~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2010

Av ~ Ruth ~ - 22 december 2010 23:51

     "Klickbilder"

      

    

I em. var vi bjudna till Gullan på lite försmak av julen, mycket gott fick vi och en god efterrätt, snaps och vin. Åt på tok för mycket av det goda, så jag mådde inte så bra efteråt. Vi fick en trevlig kväll med skratt och mycket prat, i morgon skall vi dit och äta upp resterna. Hon åker till Norge på Julafton till ena sonen då skall vi passa hennes lilla vovve Millie, hon var våran sina första år sedan fick Gullan ta över henne. Vi brukar ofta vara hundvakt när vi är här uppe och det är inget problem med mina hundar, alla gillar alla.


Detta var vad som jag väljer skriva om denna dagen. Fortfarande kyligt, i natt var det -34* något mildare nu  -20* och det kommer fin snö.

Kram till er alla !


Av ~ Ruth ~ - 21 december 2010 21:22

  


I denna kylan är min dator snabb som x-2000, eller en Duracell-kanin. Har varit och handlat förnödenheter inför julen, gubben köpte sig en massa gotta, Aladdin- ask, praliner och något annat, själv så avstår jag från allt sådant, har inget sug efter sötsaker, det känns så jäkla gott. För mig blir det bara fet mat och grönsaker, mycket grädde i alla dess skapelser med blåbär och hallon från frysboxen. Tror jag kommer att klara detta bra under julen också, skall inte svika min LCHF-diet.


När vi åkte så satt en liten rävunge vid dikeskanten, så liten, så liten som en harpalt, Arne trodde det var en katt. Mamman måste fått en kull på sensommaren. När vi kom så hoppade den över plogkanten, när vi kom tillbaka så satt han åter där, då såg även Arne att det var en rävunge. Tyckte så synd om denna lilla kraken -28* visade termometern, den kommer att svälta och frysa ihjäl, mitt hjärta ömmade. Hade jag kunnat fånga den skulle jag tagit hand om den, den skulle blivit en bra kompis till mina hundar.


  


Denna Hyacintbåt fick vi av Gullan, tror inte den hinner att slå ut till julafton, men väl till nyår, längtar efter dessa dofter som är jul för mig, en underbar doft.


Ha en fortsatt fin kväll mina vänner och tack för alla kommentarer, blir så glad / kramen

Av ~ Ruth ~ - 20 december 2010 16:00

  

Kylan är välkommen för då fungerar internett och datorn, jag är inte avskärmad längre från era bloggar och Aftonbladets nyheter. Just nu -24.8 *

  

Kaminen i vardagsrummet sprider värme och myslågor, som att titta i ett akvarium.

  

Hundarna myser i min 100 åriga säng, den är så kort så jag kan inte sträcka ut helt.

  

Tur man slipper gå hit ut för att göra sina behov längre, det har vi gjort mång en gång, på sommaren är det mysigt, men knappast när kylan biter i rumpan.

  

Vedboden står alltid öppen och väntar på ett besök, snöslungan på ett annat jobb.

 

Här uppe  bland all bråte håller tomten hus, han är rädd för kameran tyvärr :-)

  

Ett före detta bussgarage, nu mera en redskapsbod och bråte, säkert möss också.

 

Garaget från framsidan, nu står det övergivet och inga krigsflyktningar hämtas med buss från andra sidan av gränsen från Norge, det var under krigs-åren, det var då.

   

Våran stuga sett från baksidan, det stora fönstret är våran sovkammare.  

  

Nu lyser månen stor och rund bakom en vit slöja, det förklarar varför jag inte somnar när jag lägger mig, oftast blir klockan bortemot 3 innan jag slumrar in.


Ha det riktigt bra mina vänner och varva ner, julen skall inte knäcka oss.

En stor kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 19 december 2010 23:36

Det syns att ni har bråda dagar nu, det är så lugnt på bloggen, många som stressar så här på sluttampen inför doppareda’n, snart är julen här, bara 5 dagar kvar. Har inte stökat något i dag, bara slappat, stickat och slöat. Har tvättat (om) en maskin med vit-tvätt, inte alla som är här under sommaren som fattar att handdukar inte blir rena på fintvätt. Bara ett kort gästbesök har det varit här, så dagen har varit lugn. I kväll har det varit Tv fram tills nu. Inget har jag att förtälja som är av intresse för er mina vänner. Jag kommer igen med förhoppningsvis något mera givande en annan dag, det stora som jag väntar mig är att tomten skall komma med min önskan på julaftonen, vad är då det undrar du ? jo, en helikopter med pilot så jag snabbare kan ta mig hit upp till stugan lite oftare (avskyr alla dessa milen och timmarna i bilen). Tror nog att det bara blir snyft av besvikelse när julkvällen är över. Nää, nu sitter jag bara och försöker sia in i framtiden, den som lever får se.

Nu skall jag snart krypa ner i sängen och sussalull.


Kram på er alla

Av ~ Ruth ~ - 18 december 2010 23:34

jag hade ju middagsbjudning, det var trevligt, Gullan och Astrid var hit på Räkpaj, sallad och efterrätt, gott vin till och Amarula till kaffet. Det blev några trivsamma timmar och maten blev hellyckad och mycket omtyckt. Det var första gången som jag gjorde denna paj med recept från Cina. Hade i lite andra saker också som sparris och hackat ägg.  Är så sur för jag glömde fota i kväll, men hade annat i tankarna.


Nu är det -11* ute så datorn fungerar bättre, har kunnat hälsa på er alla i bloggarna.

Hoppas ni får en fin 4:de Advent.


Vi höres av i morgon, sov sött och god natt kramen !


Av ~ Ruth ~ - 17 december 2010 22:47

  


Efter tredje försöket fick jag in dessa rader utan att jag sparkades ut..


Tror inte jag kan besöka någon av er i kväll. Nu är det mildväder bara -3,6* och då är det hopplöst att vara ute på nätet, när det var svinkallt här då gick det nästan lika bra som hemma, så här hänger datorlivet på vädret. Har gjort ett julkort, den som vill får ta det med sig bara att högerklicka och spara. Har varit hos Gullan hela kvällen och myst, vi tittade på Robinson. I morgon kommer Gullan hit på mat, skall bli trivsamt. Hoppas det är kyligare i morgon ca. 15*, annars så får jag nippran på datorn. Har snöat från och till hela kvällen.


Kram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 16 december 2010 21:29

   


       "Klickbilder med text"

 

Julrocken som får ersätta granen är på plats, inte lika stilig som förra året för flera lampor har slocknat. Vill inte ha gran här uppe därav egna ersättnings fantasier. Saknar alla stora tomtar som är i Lerum, men vill inte plocka med mig allt hit upp, det tas inte med hem sedan, skulle vi av någon anledning inte komma hit upp under julen så måste vi ha kvar julsaker hemma också. Har lyckats få julmys så det räcker, julgardiner över allt utom i vardagsrummet, men där har jag piffat upp med glitterband och kulor i mitten.  Jodå, jul blir det även för oss, mera snö är önskvärt. I natt och under dagen så har det kommit ca. 15 cm. Tomtarna var glada det såg jag när jag tittade ut genom sovrumsfönstret trött och nyvaken, då förstod jag, det blir jul. Har satt in några julfoton från mitt arbete i dag.


  


Hoppas det är bra med min dotter och hennes man, dom är på semester i  Sharm el-Sheikh i Egypten där dom människoätande hajarna härjar, jag har gett dom badförbud, hoppas det efterlevs, men en viss oro känns inom mig, hoppas dom inte tar några risker och frestas av dom härliga vågorna.


Kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 15 december 2010 23:53

  


Hinner inte med datorn just nu, timmarna går snabbare en vad jag hinner med. När jag minst anar så knackar det på dörren och kaffebryggaren laddas, timmarna går och jag hinner inte pyssla. Alltid trevligt med besök men det grusar mina planer. Har hunnit grovstäda 1:a våning och fått fram Adventsstakarna, kartongen med julsakerna är orörd, julgardinerna ligger på strykbrädan och väntar på att få komma upp, men som sagt, det kommer en dag i morgon också och det är ju inte julafton ännu.

Vädret har blivit mildare, nu bara -7* skall komma snö påstås det och det tackar och tar vi emot.


  


Gubben körde snöslungan i hundgården i dag och tog bort lössnö, då blev det nästan barmark så lite med snö har vi, suck.....


  

Den söta fönstergranen i köket.


Blir dårligt med besök på era bloggar även i kväll, förlåt mig mina vänner.

En stor tack för era gulliga kommentarer, blir så glad för dom det vet ni !


Kramar i drivor !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards