~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2008

Av ~ Ruth ~ - 5 oktober 2008 20:57


Tänker nu runda av veckans sista dag med lite kvällsnjutning, osten och käxen är inte uppdukat ännu, börjar med ett glas rött, som är fruktigt ½-sött och helt i min smak. Kommer du så bjuder jag även dig  (det räcker.) Håll i paraplyet för det både regnar och blåser, ja då behövs det lite värme inombords.


Bilden är tagen utan blixt så klart "L".

ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 5 oktober 2008 10:10


Mamma- Morelle vilken hagelskur det kom i går kväll. Vi har plåt-tak på den stora altanen, fattade inte riktigt vad det var frågan om först. Hundarna flyger upp som reptiler från sovande, yra i bollen flyger dom omkring, skäller över ljudet och var nog både rädda och skärrade på samma gång.


Jag gick ut på altanen och det slog lock för öronen direkt, det var öronbedövande. Dom stora haglen kom med en hiskelig fart och tät, tät kom dom. Fick snabba mig in och skaka på huvudet, var tvungen att tugga tuggissar för att få tillbaka rätt hörsel på vänster örat. Var det varningsskotten för den kommande stormen som beräknades komma vid 3 tiden i natt ? har aldrig hört något liknande trotts plåttak i drygt 10 år.


Säkert var det en och annan fågel som slogs till marken där dom hade satt sig till ro för att inta nattsömnen i godan tro. Blåste rejält i natt, var uppe vid 4 snåret, uj vilket busväder, regn och blåst så det förslår, men någon storm tror jag inte att det blev, men jag sov som en stock i natt, ser ingen förstörelse här ute i allafall.


Tittade på "Stjärnor på is" efterföljaren till dansprogrammet. Lite trevande så här i första programmet, men kan nog bli ett trevligt program längre fram när dom har fått mera is vana.


Skickar med blommor till er alla i dag, varsågod och plocka ett knippe som får lysa upp köksbordet i dag, ha en fin söndag !

ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 4 oktober 2008 19:21

I natt skall en höststorm rasa, skönt man sover då, överraskningarna i dens väg får vi upptäcka när vi vaknar. Hoppas det inte blir så alvarligt, har märkt att det ofta överdrivs av SMHI, så det är bara att invänta och se. Har plockat undan allt löst ute för att vara på den säkra sidan i fall om, att ...

Grattis Nowah på 1års dagen, vad detta året har gått snabbt, hu jeda mig !

Vad är mera passande en några kanelbullar, det är ju "Kanelbullens dag i dag", så tårtan får vänta till ett annat lämpligt tillfälle. Alltid finns det något att fira. En bulle är nog nyttigare även för födelsedagsbarnet och kompisarna (inkl. mig själv) Nowah är lika härlig och söt som den dagen hon kom i huset. Ett stort tack till Eva & Sven Inge i Jönköping för denna lilla solstråle som förgyllar våran dag !

Av ~ Ruth ~ - 4 oktober 2008 11:48


Min dotter och hennes två töser var och hälsade på i gårkväll, skulle ta kort på mina söta barnbarn, och blixten fungerar inte. Trycker på en knapp och en lucka fälls upp med blixten, men den utlöser ingen blixt, blir så förbannat, tog många fina bilder i går men då utan blixt, bara lampan över köksbordet och bilderna blev mörka, och fel färgade. Sätter trotts allt ut ett par bilder. Har säkert kommit vid någon knapp någon stans, men vart ?????? Alltid är det något, blixt är ju ett måste.. Återkommer senare.Grått och regn från och till i dag, inget trevligt väder att skryta med heller, piss allt och humöret dalar igen.


 ------------------------------------------------------------------

Får gå ner till fotoaffären på måndag, kameran är inte köpt där och dom har ej Panasonic, men kamerainställningar kan dom säkert så jag hoppas dom vill hjälpa mig.

Av ~ Ruth ~ - 3 oktober 2008 17:09

Har varit ute och fotat några blommor, då mina rosor som kämpar på i höstrusket, bladen är inte så vackra längre men massor av blommor och knoppar, är dom inte vackra ? Fotat med min nya kamera.


I gårkväll mullrade åskan och det var +8* ett konstigt väder, annars så har det under sommaren bara åskat på avstånd, ja det var inte så nära i går kväll heller, men lyset försvann vid ett par tillfällen, då bara i 2-3 sekunder. Inget regn följde i Tors spår som hamrade på till långt över midnatt.


Hade svårt för att somna i natt, det var så många tankar och funderingar i mitt huvud, fy vad det är jobbigt. Känner mig inte så uppåt i dag, humöret känns inte så bra, men vi har väll alla sådana dagar även om det inte är så ofta jag drabbas, men jag är väl inget undantag :-)


Dotera och barnbarnet Chanique kommer och hälsar på en stund i kväll, skall bli trevligt. Har inte gjort så mycket i dag, svängt över med dammsugaren och skurtrasan, plockat lite här och var. Sent inlägg blev det i dag, men datorn har varit upptagen när jag har varit ledig.  Inget intressant att skriva om så det blev som det blev. Önskar er alla en trevlig kväll !

Av ~ Ruth ~ - 2 oktober 2008 00:00

Har tagit en bild på min lilla fuxia som jag startar denna dagen med, så söt där den står i sin terakottakruka. Den är fotad med min nya kamera. Roar mig med att ta 2 likadana kort med båda mina kameror för att jämföra kvaliteten, rätt så intressant. För att få en rättvis bedömning så får det bli utomhus bilder. Kan inte begripa hur jag skall ställa om kameran så jag kan se genom kameraögat, det retar mig till max, har läst och läst i denna vidriga boken som följer med, NOPE ! det står ingen stans..


Dagen förövrigt var lugn och stillsam, bortsett från min lilla pojke som har haft det stressigt och gnälligt i en hel månad med löptikar i huset, men jag vänjer mig vid tjoandet. När den ena slutar så börjar den andra. Nu är dom 2 första tikarna klara och nu är det Debbies tur, kommer i höglöp dom närmaste dagarna. Trodde att Nowah som nu blir 1 år på lördag skulle komma i gång med sitt första löp, men näää då, dom brukar löpa när dom är en 6-7 månader, men se inte hon.


Inte så lätt att vara pojke i ett harem av töser, det tar på krafterna och matlusten är lika med noll. Matar han med att stoppa kulor i munnen och håller för, (2 måltider varje dag,)  han vet att jag inte ger mig så han finner sig i det, men försöker att spotta ut. Han får nu ett valpfoder som är kraftigt och då behöver han inte så mycket mat åt gången, vill inte att han skall gå ner sig dessa veckor, tar så tid för han att komma i form igen så därför gör jag så.


Hoppas det blir en dag då solen kan lysa lite på oss alla.

Av ~ Ruth ~ - 1 oktober 2008 17:52

Tusen tack Birgitta för den fina gesten med att skicka ett tack för Pulsvärmarna som du fick på min lottdragning, konkurrerande med 19 andra intressenter. Ser ut att passa fint på din näpna hand. Så min vän dom är dig väl förunnat !

 "Så här var det"

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Följ bloggen

Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Blogkeen
Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Bloglovin'

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se