~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2011

Av ~ Ruth ~ - 7 oktober 2011 13:59



Sätter in en liten film så ni får se hur en sådan OP går till. Vätska spolas in i ögat med jämna mellanrum och linsen sakta men säkert sugs bort och slutar med att den nya linsen sätts på plats.

Har sovit så gott i natt. Dimman har lättat, men jag går med solglasögon för solen lyser i dag och det blir för skarpt för ögonen, nu börjar molnen komma skönt. Kan läsa det finstilta på allt, men data och TV skärmen och TV får bli begränsat dom närmaste dagarna, dom är ansträngande och skarpa för synen. Har inget ont i ögat efter OP och det är gott. Har 2 olika droppar som skall droppas i ögonen 3 gånger varje dag i 3 veckor framöver. Synen skall förbättras dag efter dag. Är så lycklig för detta som vi har gjort så det går inte att beskriva, en ny ljus världen har öppnat sig för oss. Alla glasögon är bortplockade, känns så konstigt. I gårkväll så mullrade åskan i drygt 2 ½ timma + 8 grader, blåste och regnade. Blåser även rejält i dag. Nu räcker dessa rader för i dag,

Har du denna möjligheten så tveka inte operera dina  ögon, det känns inte och du får ett nytt liv med friska ögon, väl värd varenda krona, man får även dela upp betalningen om så önskas.

Önskar er alla en toppenfin helg !

Kram till er alla !


Av ~ Ruth ~ - 6 oktober 2011 18:54

Operationen är nu avklarat utan besvär, kändes inget mera en att dropparna sved i ögat, men det var över på 10 sekunder. Jag ser fortfarande väldigt suddigt och oklart, så ingen mera dator för mig i kväll.

Kramelikram

Av ~ Ruth ~ - 5 oktober 2011 21:40

att det har något gott med sig, är ett välkänt ordspråk. Min matlust har varit urusel efter att den lede grep klorna om mig. I morse klev jag på vågen -1,3 kg. alltid något positivt, matlusten går fortfarande med sparlåga, men den kommer nog sakta smygande. I morgon gäller det, tack för alla lyckoönskningar, ni är så jädrans gulliga och goda, det värmer mitt hjärta vilka vänner man har !

Sonen Jerry kommer hit i morgon fm. och följer med oss på resan, min man får ju inte köra bil efter ingreppet, dels så får vi Stensolid också innan (det preparatet är ju narkotika klassad) så det är nog orsaken till körförbud vill jag tro. Som jag förut har skrivit så är jag inte nervös och orolig, men det kan ju ändras när jag sitter och väntar på min tur, ja, ja, men det går nog brilliant.

Sätter in några rader i morgon, hoppas jag inte får besvär av den skarpa dataskärmen, det löser sig när jag kommer dit, kanske blir det data lugnt ett tag framöver.

Kram till er alla som bryr sig / kramen

Av ~ Ruth ~ - 4 oktober 2011 21:16


"Klick"     "Klick"
Den lilla prinsessan.

 

Om en och en halv dag skall vi operera våra ögon, jisses så förväntansfull jag är,  känns som det skulle vara julafton. Har förberedd en del i dag så jag slipper greja för mycket här hemma dom första dagarna. Har kammat, ansat, klippt hår under tassarna, samt klorna på hundarna samt rengjort öronen, det tar ca. 1 timma per hund. Måste vara försiktig sedan så jag inte får hår i ögonen efter ingreppet, så nu är det klart. Tittar nu på TV en timma framåt ”Äntligen hemma” sedan skall jag dammsuga och tvätta golven och byta rent i sängarna, så i sena natten så är jag nog ganska så trötter och somnar bums. I morgon blir det lite mera pyssel, hoppas att gräsmattan torkar så det går att få klippt gräset, vi får inte göra något ansträngande första tiden efter att vi har fått nya ögon, vill ju njuta lite också när jag får se allt med nya ögon "L".

Har fortfarande inte fått tillbaks mina krafter, denna influensan tog hårt på min åldrande kropp, matlusten är heller inget att hurra över, men nu går kaffet ner, alltid något positivt.
Nu måste jag fortsätta.

Kramelikram på er !

Av ~ Ruth ~ - 3 oktober 2011 19:29

Har du tomater kvar som är gröna, sylta dom !

Syltade gröna tomater är så gott till kött. När vi hade växthuset så blev det ett par 10L spänner med gröna tomater. Det är nog många som har gett upp tomatplantarna ute så koka, lite under veckan pyssel kanske ? 


 


Receptet kommer här:

1 kg gröna tomater.

2 ½ dl. 12% ättiksprit

3 dl. vatten

6 dl. socker

1-2 kanelbitar

10 kryddnejlikor

Picka tomaterna med en nål. Koka dom försiktigt nätt och jämt mjuka i vatten. Låt dem rinna av. Knyt in kryddorna i en tyglapp. Koka upp lagen med ättika, vatten och socker, koka allt i 5 min. Lägg i tomaterna och låt dom koka mjuka. Lyft bort tygpåsen och lägg i krukor.


Av ~ Ruth ~ - 2 oktober 2011 22:07

Efter dom första morgontimmarna så gav magontet vika, är bara öm från och till. Sonen som bor utanför STHLM var hemma från jobbet i 4 dagar, samma symtom och förlopp som mig, när han kom tillbaka till jobbet var han väldigt matt och skulle behövt ett par dagar till för att hämta krafter. Så tydligen vad han sa så går detta som en löpeld över hela Sverige. Det blir nog flera här på bloggarna som trillar dit också.

Dimman ligger till långt ut på dagen, när den lättar så skiner solen från klarblå himmel, en varm och fin dag. Så mycket sker inte i mitt liv nu om dagarna, tänk om jag hade kommit ihåg alla drömmar som jag har haft i mitt huvud alla dessa timmar som jag har sovit dom senaste dagarna, det hade kunna bli till många roliga noveller.


  

Jag tänder ett ljus i höstens mörker,
ett ljus som värmer och skänker glädje,
förtröstan och ro i våra sinnen.
Ljuset ger oss harmoni och trygghet,
ljuset förändrar så mycket, mörkret
och stormarna är inte så skrämmande
längre, dess värme omger oss med frid !


Kram till er alla som har utstått med min klagan.

Av ~ Ruth ~ - 1 oktober 2011 23:34

Inte ok ännu, men krafterna kommer sakta tillbaka, tror att febern är borta ? Lite sallad och en bit kött till middag vill inte magen ha, den ger mig kraftiga smärtor på båda sidor längst ner i magen, går och rapar och rapar. För varje steg jag tar ömmar det nere i kistan, skitmage som inte vill hjälpa mig att få lite energi i kroppen ! går som en krökt 90 åring. Det startade så sakteliga i fm. efter ett ägg, majsbröd med ost och kaviar. Dristade mig även till en mugg kaffe. Något är galet fortfarande med kroppen, men vad ? nu får det vara slut på detta trista, det knäcker mig, brukar ju inte vara sjuk :-(

Hoppas jag är mera uppåt i morgon.
Ha en fin söndag mina vänner.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards