~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2009

Av ~ Ruth ~ - 12 november 2009 22:23

hoppas han har flyttat från Lerum och inte återvänder. Det är nog en ensam hane som söker maka, då kan vandringen bli lång, undrar vart han hittar henne någonstans ? då stannar dom nog där och bildar familj. Det fantastiska med vargen att ett par lämnar aldrig varandra, dom förblir ett par så länge dom lever, det är trogen kärlek det.
 
Har städat i dag så det inte skall bli så mycket i morgon, även putsat köksfönstren, även bytt till större krukor på flera växter som har växt mycket över sommaren. Så jag känner mig rätt nöjd i dag med min insats. Min man har varit till tandläkaren i dag, så på 2 dagar har budgeten sjunkit mycket, (jag och ena hunden i går) han skall ditt en vända till och laga ett litet hål till. Det finns inget som är så dyrt som tandläkare, veterinärvård och djurförsäkringar.

Alla mina grannar är så tråkiga, nu är det mörkt över allt, förutom en utelampa och i bästa fall en liten fönsterlampa tänd. Det skulle vara här det var mörkt eftersom jag har kommit in i en period som jag har sömnproblem på nätterna och skulle behöva somna vid 22 tiden. Känner mig trött vid 8 tiden på kvällen sedan är jag pigg som en lärka när den perioden är över. Tror jag skall gå till Hälsokost affären och köpa " Sov i ro" tror jag skal testa det. Tänk att få lägga sig, somna bums, vakna kl. 8 på morgonen och känna mig utvilad. Skall överlista mina problem, har du något tips ?



Eftersom jag är vaken mycket på natten så lita på mig:
  
  

Av ~ Ruth ~ - 11 november 2009 16:34

  


Nu har vi en varg i Lerum, flera har sett den gå omkring i trädgårdarna tillsynes helt orädd, man kommer den så nära som 1½ meter, då rusar den inte iväg utan lubbar sakta vidare. Tycker detta är skrämmande för hundägare som bara öppnar dörren och släpper ut sin hund. Man kan undra, varför är den så orädd ? gillar inte detta beteende, normalt sett skall dom fly av bara åsynen av människor. Hopas den bara är på genomfart för en vidare färd bort här ifrån.


Var hos tandläkaren i dag och fick sätta fast min krona, men hon trodde att den snart skulle åka igen. Tanden den sitter på skall vara rotfylld, men den är inte det i botten och det är karies på roten. För en 3 år sedan så gick jag på specialbehandling på odontologen på Sahlgrenska för tandlossning, dom flesta av mina tannsingar är mobila så på den här tanden har det kommit ner bakterier till roten. Förväntar mig stora kostnader i framtiden för att fixa hela min garnityr. Förra påsken fick jag inflammation i en kindtand som skulle vara rotfylld, samma slarv där, den tanden fick dras. Min förra tandläkare har gjort mycket slarv i min mun som jag nu får sota för.


Enya (hund) har varit hos veterinären för sanering av tandsten i dag, fick dra 3 bissar i överkäken. Kan inte fatta varför småhundar så ofta har problem med detta. Mina hundar får stora matkulor så dom kan tugga samt tuggben, men det hjälper inte. Så tillsammans så fick vi en saftig räkning i dag.


Åter en dag i mörker, grått och jäkligt väder men utan regn som tur är. Nu är det redan svart ute, dagarna är korta. Håller nu på med middagsmaten, enkelt blir det, kycklinglår och pommes, tomat, gurka och svart vinbärs gelé, tror det blir ett glas rött också, japp det hör till.


  

Av ~ Ruth ~ - 10 november 2009 22:37


Börjar få lite halsont, inte bra när jag skall till tandis i morgon, hoppas det går över innan morgonen gryr.  Är så rädd att jag inte skall få min gris-spruta i tid, vill inte bli sjuk. Jag får vänta till vecka 48, sista veckan denna månad, det är sent. I Norge får dom betala 50:- för varje spruta, i väntan på att få den kan man sedan mitten av förra veckan i förebyggande syfte köpa Tamiflu på apoteket utan recept. I Norge ser dom riktigt allvarligt på denna sjukdomen, men den har ju skördat många offer i olika åldrar där också. Vill du läsa 30 frågor om influensan så kan du göra det HÄR. Är du fortfarande tveksam till sprutan så kanske du kan få en del svar på dina farhågor och tvivel.
Regn med inslag av lite snö hela dagen och regnar det gör det fortfarande, temperaturen har legat på +1-2*C hela dagen och gör så fortfarande. Nu skall jag ta mig en snabbdusch och natta mig.


Kör en gammal goding från You Tube i kväll också, en favorit i repris med Spotnicks.


  

Av ~ Ruth ~ - 9 november 2009 23:13


Lite musik kanse kan pigga upp i dag, en gammal goding är inte fel !

--------------------------------------------------------------------------------

Har inget nytt att komma med i dag, fattar inte, det är som att jag har blivit igen korkat som en ketchup flaska. Har beställt tid till tandis på onsdag ½ 10, får se vad som kan eller bör göras, en hel tand skall det bli till slut, vill inte gå med en glugg. Kyliga och isiga vindar har det varit hela dagen, inget trivsamt väder att vara ute i. Har genomlidit en Sifoundersökning på telefonen i kväll ang. mina TV och datorvanor, trodde aldrig att frågorna skulle upphöra, tog nog en halvtimma, så var beredd om dom ringer dig. Ångrar att jag ställde upp, det var olidligt. Förövrigt så har det varit vanliga hushålls sysslor, hur kul är det att skriva om näää. Nu skall ni få slippa mitt pladder om ingen ting.



Glöm inte min gissnings tävling, ännu har ingen gissat rätt. Alla kommentarer i ämnet vill jag ha samlat i kommentarerna där. Fortsätt klura, även om det ser ut att vara riktigt svårt, du kan ha tur !


  

Av ~ Ruth ~ - 8 november 2009 12:50

  


Har börjat på ett par nya fotovantar, som jag skall sälja av. Kommer att sticka ett par till mig också, älskar dessa vantar i ett mjukt och gott ullgarn som inte sticks. Detta är det andra paret, men nu utan halva fingrar. Ändrar beskrivningen för varje par, blir lite annorlunda på det 3:e paret som skall stickas. Tycker dessa blir fina, jaaaa det gör dom tror jag :-)


  


Du kan gissa hur många gånger du vill, så kom igen !

Av ~ Ruth ~ - 8 november 2009 09:40


OBS, allt som har med tävlingen här att göra, kommentera det i detta inlägg !


  


En liten sak som inte används så ofta, (jag använde den för några dagar sedan). Nu skall du nu få gissa vad jag använde den till. Det måste vara en korrekt beskrivning. Du har en vecka på dig tills den: 15, att lista ut vad den finurliga saken används till. Du kan gissa flera gånger, något kanske blir rätt, så gissa på hej vilt ! Efter kommentarerna att dömma så behöver det förtydligas att lilla saken är helt komplett.


Det här vinner du som först har gissat rätt. Lycka till ! 

  

Av ~ Ruth ~ - 7 november 2009 13:01

  


Det blev inga rader i går, skulle ju göra min blogg runda och sätta in en gissnings grej. Vid halv 8 tiden i gårkväll så ringde våran svärson och vill ha hjälp så vi åkte till Landvetter och och kom inte hem fören vid ½ 1 i natt och då var det för sent att blogga och vandra en runda, så det kommer under dagen. Fick en massa prylar med mig hem, en komplett Kirby städutrustning, (3 år gammal) dammsugarens Rolls-Royce nummer ett, dom har även en central dammsugare som inte låter något. 6 burkar bantnings medel "NuShape", (någon som har testat ?), 2 talskivor, flera doftljus, en flaska vin och mycket mera, nystekta pannbiffar, ja bilen var full i bagage utrymmet. Återkommer sedan med gissningsleken, det får bli i morgon.




Har även på gamla dagar fått en ½ syster, ingen nyhet i och för sig, för misstankarna har alltid funnits där, men nu är det konstanterat med ett blodprov. Välkommen Solvår i våran syskonskara, har förlorat 2 systrar i Cancer och har nu fått en ny syster, är så glad och stolt för det !

Ha en fin dag.

Av ~ Ruth ~ - 5 november 2009 15:13

  


Kan meddela att jag är inte sjuk i dag, men har sovit dårligt. Kan inte förstå varför jag alltid måste ligga vaken i minst 2 timmar varje gång jag skall sova på natten, trotts att jag inte lägger mig fören vid ett tiden på natten och är då trött. I dag fryser jag inte som tur är, det var vidrigt, skulle det återkomma så gör jag mig en "Jägarte" med honung och 80% rom, då attans skall jag inte behöva frysa när blodet rusar i kroppen.


Detta förbaskade godiset jag köpte blev mig en dyr läxa, andra gången det blir så här med en seg kola. Nu får jag beställa tid hos tandläkaren så får dom sätta dit en ny tand. Detta blev mitt straff för mitt löjliga godishandlande, synden straffar sig alltid på ett eller annat set.


Ingen snö har vi fått som dom lovade, nu kommer det ett fint regn, grått och mörkt ute.
Tävlingen väntar jag med tills i morgon (tror jag), vet inte vad jag skall ha som pris.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards