~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2011

Av ~ Ruth ~ - 23 oktober 2011 22:58

Har kokat lite hundmat på förmiddagen av köttspill efter älgjakten. Hundarna var så uppskruvade när dom kände all köttlukten, klart dom fick även smaka rått kött, det är ju så magiskt för dom, då sitter dom som ljus och väntar på en smakbit, tar det för lång tid så skäller dom i kör.


 

"Klickbild"


Själva så åt vi älgfilé och kantarell-gräddsås med grönpeppar, sallad med egengjord dressing och potatiskroketter. Även jag tog några potatiskulor, har syndat lite i dag när det var söndag, tar 2 piller innan som tar upp kolhydraterna så det var ok.

   


Var en sväng till torget, vi har fått flera nya affärer. ”KappAhl” öppnade i slutet av veckan, ”Limit” är en klädaffär som också är ny. Den norska kedjan ”Nille” öppnas inom kort, den är för oss kvinnor som ”Jula” är för karlarna. Köpte en gosig lång halsduk att linda omkring halsen kyliga dagar.

Har tittat på TV hela kvällen, nu hinner man inte med allt som man vill se och följa, det blir mycket att se på datorn och play i efterhand.


♥♥♥ Kram och tack för att ni så flitigt besöker mig och lämnar kommentarer ♥♥♥

  

Av ~ Ruth ~ - 22 oktober 2011 21:40

Har varit ute och rantat omkring lite i dag, först till dotera med familj, blev bjuden på äppelpaj med vaniljsås, jag tog också ett fat och njöt så inibengan, 1 ½ år sedan jag avnjöt detta goda. Vi har bytt grejer, dom fick en kasse med älgkött och vi fick torkade kantareller, 2 stora krukor.

Sedan åkte vi till det enorma köpcentrat i Partille ”Allum”, min man behövde en ny vinterjacka, japp han hittade en tjock kanonsnygg jacka.


 

"klickbild"

 

Vad skulle jag då kontra med, jo det blev denna ”Multistyle” har önskat mig en sådan så länge. Lika fin som tjejerna på fotot kommer jag nog inte att bli, men något skall jag nog få till. Har inte längden på håret som dom har, men det kommer (kanske) med tiden. Köpte även 4 ledlampor för mina fönsterbelysningar, skall lysa i 3 år står det, och då är dom väl värda sina kronor.  Skall byta alla lampor vad det lider, men får köpa några i taget, dom kostar ju en del.

Har nu tittat på ”Fångarna på fortet”, så duktiga och tuffa.  Nästa omgång kanske jag är med och har vackra lockar i håret och väger 60 kg (inte omöjligt, eller är det ? :-) man kan ju alltid drömma, men det är sällan som en dröm slår in.

Kramelikram på er alla.

Av ~ Ruth ~ - 21 oktober 2011 22:17


 

  

Nu har jag lämnat definitivt backspegeln  bakom mig, min syn är som på en 15 åring, (synd inte resten är det samma, haha).  Var på första kontrollen efter ögonoperationen i morse, mina nya ögon är 15 dagar gamla och dom är 100 %. Min mans ögon är inte lika bra ännu, läkningen varierar olika på alla, men allt var normalt. Jag tog inga ögondroppar i morse, det grumlar synen i timmar, men min man droppade sina som synd var. Jag missade inga bokstäver på tavlan såg dom klart och tydligt. Sedan fick vi som en spade i handen där det stod olika texter i olika storlekar, min man kunde inte läsa den minsta texten, han sa till läkaren, ”har inte lärt mig Turkiska tyvärr”, haha. Så var det min tur, jag började direkt men den minsta texten som var yberpytteliten och det flöt på som ett rinnande vatten, då sa läkaren till min man: ”tur att du har en tolk med dig”, det utbröt ett gurglande skratt inne i rummet. Nästa kontroll är under februari.

Sedan bar det iväg till Alingsås och Polisen, fixade pass och ID-kort. Sedan raka spåret till veterinären och betalade för Saidie’s operation, tur man har försäkring annars hade vi blivit ruinerade.

Det var det stora hela för i dag. Nu sitter jag och väntar på folkets röster av ”Idol”, kanske åker Emil ut i kväll, ja vi får se.

En stor röd ros till var och en av er mina vänner !


Av ~ Ruth ~ - 20 oktober 2011 21:54

Måste upp tidligt i morgon, det blir vårat första återbesök på ögonkliniken och den första kollen. Jag nyser och snorar väldigt fortfarande, undrar om jag är allergisk mot något i innehållet som finns i dessa 2 flaskor som skall droppas i ögonen 3 gånger varje dag. Snuvan började dagen efter jag började med dropparna, så här länge skall man inte vara förkyld och snyta sig, 30 gånger varje dag och nyser stup i kvarten. Måste prata med läkaren om detta i morgon. Nu skall jag i duschen för det blir stressigt i morgon bitti, jag brukar gå upp den tiden vi skall sitta i bilen för färden mot Göteborg. Direkt efter så fortsätter vi till Alingsås, gubben skall hämta sitt pass och jag måste fixa ett nytt ID-kort.

Blir inget mera från mig i dag.

Kram som vanligt till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 19 oktober 2011 23:35

Tänk att åskan mullrade i natt, en rejäl smäll väckte mig, tror det var mellan 4-5, men somnade om på direkten. Ett vidrigt regn i natt som fortsatte tills långt ut på dagen. Var tvungen handla i dag, ut i regnet, men det blöta torkar. Arne kom hem med älgkött i kväll, som tur var så hade han malt köttfärsen när han var i stugan, 15 kg. packat och klart. Massor av kött i den stora kylen på 2:a våningen som får ligga ett par dagar till och möra till sig. Blir inte så mycket dator i kväll, som vanligt så hälsar jag på er i morgon med min kaffemugg.

Kram och god natt till alla där ute.


   

Klickbilder animerade av mig, är dom inte söta ?     

Av ~ Ruth ~ - 18 oktober 2011 18:58

"klickbilder är dom alla"

   


Fick ett oväntat besök i går och fina blommor av min sons sambo, se så fina dom är, kram och tack min vän !


   


Tar man in blommor som står ute i rabatterna så får men med småohyra på köpet, tog in av kärleksörten och fick denna äckliga tvestjärt på köpet, den kröp på skåpet. Hittade även en sådan klen och tanig spindel med långa ben (en sådan harkrank utan vingar, hoppas du förstår :-) samt en liten snigel, säkert finns det mera småknytt gömd mellan blommorna.


 


Har gjort tandblekning i dag, är nog ett år sedan det skedde senast. Redan efter första gången ser jag en klar skillnad, skall gnida ett par gånger till med någon dag emellan. Anv. en vanlig tandborste, fukta den lätt och doppa den i bikarbonat (från kryddhyllan i affären) gnida borsten på dina tandsingar tills du ser en klar skillnad, det är helt ofarligt och smakar salt, försök så får du se.


Har regnat här hela dagen, så jädrans tråkigt, men så är det ju med hösten, blir bättre när det kommer snö, då blir det ljust och mysigt.

Kramen

Av ~ Ruth ~ - 17 oktober 2011 15:53

"Klickbilder"

 

   


Saidie kom hem i dag, vi var så glada så glada, så även denna saknade tösen. Kan inte påstå att hon har hämtat sig till fullo, är fortfarande låg, men hon är ju ingen ungtik längre (snart 8 ½ år) så det tar nog sin tid att repa sig. Snittet ser fint ut och hon får antibiotika, fick mata henne för käk det ville hon inte ha.

Ute har hon varit och gjort sina behov, så nu får hon vila, och det gör hon av egen vilja, sover mycket.


Regnet hänger i luften, grått och trist, men själv känner mig som en sol  :-)

Jag hostar och snyter fortfarande, men det tar nog sin lilla tid.

Kram på er

Av ~ Ruth ~ - 16 oktober 2011 22:31

Då är det svårt att samla tankarna till något läsvärt, men vill ge ifrån mig ett lite livstecken. Är fortfarande inte frisk, hur länge skall detta pågå innan jag kommer i mitt rätta esse igen, börjar bli riktigt lack nu. Saidie är inte hemma ännu, men i morgon tror jag hon åter är med oss igen, längtar.


Har fått ner mina övervintringsblommor i källaren, stora och tunga krukor, men jag fixade biffen, får se om dom överlever tills nästa sommar. Har tittat på ”True Talent” söndagsfinalen i kväll, missade att det började ½8 så det var retligt, började titta 10 i 8, ja, ja, inte så livsviktigt, men följer man något så vill man se allt.


Åter en frostig natt väntas, skönt att sova med fönstret på glänt utan värme på elementet, men med ett extra täcke over då sover jag sååå gott.

Hoppas ni har fått en fin söndag denna härliga höstdag.


Kram på er alla mina vänner, ni betyder så mycket för mig och mitt bloggande !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards