~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2008

Av ~ Ruth ~ - 11 oktober 2008 14:36


Funderar på att jordsätta denna Avokado-kärna i en kruka och se vad som sker, är det någon fler där ute som har experimenterat på den fronten och kan ge mig lite tips och råd, kanske även testa andra fruktkärnor och frön ? Tänk att skörda egna Avokados :-) ett önsketänkande, men kan bli en udda växt som kan stå ute på sommaren och gosa till sig i solvärmen, sedan in på vintern. Det är alltid roligt att sätta frö och kärnor av udda växter och se vad det blir utav det. För många år sedan satte jag både Citron och Apelsin kärnor med ett lyckat resultat. Vad jag har förstått så skall den hänga med tandpetare i ett glas vatten tills den får rötter och kärnan delar sig, då kommer det en grön spira i mitten, dax att plantera (tror jag).


Vill flera med mig testa så vi kan följa varandras plantor i vinter med ord och bild ?

Av ~ Ruth ~ - 10 oktober 2008 21:27

Har inte vågat vara ute på Internet i dag, för jag har haft strul med mitt Virusprogram sedan i går.Nu innan Idol började på TVn fick jag tag på min son Robin som bor i Sthlm, han kopplade upp sig mot min dator och fixade det hela. Tusen, tusen tack till min kunniga och kära son, "mamma Love you för att du är den du är på alla set och vis". Datumet stod på den 10 november och det strulade till det för Norton. Försökte innan min son kom till min hjälp med en systemåterställning då såg jag att det var fel på månaden, men gick till okt. utan att reflektera över det speciellt mycket, fattade inte att det var felet som Norton reagerade så starkt på, jag kan bedyra att jag inte har ändrat något där. Dom 3 senaste dagarna har det varit väldigt många intrångsförsök som Norton har stoppat, tänkte att nu jäklar har dom tagit sig in likt förbaskat. Med tanke på intrångsförsöken så har jag inte vågat varit ute idag, efter som Norton ballade ur, så jag vet inte om jag hinner att besöka er alla i kväll, men det kommer en dag i morgon också, har inte glömt er. Tittar nu på Idol 2008, Anna, Sepideh och Alice är mina favvissar fortfarande, alla har inte sjungit så jag får se om dom håller kvällen ut..

Av ~ Ruth ~ - 9 oktober 2008 22:32

Nu är dagen till ända, och inget blev gjort av det som stod på min agenda, får skriva om hela repertoaren tills i morgon. Har tvättat och strukit en stor hög med kläder som har legat kvar i källaren sedan förra och förrförra vändan, det som tvättades i dag får jag ta i helgen. Trodde att jag skulle behöva köpa mig nya kläder för skåp och lådor var tomma, men i källaren fanns allt jag saknade. Avskyr strykbrädan och strykjärnet, det är så himla tråkigt. Sedan skall det in i olika skåp och lådor både på första och andra våningen, blääää. Får så himla ont i fötterna av att stå i samma ställning i timmar.  Hämtade en kudde och stod på till slut. Min man kom hem från Danmark i dag, packade om väskan, stuvade i bilen och begav sig till Värmland, älgjakten börjar på måndag. Nu skall jag sticka på den rosa barnkoftan som jag började på i somras, tycks aldrig bli klar, känner mig inte motiverad när jag inte har någon flicka på 4-5 år att sticka till, kanske sälja den på nätet, kommer tid kommer råd.

Av ~ Ruth ~ - 9 oktober 2008 00:24

Näää, inte är det Berta som är på bilden "Ler" det Bertefia "Nowah i löven".


Det blev en del gjort i går, men dock inte allt jag hade planerat för. Flängde omkring med "Berta" (min cykel) över allt innan jag fick tag på det jag skulle köpa. Till affären för att köpa hundmat, där var den slut, hem med övriga matvaror, till andra sidan av Lerum hittade den hundmaten jag sökte, hem med den. Sedan kom jag på att jag skulle ha trädgårds ättika i väg med Berta igen åt ett annat håll, fick tag på den sista dunken som var kvar innan nytt skulle komma till våren. Då var mina ben slut och orkade inte mera. Hoppas nu att det blir sol även i morgon så jag kan spruta i den stora hundgården som inte har varit använt i sommar, den ser för jäkligt ut med grönt och så får det inte vara. Plommonträdet skall beskäras, hoppas jag hinner det i morgon, skall bli skönt när allt ute är avklarat för vintern. Har märkt att gräset inte växer lika snabbt längre, så snart kan gräsklipparen göras rent för en välförtjänt vintervila. Men först skall den klippa alla blad och löv när dom har fallit av, och det dröjer här ännu, många år sedan jag krattade, det blir näring till gräsmattan kommande vår. Längtar nu efter att få lugn och ro för att sticka små roliga saker och beställningsjobben som jag har tagit på mig, några strumpor, vantar och mössor.

Av ~ Ruth ~ - 8 oktober 2008 00:15

Lilla pojken fick en rejäl genomgång av päls och kloklipp, har blivit lite eftersatt i pälsen när det under en längre tid har varit löptikar i huset. Gudskelov så är det över för denna gången, lilla Nowah kvar och den damen tycks inte komma i gång. Nu skall alla badas så det kommer att ske dom närmaste dagarna.  Pälsen på bilden är från den ena sidan på hunden, den andra sidan är orörd :-)


Har märkt att det har blivit en del röd päls på golvet och nu krafsade jag av rejält. Han är så snäll att jobba med, ledsnar aldrig och står som ett ljus vad jag en gör, skrapar tandsingar, petar öron och klipper klor, det bekommer han inte.


Mitt egengjorda skötbord, även skönt för vård av långhårs katter som måste kammas och borstas.  Köpte väggskenor och skruvade fast på väggen, inhandlade en skåpsdörr som jag satte rejäla konsoller under, även en smal hylla med små konsoller över som blev en hylla för lite av varje. Den svarta gummimattan köpte jag från Heromi katalogen (djur) och limmade fast. En smal list under den lilla hyllan för upphängning av olika skötsel-verktyg. Fördelen med ett sådant bord är att man slipper ben i golvet som bara är i vägen, kan även haka av skivan. Behöver inte kröka rygg och kan ställa in i önskad höjd. Superbra ! Har även konstruerat ett eget bad-bord som jag visar sedan. Skulle inte kunna ha djur om jag vid skötsel måste kröka rygg en längre stund. Man blir ganska påhittig med åren :-)


Av ~ Ruth ~ - 7 oktober 2008 14:56

Fick en del ½ färdiga stickateraljer när min dotter var här, har repat upp och skall sticka om, kan bli lite av varje av detta, kul. Tänkte jag skulle lotta ut flera pulsvärmare framöver, men mina 2 barnbarn fick var sina och nu vill min dotter ha, så det blir till att sticka flera. Garn har jag ju så det räcker, tror knappast jag hinner sticka upp allt jag har i mina gömmor :-) Mitt äldsta barnbarntös vill även ha en svart Norgetröja med renar, får se vad jag hinner med under hösten och vintern, men tiden ja den vill inte räcka till för mig, vill göra göra så mycket under min vakna tid, och när jag sover blir det ju inget gjort av naturliga skäl :-)  Solen lyser så vackert i dag, skall tömma mina fontäner inför vintern och röja lite till ute under em.   Blev många fina nystan när det var klart, gissa om det kliar i fingrarna :D

Vi höres, ha en fin em.


Av ~ Ruth ~ - 6 oktober 2008 23:11


Ett STORT TACK till "Ahlséns foto" för hjälpen med att fixa blixten på min nya kamera. Menyknappen reagerade inte åt höger, efter mycket tryckande ca. 15 min. Så fungerade tryckfunktionen och så även blixten, så nu kan jag ta inomhusbilder utan problem. Köpte också ett minneskort på 4 GB så nu kan jag ta 800 bilder med den högsta upplösningen så nu har jag vad jag behöver i foto väg, nu är det bara motiven för fotande som saknas :-)  är helnöjd. Den andra kameran tar bra bilder, men har för dårlig Zoom och saknar Macro. Se och jämför bilden ovan med denna "Här", taget från samma punkt mot samma björk, (har inte på full zoom med den nya mot björken). Kom på att jag kan jämföra dessa 2 bilderna.


Har inte haft tid att besöka er i dag, så den närmaste timman innan läggdax knackar jag på, hinner nog inte alla, men då fortsätter jag till morgonkaffet.

Av ~ Ruth ~ - 6 oktober 2008 11:11



Besök och stöd BRIS (barnens rätt i samhället) Blunda inte för våldet, som barnen dagligen utsättes för. Våld av olika slag både fysiskt och psykiskt det  är vardagsmat för många barn runt om i hemmen och mycket vanligare en du kan tro ! 

Du som vill får ta med dig kortet till din hemsida eller blogg. Skydda dom små !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards