~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2008

Av ~ Ruth ~ - 8 juli 2008 13:20

Nu har mina valpar varit på sin första biltur och då till Veterinären och fåt sin hälsokoll, parvo spruta och ett chipp under huden mellan bogbladen, så nu kan dom identifieras om dom skulle komma bort. Veterinärens omdöme var bara ros och beröm. Men dom små tyckte det var otäckt, smådarrade när dom stod uppe på bordet, men inte ett enda pip när dom fick dessa 2 stick, vilket dom brukar göra. Tycker det var duktiga små, med tanke på vad dem fick utstå med denna jobbiga dagen (i går). Nu har nerräkningen börjat på fredag är det dax för flytt men Rozzie stannar tills vidare, vet inte om jag skall försöka få en fodervärd här i Lerum framöver, får se hur det blir med det. Kommer tid, kommer råd.


Vädret gör tvära kast, väldigt mycket regn det senaste dygnet, i dag grått och mera regn skall komma, inte kul. I dag bara 14*. Min man och "Fyllehunden Zaidie" hans trogna följeslagare, åkte till Värmland och stugan igen efter valpbesiktningen, dom var hemma i en vecka. Vardagsrummet skall bli klart där uppe nu, halvbak fattas på ena väggen (fondvägg) skiffer på muren och målningsjobb.

Av ~ Ruth ~ - 7 juli 2008 17:37


Har ni någonsin funderat över vart ordet "Fyllehund " kommer i från ? Här får ni svaret, Saidie är en sådan "Ler".... Så nu vet ni det !

Av ~ Ruth ~ - 7 juli 2008 09:00

 

Nu är jag också stolt må ni tro, drägglade över den Award som Skogsfrun fick i går :-) Nu har jag har fått en egen blogg-utmärkelse av min goda vän Bettan, tackar så ödmjukt och niger med ett stort leende !

Nu är det min tur att lämna vidare till minst sju personer som inspirerar mig massor. Ni är många fler än sju ska ni veta...


Här kommer beskrivningen på hur man ska göra:


Who gets the "Brillante Webblog Award"? Websites and blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.

Here are the Award Rules:
1. The winner can take the logo.
2. Place a link to the person that send you the award.
3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.
4. Put a link to these sites on your Blog.
5. Write a comment on their Blogs that they've won an Award.


Ni som känner att ni är en riktig god vän av mig och min blogg får ta den med sig, det är så många trogna som besöker mig dagligen, ni vet själva om ni förtjänar den eller ej. Kan inte välja ut 7 av  mina vänner, ni är så många flera och jag vill inte göra någon besviken över att inte bli vald, strider mot mina vänskaps-principer och skulle kännas som mobbing. Finns du i min länk spalt så är det dig fritt att ta den, ni inspirerar mig alla och tack för att ni finns !

Av ~ Ruth ~ - 6 juli 2008 12:54

Har regnat i natt och luften känns frisk och sval, mulet och ingen sol + 25,6* Valparna har inte kommit ut i hagen i dag, hoppas det torkar upp (vill inte ha urinvägsinfektioner innan leverans). Så nu blir det bara spring inne med dom andra hundarna och dom njuter av det, en bra social träning för dessa små liven. Man klampar i en och annan liten pöl då och då, men dom är ju så små dessa pölar ca. en ½ matsked räknat :=)  Som jag skrev så stannar den svarta Rozzie här, har inte beslutat mig till 100 %, men får stanna ett tag så får jag se. Lite störande i mina ögon med det vita strecket på bröstkorgen, men det finns även Champions som ser ut så i teckningen. Anl. till att jag vill ha henne kvar är att det ligger starka friska hundar bakom och det är viktigt att föra vidare till kommande generationer. Ser friskhet och mentalt sunda hundar framför skönhet och allsköns titlar framför namnet. Vad hjälper det med utställnings stjärnor om dom inte är friska och riktiga i huvudet ? Det är trotts allt i vardagen dom skall fungera och må bra. Nu mera blir det dårligt med utställningar för mig, min man har tappat intresset sedan vi lämnade Berner rasen, och själv har inte körkort (jo du läste rätt). Det var alltid min man som sprang i ringarna. Vi flängde med husvagn land och rike varje helg på sommaren i många, många år. Ställde i Finland och ofta i Norge på somrarna och från Skåne till Norrland, ett evinnerligt flängande och stora summor har lagts ner på utställningar, men så roligt det var när det pågick. Nu börjar vi att komma till åren och blicken för hur hundar skall se ut har vi lärt oss. Tävlingspriser och Championtitlar har det blivit en del av under åren som har gått, en hel vägg och en kartong fylld med prisrosetter. Sätter in en bild av en del på väggen i hundrummet. Rosetter är några riktiga dammsamlare och dammvippan är ett måste nästan varje vecka, funderar på att plocka ner alla och lägga undan, skall måla om rummet i sommar, och då tror jag att dom blir ett minne blott i källarskrubben till sammans med dom andra.. Det blev om hundar i dag också :-)

Av ~ Ruth ~ - 5 juli 2008 14:53

Hur skall denna dagen sluta, är som en urlakad sill, svälld i kroppen och yr i knoppen. 31* i skuggan och 29* inne, står öppet på vid gavel över allt så det skall fläkta lite inne, men det är helt vindstilla inget fläktande någon stans. Det skulle kunna komma åska i em så nu svettas jag extra för det, avskyr åska, men husbonden är hemma och det är en tröst. Han trotsar värmen och har klippt häcken, sedan fick han tränings-abstinens och har satt sig på motions-cykeln och fortsätter att svettas, tror inte han vet sitt bästa, men det hjälper inte att säga något, kan och vet bäst själv. Själv har jag suttit vid orgeln en timma och klinkat Abba och gamla låtar, får mig att glömma värmen för stunden med fläkten riktad mot ryggen. Har även suttit med fläkten vid köksbordet och stickat, fantiserar om vinter och kyla så det blir raggsockor denna gången. Köpte ca 750 gr blått garn på Röda korset, det är en blandning av lin och ull, började på ett par strumpor, men dom kändes lite hårda så jag la till ett garn med sammansättning av akryl, ull och bomull, så dessa strumpor blir både slitstarka och varma, använder stickor 5. Har varit stationerat inomhus hela dagen och något kroppsarbete inne har inte varit aktuellt. I dag blir det inget att skriva om av intresse även om raderna blev många.

Duktiga dig som har orkat läsa till slutet.

Av ~ Ruth ~ - 4 juli 2008 22:29

Nu börjar det att dra ihop sig till att valparna lämnar huset, trist och tungt. Mina valpar har gått med dom övriga hundarna hela dagen i dag, tar sig ut och in från gräsmattan själva, dom är så duktiga, äter bra och kissar för det mesta bara på tidning. Är nog den enklaste kullen jag har haft, inget gnäll och pip, sällan hårda lekar, men det kan komma sista veckan, så jag skall inte ropa hej ännu !  Snart blir det slut på alla valpbilderna här på bloggen, kanske kommer det ett och annat från valpköparna som sätts in här framöver.

Återstår nu bara

Av ~ Ruth ~ - 4 juli 2008 11:51

Enya kallas nu mera för Karten, bilden talar för sig, högarna som lämnas efter henne består mestadels av vinbärskart, magen bryter inte ner dessa bär. Hon är så hysterisk på mat, så allt som går att äta slinker ner. När Tarraz äter så står hon med huvudet intill kanten och försöker komma i skålen, det peppar pojken som annars jäklas med maten, men är det gamar i farten så måste det ner till vaje pris, morrar och äter om vart annat :-).


Alla mina hundar gillar alla sortes frukter, bär och grönsaker, till och med inlagt sill och ett slick i nubbeglaset, eller vinglaset. Allt som vi äter, äter dom, har fått lära sig från tidlig ålder att smaka på allt, okokt frukt och grönt är nyttigt även för hundar.


Solen gassar i dag också så det blir inomhus jobb. Får lätt huvudverk när det är så varmt ute. Valparna får hålla sig inomhus till i em, hela förmiddagen så har dom busat inne med dom stora, och nu sover dom som stockar.

Av ~ Ruth ~ - 3 juli 2008 17:55

Det är nu 3:e dagen som mina valpar har varit ute några timma i sin hage, men i dag blev det bara ett par timmar. Det var för varmt trotts att dom har ett stort skynke över ½ hagen så stod solen rakt över och helt vindstilla. Inne i huset var det då + 30* Mamma är med där korta stunder, men hon orkar inte riktigt med dom nu eftersom dom bara försöker tutta och mjölken har försvunnit. Skönast är det inne på klinkergolvet för alla hundarna, där är det kyligt och svalt, för mig också att gå barfota. Min man och Saidie kom hem i går efter 3 veckors snickeri jobb i Värmland och stugan, men snart bär det i väg igen, förmodligen nästa helg. Själv stannar jag hemma med hundarna, blommorna och trädgården, det är en svår tid att åka iväg på, så det får bli senhöst, vinter och vår för mig.


Dessa rader får räcka idag !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards