~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2009

Av ~ Ruth ~ - 4 november 2009 23:04

Skulle ta en bild på min gissningslek, men batteriet var slut i kameran, nu får den stå på laddning tills i morgon. I kväll har jag inte känt mig riktigt kurant, fryser så håret står rakt upp på huvudet, är så påpaltat med kläder så jag knappt kan röra mig, ser ut som att jag är på väg ut. Tur att Arne har kommit hem och kan ta över lite. Hoppas jag får sova länge i morgon, det längtar jag efter. Nu kommer det små droppar med inslag av snö, får se vad det blir utav det, nu +2.5* Nu blir det sängen, kommer nog att snarka i natt, är så täppt i näsan, nöff, nöff och fönstret har jag stängt inför natten, det blir konstigt, kanske åker det upp igen utpå natten.


Hoppas ni alla där ute får sova gôtt och drömma sött.


  

Av ~ Ruth ~ - 4 november 2009 10:33

  


Fy vad bloggen har varit seg på morgonen, får inte göra min snabbrunda när jag skvalpar i mig mitt morgon-kaffe. Jisses vad det har blåst i natt, hundarna här skällt i tid och otid när det har smällt och dånat ute. Vaknade i morse med vänstersidig huvudverk, ingen bra start på dagen. Tror det beror på drag från fönstret, gardinerna fladdrade i vinden, vägrade att gå upp och stänga fönstret. Till natten får jag kroka igen fönstret om det blåser lika kraftigt. I dag blir familjen komplett, Arne återvänder från sitt kära Värmland i dag, nästa resa åker vi alla upp för att hälsa tomten välkommen, det ser jag fram emot. Nu skall hundarna få mat, återkommer senare i dag med en tävling (tror jag).


Ha en bra dag.


  


Kvälls-solen ger en härlig rådnad

Av ~ Ruth ~ - 3 november 2009 19:08

  


Har cyklat till torget i dag, köpte mycket synderier, fy på sig Ruth. Ett stort Wienerbröd, 2 påsar godis + 2 chokladkakor med nötter samt en påse tuggizzar. Vet inte vad som flög i mig, tror jag tappade mitt förstånd och mitt goda omdöme totalt om vad som är bra eller dårligt. När det uppenbarar sig mitt framför mig och jag börjar stirra på detta så flög den lede själv upp på min axel.
Köp, köp, köp beordrade "den, det eller detta, vad det nu var för en". Försökte vrida mig ur greppet, men då tog han mig i nackhåret, precis som mormor brukade göra när jag var liten och drog mig tillbaka mot hyllan. OK tänkte jag, köper väl en påse då, men tror ni  att "den, det, eller detta" var nöjd med det ? nääää då, åter tog han tag i mitt korta hår och vände på mig, lubbade åter tillbaka, då slängde den lede i både det ena och det andra, kunde lägga tillbaka en Chips påse i smyg. Nu sitter jag här med dårligt samvete, vad göra med allt detta. Kanske ställa mig ute på trottoaren i morgon när barnen är på väg hem från skolan och ge bort allt.
 
Fy ! Ruth vad du ljuger, det var ingen "den, det, eller detta" som tvingade dig, erkänn ! Näää kanske inte, men så svårt det är att erkänna sin dårliga karaktär, kan i alla fall inte förklara varför det skedde, trotts min ålder skulle jag vetat bättre, har ju inget sötbegär som drev mig, äter högst sällan godis så konstigt är det tycker jag....
  
Köpte mig en ny tunika/klänning så jag har något att växa i, om ifall kroppsvolymen ökar efter detta frosseri, Arne kanske hjälper mig tömma förrådet på godsaker när han ligger framför TVn i morgon kväll.
Av ~ Ruth ~ - 2 november 2009 20:07


Är på jakt efter ett recept på älgkorv, har tröttnat på fläskkorv och köttkorv. Tror Ymer är rätt individ att hitta ett för mig.


I dag har jag inget att skriva om, det har varit grått trist och regnigt hela dagen, har knappt haft dagsljus, lamporna tända hela dagen. Har lyssnat på en talbok och stickat, samt dammsugit och småplockat det är allt som blev gjort i dag. Hoppas att Ymer kan roa er en stund för jag är tom i knoppen.

Ha en bra kväll vänner.

Av ~ Ruth ~ - 1 november 2009 22:21

Skrev ju i går: "Tänk om vi kunde få våra kära tillbaka till oss bara just denna dagen varje år, vilken fest vi kunde ha". Låg och funderade på detta när jag la mig för att nattasova, somnade mitt i min tankverksamhet som förde mig in i drömmen med mina funderingar. Låter lite kusligt och jag vaknade av att jag var riktig ledsen.


Hade dukat mitt matsalsbord med massa godsaker, små ljus över allt och bordsplaceringskort. Skulle ha en seans med mina kära. På andra sidan av bordet mitt emot mig skulle mamma sitta, jag sträckte mina armar över bordet med handflatan uppåt plötsligt satt mamma där och tog min hand. Jag reste mig och flyttade ut nästa stol med placeringskortet på fatet, pappa satte sig, snart var det fullt omkring mitt bord. Ingen sa något, satt bara med ett leende och tittade på mig. Efter en stund blev det plötsligt ovanligt mörkt ute, det blixtrade och åskan mullrade kraftigt. Alla mina gäster tog varandras händer och försvann som en dimma som lyfte från en äng, borta var dom, var hos mig bara ett kort ögonblick. Jag blev så ledsen att mötet blev så kort, men jag fick träffa dom alla för en stund. Vaknade med tårar på min kind och låg länge vaken och funderade, hur kunde jag drömma denna dröm som kändes så verklig när jag vaknade. Har gått och funderat på detta under dagen, viste inte om jag skulle våga att skriva ner det här.


Önskar man något riktigt mycket så på ett eller annat set så kan det bli verklighet om en bara i en dröm.


  


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards