~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2008

Av ~ Ruth ~ - 14 juli 2008 09:08

För några veckor sedan så läste jag någon stans att man skulle strö kaffesump
där man vill har fritt från sniglar, varje kaffefilter strödde jag i mina rabatter, mest
där mina rosor är. Min tanke var att det kanske hjälper på löss också, lössen är borta, men det kan ju också bero på min hårda besprutning när dom var översållade av löss och bladen åts upp av små gröna maskar. Nu har mina rosor  börjat ändra färg, från gult till orange och rosa, riktigt förbryllande. Vet att Hortensians färg avgörs av jordens sammansättning. Ett roligt fenomen har inträffat, skall bli intressant att se hur dom ser ut i höst, om alla blommor har samma färg och vilken. Skall fortsätta med min kaffesump, testa du också får vi se hur dina ter sig. Jag dricker rätt mycket kaffe så det blir en del sumpfilter att sprida. Har du någon förklarning, vad är det för ämne i sump som orsakar färgvarianterna ? Dom mörkrosa rosorna som tittar in i bilden från höger tillhör inte dom övriga, det är en annan ros.

Av ~ Ruth ~ - 13 juli 2008 15:34

Värmlands och Svenska folkets egna Elvis "The King", kan också visa sig bli en "King" även på dansgolvet, musiken och takten saknas inte, så kom igen Christer, hoppas du tackar JA! Mång skulle bli glada det vet jag, han är en väldigt folk-kär person och artist. Många skulle också rynka på näsan, alla kan inte gilla alla !


Christer Sjögren, 58, har nobbat "Let's dance" tre gånger. Nu kan han vara beredd att ändra sig. - Det kunde kanske vara en kul grej, säger han.
Inför varje säsong ringer TV4 Christer Sjögren och ber honom vara med i "Let's dance". Varje gång säger han nej. Men nu överväger sångaren att tacka ja - till en fjärde säsong. Hittills har jag inte haft tid. Men jag får väl se vad som händer om de frågar mig igen. "Let`s dance" kunde kanske vara roligt, säger han. Privat blir det inte så mycket dans för Christer Sjögren.- Jag står mest på scen, säger han och skrattar. Då får vi se sen om någon Sjögren dyker upp i rutan lite senare på året. Vi hoppas ju att vi får med en "gammal man" nu när vi har rätt så många unga deltagare, åtminstone haft! Man vet ju aldrig vad Christer har för några dolda talanger.


Källa: www.expressen.se

Av ~ Ruth ~ - 12 juli 2008 19:09

"Regnet det bara öser ner och jag blir så våt om både skor och strumpor".. Ja så är det i dag. Stundtals skyfall och muller, i nästa sekund skiner solen, kontakter dras ut och sätts i, är så förb...at på allt man skall komma i håg av el-prylar när åskan hälsar på. Går nog snabbare att gå till proppskåpet och trycka på knappen där, är man säker då ? vore enkelt i så fall, kan inte fråga min man som inte är hemma, han har svar på allt när det gäller elektricitet, det enda jag vet är att elen går fram och tillbaka i sladden som Hasse & Tage sjöng. Har ni någonsin fått in en "Sumpråtta ? " jag har en här bredvid mig nu, fy vad Enya stinker, vad har hon fått i sig tro ? skall ge henne en ½ Novalukol, annars står jag inte ut, dörr och fönster står på vid gavel, ja ni skulle känna vad denna lilla rumpa kan ge från sig stinkande odörer uöäää.. nu sätter jag mig på altanen och stickar en stund !

Av ~ Ruth ~ - 12 juli 2008 10:12

Den nya sjukdomen heter "Bloggstress" lider du av den, eller tar du det med ro och förnuft ?


Den ständiga jakten på nya saker att berätta, viljan att vara först och ökade krav från läsarna utgör en konstant nervpress som leder till sömnproblem och får allt fler att gå in i väggen. Allvarligast är det för dem som får betalt efter antal inlägg eller läsare. I USA har två proffsbloggare avlidit på sin post varför bloggandet utnämnts till vår tids nya hälsofara.


Så se upp mina läsare, skall vi begränsa oss till ett inlägg i veckan ?  Skriver oftast ett inlägg bara varje dag, kan bli 2 (kanske) vissa dagar. Ingen skulle orka med att läsa om det blir flera, så jag har en begränsning och fortsätter så.


Vad jag däremot tycker är jobbigt så är det om det blir en tom ruta i bloggalmanackan, då kanske det bara blir ett hej den dagen "Ler"..

Av ~ Ruth ~ - 11 juli 2008 19:02


Nog kändes det i hjärteroten, men dessa lyckliga hundägare gör att det känns rätt, och jag vet ju att inte alla kan stanna kvar här. Det som också känns så himla bra är att jag vet att dessa nya ägare kommer att göra allt som står i deras makt för att det skall bli så bra som möjligt för dom små, kanon trevliga valpköpare ! Dom vet också att jag alltid finns här för dom. Är så glad för att det just blev er jag fick det rätta förtroende för, ni är toppen ! Som jag tidligare har berättat så stannar Imonia Rozzie kvar här, vill behålla dessa starka linjer för framtida avel. Rozzie tycker det är konstigt att syskonen inte finns här, ser lite deppad och ledsen ut, men det går snart över. Hon har ju sin invanda miljö, mamma och övriga kompisar här, inklusive matmor kvar i flocken. Så blev denna dag, för varje valp som åkte i väg så kom tårarna när dom försvinner, alltid lika sorgset och vemodigt. Allt har en tung baksida, och jag är nog extra känslig när det gäller djuren. Hoppas dom nya ägarna blir nöjd med mig som uppfödare, och jag önskar att dom blir nöjda med sin lilla hund !

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2008 20:14

Har hunnit med rätt så mycket här i dag, fick klippt båda gräsmattorna så nu är det så fint så. Städat, pysslat och handlat. Det skall bli regn mot natten påstås det, ser inte så ut nu.


Har räddat en kajunge från 2 skator i dag, den skrek så hjärtskärande, hatar dessa skator, finns inga andra fåglar som är så elaka här i Lerum. Kloka och fina är dom men lömska och mordiska båda mot sin egen art och andra fågelarter.


Nu skall jag bada småvalparna så dom är rena och fina tills dom skall flytta i morgon. Kan tänka mig att dom nyblivna föräldrarna har längtat efter denna dagen. Det är så roligt att göra andra glada. Sedan blir det en bloggvandring om jag orkar med det i kväll.


Ha en mysig kväll framför TVn, datorn, eller på kvälls promenaden.

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2008 00:35

Det blev ingen åska i går som tur var, men kraftiga regnskurar så nu kan jag andas ut, och ut för att klippa gräset det blev det inte trotts att det stod på agendan för dagen, kommer tid kommer råd. Höll på att sätta foten på lilla Nellie i dag, dom springer ju rakt framför fötterna så man får hela tiden titta ner, trampade fel och flög när jag vejde och stöp på näsan, att en så liten tuva kan ställa till det och få stora mig på fall är skrattretande. Hundarna flög åt alla håll och kanter vettskrämda över den ovanliga synen, gjorde mig inte illa och blev sittande kvar på golvet, det tog nog 5 minuter innan dom kom smygande, hoppas dom inte har fått men för livet :-D Stackars små 4: fota när matte beter sig på detta viset. Nu är det nog glömt och livet går vidare, ingen repris får det bli på sådant klant.

--------------------------------------------------------------------------------------------

KL.9.16

I dag skiner solen trotts många vita tjocka moln mot den blåa himmeln 28* i solen så det bådar gôtt. I morgon är det dax för valparna att flytta, så nu skall jag sätta mig med lite papper och sedan städa lite, hoppas jag hinner med gräsmattorna också, för varje dag så växer gräset någon centimeter, vill slippa uppsamlaren det försenar jobbet, för undan skall det gå.

Av ~ Ruth ~ - 9 juli 2008 10:29

Gråmulet utan regn än så länge. Får se hur denna dagen blir. Gräsklipp står på agendan om det torkar upp, växer så det knakar nu efter allt regnande. Hundarna har lagt sig och vilar på maten, själv har jag tagit en 2 tår i kaffe muggen. Dagen är som vanligt här på morgonen, samma mönster dag efter dag. Skönt att slippa stress på morgonen, jag hinner det jag skall göra under kommande timmar och med lite god arbetsvilja om den infinner sig. Nu lite frukost till mig också, skall koka mig ett ägg och lite havregrynsgröt (kokt på mjölk) i micron, 1 dl gryn, 2 dl mjölk, i micron 3 minuter sedan stilla magkurret, men vilar på maten det gör jag inte !

Återkommer under dagen.


Nu är klockan 14.45 allt hopp är nu ute, ett hot vilar över oss!

------------------------------------------------------------------------------

Vad skall det bli av dom här molnen tro ? Har på känn att Tor & Odin är på inåtgående, tvi vale för dessa elakingar, snart drar jag för persienerna och drar en luva över huvudet, lägger mig i sängen och drar täcket över luvan som en extra säkerhets åtgärd. Något gräsklipp i dag kan jag glömma, nu är det glömt ! tanken får återuppstå i morgon. 


 


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards