~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2011

Av ~ Ruth ~ - 15 oktober 2011 22:58

Min äldsta syster Solvår avled i natt efter en stroke, tänk så snabbt det kan gå. Vi måste lära oss att ta tillvara på varje dag vi har fått tilldelat här på jorden. Mina tankar går till dina närmaste, man, barn och barnbarn. Solvår var våran ½-syster, vi hade samma far, ett barn som kom till innan han träffade våran mamma. Tyvärr lärde jag aldrig känna dig min syster, eftersom du var ett okänd syskon som vi inte fick bekräftat släktskap med fören så sent som för ett år sedan, när blodprov togs, men blod är ju tjockare en vatten, vi hade samma blod i våra ådror.

Vila i frid !


Vovven är fortfarande inte hemma ännu, hon är lite låg fortfarande så veterinären vill behålla henne, får se om hon kommer i morgon eller på måndag. Både jag och hundarna saknar henne såååå, men när detta är över så får jag en pigg och glad hund igen. Har tittat på ”fångarna på fortet”, känner att det drar i ögonnerven bakom ögonen så jag får nog hitta på något annat en datorn innan jag går till sängs.

Önskar er alla en fin söndag !

Kramelikram.

Av ~ Ruth ~ - 14 oktober 2011 19:47

Har fått in mina Dahliaknölar i em. hoppas dom har klarat sig, dom skall ju in innan första frosten, men eftersom jag täckt över dom så hoppas jag dom har klarat sig. Fortfarande täppt i huvudet som en boll, hostar och det värker i ena lungspetsen, fattas bara att jag skall få lunginflammation också innan allt är över . Fixade Otrivin comp i går som har stoppat rinnsnuvan och nästäppan, tar det 3 gånger under dagen, vilken dunderspray, man får ta det högst i en vecka, förstör slemhinnorna i näsan så man får vara försiktig, har tjock och jobbig snuva som håller i sig, men bättre en dropp.


 

Lilla Saidie har åkt på livmoderinflammation så hon har opererats i dag, veterinären tog med henne hem efteråt, får se om han kommer med henne i morgon eller på måndag. Lilla gumman, vara ifrån mamma och flocken. Skulle något ske så har hon proffshjälp och jag har ju inget körkort, så det känns tryggt för mig. Snart skall jag se på TV och ”Idol”.

Ha en trevlig fredagskväll.


Kram till mina trogna läsare och vänner.

"PS" har en ny Sifoundersökning, tyck och tryck !

Av ~ Ruth ~ - 13 oktober 2011 22:02

Känner mig så matt och slut, orkar inget, snorar, har feber, ömmar i tänderna vad gör jag då ? jo ligger och slumrar på soffan mest hela tiden. Försöker att kurera mig med olika prepparat, hjälper det ? nääää. Gjorde en stor grönsaksgratäng i går kväll som skulle räcka någon dag, satte ut den på altanen med plastfolie över för att svalna innan den skulle in i kylen, glömde den och i morse hade skatorna rensat bort allt, helt soprent det enda dom hade lämnat efter sig var fågelskit över allt.

Fick äta blodpudding och bacon till middag, det gick ner det också.


 

"Klickbild"


Plockade in några Dahliablommor i dag, knölarna måste in och i sand för kommande vår. Täcker över varje kväll med ett påslakan för att skydda för frosten som nu kommer varje natt. Hoppas jag har ork att ta upp knölarna i morgon. Tar en dag i taget, och hoppas på bättring, siktar framåt.

Hälsar på er med min kaffemugg i morgon.

Kramen till er alla som orkar lyssna på min klagan. Ser att kommentarerna dalar pga. mitt gnäll, hoppas det snart kan komma lite positiva vibbar här inne.

Av ~ Ruth ~ - 12 oktober 2011 19:04

Fy vad jag känner mig i dag, det onda i halsen är borta, men näsan vill jag slå en hård knut på, fy fasiken vad jag snyter, nyser så pappersnäsduken går sönder och fräser, värre en den största och ilsknaste kobran. Känner mig värre en pottan med en massa sönderfrätande hål som kan grävas fram i mossan bakom en gammal ladugård, allting går rakt igenom huvudet. Detta är mig i dag, har jag tur så kan det vara en endags förkylning som jag kan drabbas av. Behöver till torget för att handla, men nu hoppas jag på morgondagen. Svårt att bli sjuk när man är själv och har 5 hundar som behöver sitt av mig också.  Frost även i natt, så nu måste jag ta hand om dahliaknölarna i rabatten, men täcker nog över med en filt till natten också och hoppas på mera kraft och ork i morgon. Så mina vänner, hälsar på er i morgon, lev väl och må så bra !

Kramen

Av ~ Ruth ~ - 11 oktober 2011 22:41

Jag som alltid skryter om att jag inte blir sjuk, men denna olycksaliga influensan har nog gjort mig mottaglig för annat skit också. Kände mig sträv i halsen i gårkväll, det var allt. Passade på att klippa båda gräsmattorna i dag (hoppas det är för sista gången för i höst) och nu är halsen en värre. Trodde först att det berodde på dessa ögondroppar för ögonen, 2 olika sorter som skall droppas i 3 ggr. varje dag, men nu vette tusan om det är det, ja får se i morgon om det eskalerar. Snyter min näsa nu varje gång efter dropparna i ögat nu så det inte skall komma ner något genom tårkanalerna och ner i svaljet och retar halsen. Dör nog inte av detta heller, men jag är inte van vid sådant skit som drabbar andra, kanske får jag smaka på den sura citronen nu.


 

Klickbild

 

En bild på månen i kväll, i morgon är den full enligt almanackan, har du dålig nattsömn så ha månen i tankarna, den ställer till det för många. Kan inte sitta här längre, skärmen är skarp att titta in i. Hälsar på er i morgon tillsammans med min kaffemugg.

Kram och god natt !

Av ~ Ruth ~ - 10 oktober 2011 22:45

Har tittat 2 timmar på TV och det blev för mycket för ögonen, det drar i någon nerv bakom ögonen, riktigt obehagligt. Hälsar på er i morgon. Kan sitta framför skärmen i max 15-20 minuter annars blir det ansträngande, inte bra. Ögonen har fortfarande inte fått sin skärpa till fullo, men vet att det tar tid och det är bara 4 dagar sedan dom blev opererade, vad begära. Att läsa finstilt har inte varit något problem efter operationen, det gjorde jag direkt, bara det är en stor lycka.


   

"Klick bilder"

 

Matlusten har börjat komma tillbaka efter influensa persen, det känns bra, det blev sallad och revbensspjäll i dag, men fortfarande är inte krafterna ok. Har småpysslat lite här inne i dag, det regnade fram tills i kväll, så trist, så trist.

I morgon måste jag till affären, det mesta är slut och måste fyllas upp, hoppas det inte blir blåst och regn då för då går det ännu en dag.

Ha det gott mina vänner så möts vi i morgon.

Kramen

Av ~ Ruth ~ - 9 oktober 2011 22:20

Jag glömmer min diskussion med spegeln i går, nu öppnar jag inte munnen till den när jag står där. Saken är den att jag vill själv följa mina små rynkor från start till ett skrynkligt russin, detta som spegeln har sett under längre tid , men tigit om för mig. Kommer själfallet att mota Olle i grind i den mån jag kan, jag struntar inte i min hud, har alltid använt hudkrämer sedan 20 års ålder, även huden behöver näring precis som kroppen inuti. Man skall vårda kroppen inifrån och ut, känner mig inte fåfäng för det, eller skall man skita i hur man ser ut när man blir 60+  bara man har ett gott hjärta ? det räcker inte för mig tyvärr, vill så mycket mera med min kropp.


"Klickbilder"

 


Måste visa en bild på detta ekipage som kom här ute på gatan i går, ett brudpar i höstskrud.


 


Fick detta fotot i dag från min man som är i Värmland och våran stuga (älgjakten startar i morgon). Den första snön för i år där uppe, gissa om jag längtar dit upp OAOOO ! undrar hur mycket snö det är där nu i kväll, när bilden togs så snöade det för fullt…

Senaste natten fick vi första frosten -2 grader, nu rejält blåsigt med regn.


Kram och tack för att ni finns !

Av ~ Ruth ~ - 8 oktober 2011 18:53

S: Nu ser du mig med andra ögon.
J: ja det gör jag, är detta mig ?
S: Dina ögon har blivit större och klarare,
J: Där har du rätt, förut plirade jag nog med ögonen.
S: Ser du något annat nytt ?
J: Usch ja, små fina rynkor omkring munnen, det hade jag ingen aning om.
det här måste åtgärdas, det blev en stor överraskning, köpa nya hudkrämer ?
S: Du är inte 30 år längre så det är helt naturligt för din ålder.

J: Vad då, min ålder ? Jag vill inte ha rynkor ännu, till torget på måndag, vet det     finns hudkrämer som stramar till huden. Detta måste undersökas och testas !

S: Sådan är livet min vän.

J: Nu är vårat samtal över, kanske är det fel på dig, får nog kanske köpa en ny spegel också !


Så har vi diskuterat fram och tillbaka under dagen, inga roliga samtal, svårt att axeptera. Det är mycket att ta in och bearbeta när man ser allt med nya ögon, allt är inte positivt. Är jag inte 25 år längre eller ??

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards