuset rättvisa, har fotat utan blixt, men det jag vill framhäva syns väl.

Kram och god natt !
  



Av ~ Ruth ~ - 13 oktober 2012 18:58

I dag är det ett grått väder och regnet började i em. till natten blir det nog ingen frost så då behöver jag inte tänka på blommorna ute, tror jag är ensam på gatan med att ha altanen full av prunkande blommor, mitt motto: ”så länge det finns liv är det hopp” :-) 



                   


Var ju ner till sjön Aspen i går och fotade svanarna i det fina vädret, har svårt för att plocka ut bara några foton så jag visar alla 10. Den mörka är ett sommarbarn, säkert har barnaskaran varit större från början, men bara en fick leva. Nästa gång jag cyklar dit skall jag ha med 1 limpa, dem tiggde med olika läten men jag hade inget att bjuda på.

 

I dag har jag inte gjort så mycket, pratade i telefonen med Madde i nästan 3 timmar, det blir alltid långa samtal när vi samspråkar. Tittade på PLAY, valde bort ”X Factor” i går och tittade på galan för ”Världens barn”, det är så typiskt att det blir programkrockar nu på hösten.  Nu skall jag tappa upp ett varmt skumbad och lägga mig där en stund, känner mig frusen. Inget direkt att se på TV i kväll.

Ha det gott alla söta vänner där ute.

 


Av ~ Ruth ~ - 12 oktober 2012 19:52


             


Måste bara fortsätta med bilder ang. det föregående inlägget. Dem är inte så förtroliga människor ännu, fräser fortfarande. Räcker inte med att dem hade sina små kroppar fulla med fästingar, dom har kattloppor också, så nu måste dem få Frontline, lite tidligt, men det är ett måste, Susanne har plockat bort så många speciellt omkring och i huvudregionen. Hur har dessa små kattungar levt sina första veckor i livet ? det är en stor fråga som aldrig får ett svar. Nu äter dem bra och ”yippiii” båda har gått på lådan under em. och gjort sina behov, tidigare har det blivit i deras säng, åter ett stort framsteg.

 

Det har åter varit en solig och fin dag. Fotade en svanfamilj i sjön i dag, fick rätt så fina foton, men det visar jag en annan dag. Snart börjar ”Världens barn” på ettan det skall jag se. Nu ut och rasta hundarna så det är klart innan det börjar.

 

Av ~ Ruth ~ - 11 oktober 2012 22:52


 


Dessa små är uppskattningsvis ca 4 veckor och är kattungar övergivna i grönskan till sitt plågsamma öde. Det är den tiden på året nu tyvärr som kattungar överges i alla åldrar, så kallade sommarkatter. Det är inte jag som har hittat och tagit hand om dessa små, utan mitt barnbarn Jennifer och hennes kille som tog hand om dem i går.

Inte gick det att blunda och fortsätta som att dem inget hade sett, Jennifer stoppade dem i en väska och överlämnade dem små till sin mamma Susanne. Är så glad att hon och hennes dotter har ärvt mitt hjärta när det gäller djur, är så stolt och glad över att detta arv som har gått vidare, djur får inte fara illa.  

Det är 2 honkatter, en helsvart och en svart med vita tecken, båda hade otroligt många fästingar, t.o.m fullt omkring ögonkanterna. I dag har dem varit med min dotter på kontoret, bott i en hage gjord av 2-3 pallkragar. Dem små var i rätt dåligt skick, väldigt rädda och vilsekomna i sin nya situation utan sin mamma, kanske var det avkommor efter en vildkattmamma.

Nu får dem den bästa omvården, Susanne har varit och handlat på ”Blå Stjärnans djursjukhus” i dag för kr.800:- sedan hit och hämtade 2 stora burar och lurviga mjuka fällar för botten.

Katt jouren har fullbelagt med katter så vad göra. Dotera har 2 vuxna katter själv som inte är så glada åt nykomlingarna. Tyvärr så glömde jag fota dem små när dem var på besök, fick denna bild på mejl i gårkväll, dålig kvalitet, men dock är det dom små. Kanske finns det ett hem för den ena när åldern är inne, men hur blir det för den andra, vet du någon som vill ha den?
Detta får bli mina rader för i dag.


 

Av ~ Ruth ~ - 10 oktober 2012 22:05


     


3 minus var det i natt, is på fontänen ute så i dag har jag tömt den och lagt över ett stort plåtlock. Har tagit in några blommor och satt i en vas på köksbordet. Blomlådor och amplar var inne i natt, kom ut igen vid 11 tiden och nu är dem åter inne, får se hur länge jag orkar med detta. Skall ut igen och hänga över det jag vill rädda i rabatterna, ser inte så trevligt ut från gatan, men flanörerna förstår nog varför. Flera frostnätter skall det bli, nu -1½* redan.


 

 

Tusen tack snälla Cina för att du skickade Magnolia frökapslar till mig, skall bli så roligt om jag kan få till det, lyckas jag så döper jag mina träd till ”Cinamagnolina”, ett hedrande namn eller hur?



   


Blommorna inomhus  blommar så vackert, dessa 2 skönheter i köksfönstret gör mig så glad. Ta gärna ett foto på dina favoriter i fönstret och visa upp i din blogg du också.

 

Av ~ Ruth ~ - 9 oktober 2012 20:35

Har börjat rensa lite på altanen och balkongen i dag, har flyttat in möblerna och tömt fontänen på altanen, blommorna får stå kvar ett tag till. Vi har inte kommit till den punkten när jag tar in dem på kvällen och ut igen på morgonen ännu, men tror jag snart vi är där, kan bli en kylig natt det är klart väder och stjärnor. Tittade på termometern nu, aj, aj bara 1 + grad ner med blommorna och täcka med lakan och filtar. Ett lakan över kärleksörten och blommorna vid fontänen ute, schitt, vill inte att det skall vara slut nu, upp till kam mot här frost, men vet att han vinner till slut. Nu måste jag ut och jobba, skall snart se TV.

 

Av ~ Ruth ~ - 8 oktober 2012 23:45

Har varit ute och fixat/flängt med en det ena och en det andra i dag och cykeln har förflyttat mig omkring i Lerum, vad jag har sysslat med är av intresse bara för mig själv och inget att berätta om för er.

Hade kameran med så jag kan visa några foton efter min väg. Har varit sparsamt med foton på sistone i min blogg, intresset har inte funnits där, men nu kommer det i överflöd. Har skrivit lite under varje bild som du kan läsa när du har klickat upp dem.


                   



Regnet står som spön i backen här nu, och då menar jag vräker ner rejält, tvi vale. Tur att jag snart skall sova och slipper se eller behöver gå utanför dörren mera i kväll. Hundarna ville helst inte göra kvällskissen en gång, 15 sekunder tog det sedan snabbt in.


Tur att jag har toalett inomhus och slipper bli våt om min rygg och rumpa, inte lätt att vara hund alla gånger.


Hinner inte att besöka er förens i morgon fm.

 


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards