~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2008

Av ~ Ruth ~ - 17 oktober 2008 00:02

Du är dagen till sin ända, det har varit en riktig skitdag när det gäller vädret. Började vid 1 tiden med regn sedan kom det en rejäl hagelskur, som övergick i regn, uppehåll, regn, sedan flera hagelskurar under hela kvällen. Så i dag har det varit en innedag, hundarna ville ogärna ut och göra sina behov, så det har varit snabbt ut och lika snabbt in. Har städat i dag och varit lite nyttig, det behövs alltid om viljan kommer. Snart skall jag sova, en ny dag kommer snart. Salig är den som är alltför upptagen för att oroa sig på dagarna och alltför trött för att oroa sig på nätterna. Nu stoppar jag in mig i mina lakan och postar mig själv till sömns.

Natti Natti !!

Av ~ Ruth ~ - 16 oktober 2008 10:45

I gårkväll roade jag mig med gamla stickböcker som jag tog med till Lerum från stugan i Värmland, dom äldsta var från 1945-46 och framåt. Vad alla plagg var slimmade på den tiden och framhävde alla valkar och skavanker på kroppen :-) I dessa böcker hittar man beskrivningar på herr kalsonger och baddräkter, riktigt kul att bläddra och begrunda. Svärmor var en duktig stickerska och stickade även för firmor. Har lovat denna kuriosa till Gerty, hon och Janne kommer hit på söndag för att hämta ett antal kilo med Värmlands-lingon som min man har plockat och rensat. Måste få plats med köttet som kommer från Värmlandsskogarna.


Nu skall jag stoppa i mig ett par mackor och lite havregrynsgröt, magen kurrar. Vädret är väldigt växlande i dag sol och regn om vart annat, nu tror jag att hela himlen är grå, med andra ord trist !

Av ~ Ruth ~ - 15 oktober 2008 13:14

Lite 60 tals nostalgi passar bra som bakgrundsljud när du tittar och läser.

Connie Francis  "Who's Sorry Now"..

En grå dag med lätt regnande, nu är det verkligen senhöst. Har fotat igen, blir mycket av den varan nu med min nya kamera, bara älskar den. Ett och annat foto fastnar, av 50 bilder blir det kanske 2 som går att använda, men lär mig hela tiden nytt och det är så himla roligt. Har alltid gillat att ta kort, men inte som nu. Har man bloggtorka så går det alltid bra med några bilder.

 





Fotografering är ett sätt att känna, att beröra, att älska. Det du har fångat på film är fångat för alltid...Man kommer ihåg små saker, långt efter att man har glömt bort allt. Jag tror verkligen att det finns saker ingen skulle se om jag inte fotograferade, så passa på att memorera :-)


Ha en toppendag med eller utan kamera !
Nu skall jag äta lite Äppelpaj med vaniljsås, mummms :D


Av ~ Ruth ~ - 14 oktober 2008 19:50

I natt är det fullmåne, så ta dig en sängfösare så du får sova gôtt i natt.


 Fåglarna "Kajorna" samlar sig i stora skaror för natten kl är ca. 20.00


 Själv så gjorde jag en stor äppelpaj med vaniljsås till, så nu mår jag verkligen illa, föräter mig så det står härliga till, varför inte stoppa när det är som godast, nähädå bara proppa ner mera, precis som att någon skulle ta den i från mig, är manisk !



Arne jagade första dagen i går, hade så ont i ena benet så i dag har han varit på Torsby lasarett hela dagen och kontraströntgat benet, jodå proppar igen, det är 4:de gången nu. Nu får han ge sig sprutor i magen en vecka för att lösa upp denna skiten, tror dom heter "Fragil", skit samma bara han blir bra. Är så rädd att dom skall vandra uppåt mot hjärtat eller lungorna, inget att leka med. Jag har städat stort sett hela dagen så nu luktar det så gott Såpa och den lukten håller i ett par dagar. Använde Ajax under många år, men inget går upp mot såpa, då blir det rent och luktar rent. Nu skall jag titta på trotsiga och upproriska tonåringar på 3:an "SOS familj" det börjar kl.20.00

Av ~ Ruth ~ - 14 oktober 2008 16:51

Har fått denna gulliga gåva av min vän Birgitta, visst är det vackert ? kortet värmde. Birgitta är så duktig på grafik, besök även hennes hemsida, du hittar länk på hennes blogg.

1000000 tack vännen!

Av ~ Ruth ~ - 13 oktober 2008 23:05

Det började spöregna vi ett tiden i dag, ett riktigt busväder och mörkt hela dagen. Har kört symaskinen i dag, det var åratal sedan, har sytt kassar för matköp. Hittade ett giftgrönt markis-tyg i mina gömmor (avskyr färgen) men ansåg att det skulle bli slitstarkt som matkassar.

Mina cykelkorgar river sönder dom traditionella bärkassarna från affären (inte kul) och tyg kassar är ju miljövänliga också. Dom blev riktigt lysande med sin färg, men då lägger folk märke till mig samtidligt :-)

Sydde dom rymliga så inte maten åker ur och har bra bred i botten. Tillverkade dom efter eget huvud (inget mönster) och dom blev riktigt bra. Skall försöka hitta ett annat tyg och sy lite finare kassar, det var riktigt roligt.


Kram och God natt från (kassa) Ruth !

Av ~ Ruth ~ - 13 oktober 2008 09:57

Fy så grått och trist väder det är i dag och 13*, kan bli regnskurar i em. ingen dag att bli glad av :(  Köpte 5 liter trädgårdsättika och sprutade på i hundgården i går. Har blivit på mycket grönska där under sommaren och det är så fult, hundarna har bara varit på gräsmattan i sommar. Gräs och grönt brukar dö på några timmar men ser ingen skillnad i dag, lika grönt som det var innan, är så ledsen. Jobb och pengar åt helsike och till ingen nytta.


Vet inte riktigt vad jag skall hitta på i dag, dammsuga och damma är ett måste när det har gått ett par dagar, damm blir det på nolltid. Sedan måste jag fortsätta sticka på koftan, vill ha den klar så jag kan gå vidare med något annat som är roligare.


Funderade snart på en ny utlottning, men både Monica och Yvonne har utlottningar så jag avvaktar ett tag till. Monica har en bok och Yvonne en fiffig handduk, är du intresserad så gör ett besök där och skriv några rader, någon måste ju vinna..


Yvonne är en kär gammal vän sedan många år och är ny med sitt bloggande. Hon är kanonduktig på att rita, måla och brodyrsömnad, bekanta dig med henne också.


Ha en bra dag, återkommer senare om det sker något att skriva om.

Av ~ Ruth ~ - 12 oktober 2008 20:08

Har fotat lite i dag, så i dag får det bli fotobloggeri. Älskar min nya kamera, är så himla nöjd, fotar allt jag kommer över och lite till :-) å du Marianne, tveka inte, köp denna kamera garanterar att du blir nöjd ! 

Fortfarande flera knoppar på Hortensian, men tror inte dom hinner slå ut.


Ännu har inte sommarblommorna gett vika, somliga växter trotsar och kämpar mot det som kommer och är.

Broccolin blommar om igen gult och vackert, men det blir nog inget mera ätbart i år.

Om man vill dryga ut med lite extra protein så finns det gott om feta maskar på bladen, dom är så stora och feta ca. 5-7 cm, burrrrrrr.


Kan inte låta bli att sätta in lite rosor, dessa blommor som jag bara älskar och är så flitiga, hur länge skall dom orka med ??


*************************************************

Har pysslat med annat under dagen också men att fota var det roligaste, därför så blev det några bilder i dag, fint och varmt har det varit.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards