~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2011

Av ~ Ruth ~ - 22 november 2011 22:16

när inte bloggen och datorn fanns, ägnar den inte speciellt många tankar för tillfälle (bara några få).
Nu är det inte bara bloggtorka utan hela paketet dator känns störande. Har inga bokstäver i huvudet för att forma ord, tankverksamheten infinner sig inte så det är nog kortslutning där uppe, bara snurrigt.

Kan berätta att jag äntligen har fått färgat håret, bara det känns stort, något som har med huvudet att göra som är positivt.


I morgon fm. skall jag åter till Göteborg och tandis, blir nog tandavgjutning då samt byte av en lagning, onsdag den 7 hoppas jag att tanduslingen sitter och fyller ut min tandrad. Hur hon tänker göra det hela vet jag inte, men den skall fästas i tänderna på båda sidor om den nya. Skulle vilja ha en skruvtand i käkbenet på sidan i underkäken också men en sådan kostar ca. 20 000 så det får vänta (om det någonsin blir av) men får då bättre tuggmotstånd på den sidan, ja tiden får visa hur det blir.


Tandis är inte det roligaste jag vet så kanske är det tankarna för morgondagen som har stulit mina ord och tankar, men överlever säkert denna gången också.

Om jag genomlider denna dagen så ser ni det om det kommer några nya rader inom kort.


Kram mina vänner

  

Av ~ Ruth ~ - 21 november 2011 10:03

Flera hade rätt på min bild i förra inlägget, det var min skrivbordslampa, inte så svårt att se.


Det blev bloggfritt i går, vi höll på stort set hela dagen och på kvällen blev det TV i storformat. Var till Göteborg och köpte en större TV (stort och stort 47 tumms), det finns ju betydligt större, men då skall rummet vara större också (tror jag). Den vi hade innan är en 42 tummare, så den står tillfälligt i mitt datarum nu, stor skillnad mot min 22 tums TV som jag har haft, nu är min frukost TV överflödig.

42 tum är för stor här inne så den får följa med till stugan och den som är där får bli min nya TV i datarummet, passar nog bättre där den är en 37 tummare. Det blev många tumm i detta inlägget, vet inte hur jag fick ihop det hehe.


     


   



Den nya TVn är så häftig, små diodlampor uppifrån och ner på båda sidor bak, färgen skiftar efter bildens färger, så vilsamt för ögonen, det är 3D också så vi har fått med 2 par glasögon, nu får jag hålla span på ett program som sänds i 3D, intressant.

Ha en fin dag mina vänner /

 

    

Av ~ Ruth ~ - 19 november 2011 23:40

från er alla på bloggarna, så jag hoppar denna dagen jag också och skuttar upp i sängen i stället.

Kram och god natt.


 


Ni kanske kan gissa vad denna skuggbild föreställer ?


 

Vinnaren av Jultoppen blev "ANKI" Grattis !

Av ~ Ruth ~ - 18 november 2011 22:22


     


Jaaa, det tror jag faktiskt, hela torget andas julkänsla, över allt var det Jul när jag kom till torget i dag. Dom kan väll vänta till 1:a advent är min mening, tycker det startar tidligare och tidligare varje år, hörde även 2 julmelodier på radion i dag, det är 36 dagar kvar till julafton, vad är detta ?


     


I går öppnade den nya affären ”Nille”, hela den stora affären var bara jul, vad skall dom hitta på när julen är över ? Skulle köpa 5 stora blockljus för 10 kr. per styck, men köerna till kassorna var skylånga, så jag satte tillbaka det jag hade tänkt att köpa, väljer en annan dag när det har lugnat sig. Kunde inte filma när det var så mycket folk.

Ett tredje Apotek har också öppnat, det är det riktiga apoteket som det var förut, alla dom varor som vi är vana vid, men vad skall vi med 3 apotek i centrum, det kan aldrig bära sig.


När jag kom hem så satt alla hundarna på parad vid min mans fötter, varför tro ? jo han malde benavkok och köttspill efter älgjakten, detta var det sista koket innan nästa höst.


   "Klickbild"


Lottar ut en jultopp för våran blogg [KLICKA HÄR] om du vill vara med !


Snart börjar utröstningen på IDOL så nu säger jag God natt /   

Av ~ Ruth ~ - 17 november 2011 20:55

Känner mig riktigt nöjd med dagen, har putsat alla fönster på 1:a våning, det har varit så grått och mörkt hela dagen så jag får se hur dom ser ut när solen tittar fram, kanske får jag göra om dom alla. Har inte bytt gardiner så det får bli i morgon eller en annan dag när andan faller på.


Gubben har styckat kött, packat och malt färs, (mera hundmat blir det för mig att koka i morgon och mala).  40 kg rent kött blev det efter den senaste resan, han kom hem i tisdags så köttet har hängt och mörats i en köttkyl som vi har på andra våning, i dag var det dags. Det är så jädrans bra för att han gör allt med köttet och han avslutar med att stoppa det i frösaboxen, bara för mig att tina upp, tillaga och äta.


Tittar nu på bingojubileet på 4:an, synd jag inte tänkte på att köpa en lott, skulle behövd vinna en slant.


 

Lottar ut en jultopp för våran blogg [KLICKA HÄR] om du vill vara med !

 

 

Av ~ Ruth ~ - 16 november 2011 19:43

Har varit hos en tandläkare i Göteborg för att få en ny tand i munnen, har haft en krona som har lossnat som ni vet, har satt fast den 3 gånger, men den vill inte, nu fick jag nog och sökte min mans tandläkare i GBG, och det gick inte att bygga en ny, tanden var för porös, så nu blir det en brygga och tanden drogs. Har 2 nya tider inbokade hoppas på den nya tanden den 7 december om jag har tur. Nu är jag riktigt öm i munnen där tanden satt.


     


Var sedan i olika affärer, köpte en ny tröja i grått och vitt, gamla hederliga filttofflor, sådana är så fula men ack så varma och goda på fossingarna. Var på Jula och handlade diverse saker b.l.a  massa fågelmat och ett fågelfröhus. Några till affärer fick besök också, avslutade med en fika uppe hos veterinären här i Lerum.  Väl hemma så ringde min goda vän Cina, alltid så trevligt vännen.


Nu skall jag kika på TV-programmen, har noll koll på vad som kommer i kväll.

Lottar ut en jultopp för våran blogg [KLICKA HÄR]

 

 



Av ~ Ruth ~ - 15 november 2011 17:51


     


Så har jag gått igenom hela mitt kylskåp i dag.  I gårkväll  blev så sugen på Turkisk Yoghurt med extra grädde och en pytte skvätt med Hallonkräm. Hade rört ihop allt och skall i med krämen, men vad var detta ? vita prickar i krämen kom i min tallrik, tvi, fick hälla bort allt och så blev det med den njutningen, datumet var förbrukat sedan en vecka tillbaka.

Morgonkaffet i dag var blev också en katastrof, mjölken började klumpa sig i det varma kaffet. Gick igenom allt i kylen under dagen och kollade datum, men det övriga klarade sig. Gubben sänker alltid kylan i kylskåpet när han kommer hem och då blir hållbarheten kortare, så nu har jag ökat kylan igen, får alltid hålla stenkoll på detta.


      


Har åter kokat hundmat och malt i dag , denna gången blev det lika mycket ca. 10 liter i min 12 l. gryta efter att  köttet var malt och klart. I morgon skall det packas, nu klarar dom 4:fota sig länge, dom får alltid något smarrigt över torrfodret, bortskämda, ja det är dom.


Lottar ut en jultopp för våran blogg [KLICKA HÄR]

 

Av ~ Ruth ~ - 14 november 2011 15:09

Jo, jag struntade i bloggen i går, känns konstigt, men det var så lugnt i bloggvärlden i går så jag hakade på jag också. Gillar inte tomma rutor i min almanacka, kanske kan jag ändra mig på det området.

Lediga stunder satt jag och gjorde nya layouter för julen så nu är det klart.


 

"Klickbild"  


Har en toppbild över som det faller snö på vill du pryda din sida till advent ? det är ju redan om 14 dagar. Det är som du ser en nostalgibild, charmig tycker jag, tycker du det samma så skriv endast i kommentarerna på detta inlägget, du har veckan på dig tills den 20.
Lägg en länk hit så även andra kan få en chans som själva inte kan.


Sol och vackert väder ute i dag, men värme är det inte i luften längre, men vad vänta sig så här sent på året. Håller på med kok 2 av ben och skrap från älg, maler och fryser ner för hundarna, lite extra kött och märgfett få dom i sin mat ett bra tag framöver, det gillar dom.


Ha det gott mina vänner /  


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards