~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2008

Av ~ Ruth ~ - 22 oktober 2008 13:04

Kan börja med att ge svaret på förra inläggets gåta: Sveriges nationalfågel är "Kaffegöken" "Ler". Inget rätt svår så jag kunde inte skicka ett pris i form av en flaska och ett paket Gevalia.



Gulliga Gerty har gett mig en "Hildur" som kom på posten i dag, ditt goda hjärta är guld värt, så nu har även jag också en sådan hjälpreda, hoppas hon håller måttet ;D



I går åt jag "potatis / purjo soppa" som hon hade med till mig tillsammans med ett par ostmackor, mättsamt och gott. Gerty har varit kokerska, så det här med att laga mat är hon en mästare på, hon vet hur man blandar och ger.



Gerty ringde mig med sin mobil i dag, åter har åskan varit på besök där i natt, ryser över hela kroppen.Den 11/7 2000 drabbades dom och huset övertändes och gick inte att rädda, efter det bodde dom i husvagn, tror dom kunde flytta in till jul , men mycket återstod, bara känslan att komma från husvagnen var enorm. Åter har åskan ställt till det, men inte så drastiskt,  (hur är det möjligt ?) Tror hon själv kommer att skriva om det i sin blogg (om hon orkar). Många tråkiga minnen rullades upp igen för dom. Man tror inte att samma familj skall drabbas två gånger, hoppas det monteras in åskledare efter detta här nu. Fällde faktiskt tårar av medlidande, förstår hur det kändes för dom i natt, denna panik som utbröt med att få ut hundarna osv, vidrigt !

Av ~ Ruth ~ - 21 oktober 2008 18:24

Nu fungerar mina tangenter (nästan) som förut, några går trögt att trycka på men skriver jag duktigt så måste det väll lossna helt till slut. Mellan-stegsknappen (den långa) fick jag kämpa rejält med, varje gång jag tryckte ner den så förblev den i bottenläge, fick lyfte den med en kniv, efter ett 30 tal lyft så kom den upp själv, den är trög fortfarande men tror den bättrar sig med tiden (är född optimist :-)


Förresten ett litet tipps om hur du enklast får bort dammet mellan knapparna, det brukar vara ett problem. Att dammsuga med borsten, ger inte full effekt, fukta en örontopps är skitjobbigt. Köpte en sådan dammvippa som var så poppis att damma med på 90-talet som har regnbågsfärger, för att få den riktigt statisk dammsug den med borsten på, sedan 2 drag över tangentbordet, det blir inte ett dammkorn kvar. Den jag har är så stor så jag skall försöka att hitta en mindre också som blir mera lämpat för detta ändamål.


Jäklar (förlåt) nu måste jag fram med kniven igen för stegknappen fastnade schitt, så nu fungerar den. Funderar på att köpa ett tangentbord som kan spolas av under vattenkranen, men dom är väldigt dyra, kanske fyller jag år en dag i mars, önska kan man alltid och även hoppas med.


Nu skall jag ta mig en bit mat sedan vandra runt och se vad ni har haft för er i dag. Klockan 20.00 skall jag se på TV3. SOS..... 

Av ~ Ruth ~ - 21 oktober 2008 11:45

Knappar med X är kaputta knappar..


Jisses anåda, här sitter man och skall försöka hälsa er alla en god förmiddag, och tangentbordet bara strular, knappar fastnar i bottenläge. Varför gör dom så ? jooo som säkert flera av er har råkat ut för så tar man med sig någon form av dryck när man sätter sig här, i mitt fall så var det kaffe med mjölk i gårkväll. Skvalpade ut över tangentbordet, men var snabb som attans att vända upp och ner på det, skakade och torkade, men allt går ju inte att få upp. Under natten så torkade dessa små knapparna och fastnade i bottenläge när jag skulle skriva, har suttit och petat med en kniv för att lyfta upp dom, nu är det bara 2 knappar som strular. Den ena används inte så ofta, men mellanstegsknappen går inte, får flytta med dom 4 pilarna. Regn och grått även i dag, så vad det blir för aktiviteter vet jag inte, återkommer efter att jag har fått fixat skrivbordet.


Ni kan ju klura på vad Sveriges Nationalfågel heter under tiden och skriva erat förslag. Ursula och Yrsa har namnsdag i dag, känner ingen med dom namnen gör du ? är inget vanligt namn i dag, eller är det, det ?

Av ~ Ruth ~ - 20 oktober 2008 17:52

Hittade denna video och den passar så bra till gårdagens inlägg, det var precis så det gick till när Gerty & Janne var här hahahahha, fast det var lite andra grejer som bytte ägare, men det var samma principer :D Ex. jag fick en stickad fuskpolo, hon fick porslin Bernrar, jag fick fryst härlig soppa, hon fick stickböcker med mönster, jag fick något annat i matväg, hon fick 4 katt filtar och 10 kg garn osv. ja på den vägen gick det. Tror vi båda blev nöjda och belåtna "Ler"...


Grått, regnigt och blåsigt här i dag, inte många knop har det blivit, sitter och stickar, den rosa barnkoftan stressar mig, måste få den klar så jag får börja på något annat. Har hittat ett ställe ute på nätet där man kan sälja hemstickat, kanske kan man få någon krona, det närmar sig ju jul och denna kofta passar utmärkt som Julklapp till en 5 åring, skall fundera på det. Som du förstår så har det inte skett något i dag som är av intresse att skriva om, men det kommer flera dagar om han där uppe vill och är snäll.

Av ~ Ruth ~ - 19 oktober 2008 22:04

Dagen har varit mycket trevlig, Gerty och Janne har varit på besök här hela dagen. Väntade att dom skulle komma vid ½ 1 snåret, ½ 12 var jag duschat efter förmiddagsbestyret, plötsligt kom en röd Volvo, näääää redan, håret var rufsigt och blött efter duschen och spretade åt alla håll och kanter, kläder var inte bytt, schitt pannkaka jag som skulle göra mig riktig fin, där stod jag med lång näsa. Nu hade dom ju sett min trista klädsel och rufsiga hårtister så då fick det bli så, blåste mitt hår så det såg respektabelt ut det fick räcka med det :-) Men det är inte kläderna som gör personen, och vi fick en riktigt trevlig dag, bytte lite saker och deras bil var fylld med både det ena och det andra vid hemresan :-) Vi käkade middag och jag och Gerty avnjöt ett par glas vin till och kom nästan i fnitterstadiet, Janne som körde fick bara ett glas mjölk som dryck (synd om dig Janne) jo, kaffe också förståss.  Hoppas resan hem gick fint och jag hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång.


** Besök Cina och visa intresse för den söta tomtetavlan som hon lottar ut **

Av ~ Ruth ~ - 18 oktober 2008 22:52

Hinner tamigsjuttongubbar inte med bloggen och andra göromål i dag. Hur göra för att förlänga dagen/kvällens timmar, kanske ta Tobbe trollkarl till hjälp, eller Hedvig i sagan som bara vickar på sin långa näsa så utförs arbetet som en oljat blixt. Håller i gång hela tiden trotts det så blir inte hälften gjort av det jag har beslutat mig för, sanslöst knasigt.



Damma i vardagsrummet var mitt mål. I matrummet står en gammal orgel, sätter mig där och spelar en timma, då kommer jag att tänka på ett foto som jag vet att jag har och börjar leta efter det, hittar det efter ett par timmar. Men hittar en massa andra foton också som jag inte har sett på många år, sätter mig i soffan, drömmarna för mig åratal tillbaka i tiden.



På en bild har jag tagit kort på en blyertsteckning som jag gjorde i 30 års åldern. Då kommer jag på att jag skall ha flera teckningar i en pärm som skall ligga i en kartong i källaren, kunde ju vara kul att kika på dom igen. Letar ett tag och hittar den mellan några böcker, då kommer tankarna "undrar om det finns någon egenskap kvar av detta, kålkritorna är kvar, har en plåtlåda med olika pennor i olika grovlekar och hårdhet. Hämtar ett rent papper och börjar rita trevande vid köksbordet, men ger upp efter en ½ timma, och röjer bort skiten.



Hmmm, skulle inte jag dammtorka ? då hade klockan redan sprungit i väg med flera timmar. Då var det dags med middagen både för hundarna och mig. Sedan 3 långa telefonsamtal på raken, vipps så var det dax för "Stjärnor på is", på den vägen har det gått hela dagen. Kan du känna igen dig, eller är jag ensam med detta tids slöseri? Håller i gång hela tiden men spårar ur till höger och vänster så det som skulle göras blir inte gjort, helt sanslöst...

Sov sött och gôtt.


Av ~ Ruth ~ - 18 oktober 2008 10:30

 
Tarraz-ponken får visa upp sig i dag för er, mammas gulleponke !


En frostig natt har det varit, dock lindrig - 1.5* nu bara 4,7+ så det är en kylig förmiddag, en regnskur har det redan uppenbarat sig i dag. Har inte kommit i gång riktigt ännu denna lördagsmorgon. Tittade på mina fina rosor ute, nu mår dom inte så bra, inte dom övriga blommorna heller. Endast Tagetes står der stolt och lyser trotts kylan. Skall till torget och inhandla några krukor med ljung och rensa ur lådorna på altanen i dag om vädret håller. Tog in en liten Fuxia för ett par veckor sedan, blommorna har levt ut och det är 3-4 nya knoppar i varje topp och alla blad finns kvar, kan den klara vintern inomhus i köksfönstret tro, det vore kul. Så glad jag är för mina egensydda affärskassar, dom rymmer så mycket, så det kanske blir ett par till under dagen så min man kan ha i bilen, då får vi 2 var det är bra. Förövrigt inga planer för dagen, får se vad det blir, rätt så lugnt vill jag tro.


Återkommer senare i em. Ha en fin dag utan regn och rusk !

Av ~ Ruth ~ - 17 oktober 2008 14:32

En natt med frost och dimman hade svårt för att lätta, men så kom solen igenom och då gick det snabbt, bilden togs vi 11 tiden i förmiddags.

Sedan har solen lyst på oss, men ingen direkt värme, nu 11*, men det känns kyligare. Hoppas ni har en lika fin dag !


En ny Sifo undersökning ! Hoppas du tycker och trycker lika duktigt som på den förra, tack för att ni är så plikt trogna!


Så här blev den förra:


  Du som besöker min blogg har du själv någon ?

  • JA-----------------------------49,1%
  • Nej----------------------------22.6%
  • Har bara hemsida--------------5,7%
  • Ha både blogg och hemsida----17%
  • Har inget av det----------------5,7%

  Totalt röstade 106 personer.  Omröstningen startade den 2008-09-16

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards