~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 10 november 2007

Tankens krafter

Av ~ Ruth ~ - 10 november 2007 09:46

Alla har vi väl någon gång känt hur negativa tankar har en förmåga att släcka energin och glädjen inombords, liksom att optimism och ett positivt synsätt kan göra även de svåraste bördor lättare att bära. Många vänner ute på nätet lider av depressioner och har svårt att fokusera på det positiva i livet. Ofta koncentrerar dom sig i stället på det som är negativt, eller som de misstänker kan visa sig bli det. Att tänka positivt betyder inte att man förminskar sina problem, eller att man botar sjukdomar. Men jag tror att man kan se problemen ur ett annat perspektiv och kan många gånger komma på lösningar och möjligheter som man annars inte skulle se. Tankens kraft är stor och kan utnyttjas mer när det gäller hälsa till både kropp och själ. Har själv inga depressioner, men negativa tankar förekommer lite då och då. Gäller då att analysera och vända mina tankegångar mot det andra hållet. "Det fungerar"..

 
 
Jenn

Jenn

10 november 2007 10:35

Javist er det viktig å fokusere på det positive,og er man negativ så blir ikke ting bedre..sånn er det jo.
Selv er jeg en glad skit i dag*ler* Blodsukkeret er nesten normalt og formen stigende,ute skinner solen og litt snø har vi fått..livet er deilig:))
Ha en fin dag min venn.
Stor klem fra meg.

http://jenn-k.com/blog.htm

 
Frump

Frump

10 november 2007 12:49

Så rätt du har Ruth, ibland behöver man påminnas om att det "ska va gôtt å leva"

Här kommer glada kramen!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

10 november 2007 13:04

Det du skriver i dag är det samma som jag själv skulle kunna säga. Våra tankar i detta stämmer ihop. Vad ska man då kunna mer kommentera? Jo kramen glömmer jag förståss inte. Kram på dig min vän!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Ulla-Britt

Ulla-Britt

10 november 2007 17:14

Hejsan Ruth!
Ja du har så rätt att posetiva tankar gör en gladare.Jag har nog tur för jag är mest en posetiv människa fast i bland kan man väl få sig någon känga och då gäller det att ta det så bra man kan.

Viken underbar garafik du gjort jag gillar verkligen det blåa.
Jag ska också göra något nytt när min dator kommer hem igen men ännu har jag inte hört ifrån Alina.
Nu längtar jag ännu mera att pixla när jag ser så fint du gkort.
Kramisar U-B

http://ulla-britt.bloggagratis.se

 
trollpackan håller med

trollpackan håller med

10 november 2007 18:25

Stämmer! Har ett förslag på en bra bok: Tankens makt av Betty Shine, hon har även skrivit Sinnets magi som också är bra.
Trevlig lördag:))

http://trollpackan

 
Marianne

Marianne

10 november 2007 22:18

Då jag lyckligtvis själv aldrig har drabbats av en depression så vet jag inte hur det känns. Men då jag har levt nära en person som varit drabbad under lång tid så utgår jag från att det borde vara ett rent helvete att drabbas av det. Och tyvärr, så tror jag inte att man kan nå fram med goda råd som att personen ska tänka positivt när de befinner sig i detta mörka helvete. Vardagliga problem går oftast hanteras med detta enkla medel som att tänka positivt. Men depressioner handlar inte enbart om hur man tänker, utan det är ett tillstånd personen befinner sig i.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

10 november 2007 23:05

Håller med Marianne...jag har heller aldrig varit drabbad av depression, men har bekanta som råkat ut för detta och jag tror mej veta att man ska inte komma med några råd om att dom ska försöka tänka positivt och försöka vara lite glada för det gör dom ännu mer deprimerade.Tyvärr är det så.

http://violett.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ruth bloggaren

11 november 2007 00:30

Svar till Marianne och Monica.
Det är skillnad på att ha ångest och depression. En depression kan vara av olik styrka. Skriver i mitt inlägg också att tänka positivt betyder inte att man förminskar sina problem, eller att man botar sjukdomar. Att lära sig att se mera positivt på saker och ting kan göra livet enklare att leva för många när dom är på väg ner i en svacka. Det kan ofta också räcka att tala med en god vän som kan få en att tänka annorlunda och man mår bättre efteråt. Även läkarkåren har terapi där även ett positivt tänkande ingår, och inte bara piller. Att försöka tänka positivt i jobbiga situationer är aldrig fel och kan göra underverk. Positiva tankar stärker både kropp och själ i längden.

 
Marianne

Marianne

11 november 2007 10:39

Jag är mycket medveten om att ångest och depression är två skilda saker. Och jag ser inte att någon har skrivit ngt om ångest.
Är även medveten om att depressioner är från nivå lätta till mycket djupa. De personer jag tänkte på när det gäller depressioner är de som har en diagnos från en läkare att de lider av depression. Inte de som säger att idag känner jag mig deppad.
Visst är det fördelaktigt att ha ett positivt tänkande. Jag försöker själv alltid ha det. Men därifrån till att ge en person som lider av en depression rådet att inte gå där och vara negativ utan tänka lite mer positivt är stor skillnad. Den person jag levt med som hade en depression, hade mått mycket sämre om jag kommit med förslaget att han skulle var lite mer positiv i sitt tänkande. Det han behövde var inte goda råd, utan tid och omtanke dygnet runt.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

11 november 2007 11:51

Det Marianne skriver är precis som jag känner igen det från de erfarenheter jag har från dom jag har haft kontakt med.Inga "goda råd" till en deprimerad person, det stjälper mer än det hjälper...hur dumt det än kan låta för någon som aldrig har varit i depression, men så är det faktiskt.

http://violett.bloggagratis.se

 
agge

agge

11 november 2007 20:22

Håller med dig Ruth. Visst är det viktigt att tänka positivt.

http://agges.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards