~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2008

Av ~ Ruth ~ - 18 juli 2008 22:21

Byter jag blogg så gör jag kanske en helt egen och använder mig inte av dom som är klara ute på nätet. Har lite att fundera över, men tror det skall kunna lösa sig det också. Vill inte ha olika reklamer som är så störande. Så vem vet, kanske kommer jag en dag i helt ny skepnad :-) Annars så har jag kikat på olika sidor som har Blogger, skall skapa ett konto där och se om jag kan köpa mig fri från reklam, och se hur många bilder man kan ha där. Ja vi får se hur det blir, tanken får gro..

Av ~ Ruth ~ - 18 juli 2008 13:45

En gråmulen dag och det har regnat i natt och en kort skur kom det mitt på dagen, hotfulla regnmoln där uppe, även om en och annan solstrimma letar sig igenom.


Svullnaden på ögat har lagt sig helt nästan, men den vattenfyllda kinden består nog ett par dagar till. Det är bara om jag får ett stick av en insekt vid ögat som detta groteska fenomen inträffar, då täpps tårkanalen till direkt, att ta allergimedicin hela sommaren för att vara garderad vill jag undvika, sticken jag får annars botar jag med Kortison 1% så snart dom märks.


Tur jag inte behöver handla mat inför helgen, är ju ensam nu för tiden och då krävs det inte så mycket i kylen bara jag har mjölk till kaffet. Skall fram med dammsugaren och dansa över golven sedan följd av golvmoppen, sedan tar jag helg och slappar, precis som hundarna på bilden.


Funderar på att byta blogg, men vet inte till vilken, tycker allt är så begränsat gällande vad man kan göra och sätta in, allt är liksom förutbestämt här på Blogga. Har du något bra tips på en blogg med flera möjligheter ? Skall använda kvällen till att spana ute på nätet. Den måste vara på Svenska annars blir det begränsningar för mig på grund av det, engelska är ju inte min starkaste sida :-[

Av ~ Ruth ~ - 17 juli 2008 18:34

Det blev inget regn i dag, men en kylig och busig vind råder, nu sol.

I dag fick jag klippt hundarnas gräsmatta så nu ser den inte ut som en rya matta, utan vacker som en slät och fin persisk klenod, den andra gräsmattan får vänta. Något sattyg har bitit mig vid ögonlocket så tårkanalen har täppts till, har en vattenfylld påse ner på ½ kinden, ser ut som ett monster (värre en vanligt :-). Har råkat ut för detta vid några tillfällen och det är jobbigt att vara enögd och blåögd, har satt en piratlapp framför ögat som är lite ansträngt. Har även tagit en allergitablett, hoppas det hjälper. Reagerar alltid kraftigt när någon insekt biter mig, sväller upp, blir rött och irriterat. Därav undviker jag Värmland med mygg och knott och allahanda bitare på sommaren, trist och tråkigt när det är så. Men snart försvinner mina vattenpåsar och jag blir jag på nytt, men det tar någon dag innan nyllet är helt återställt. Nu skall jag bara vara inne och gömma mig för allmänheten, blir inte arbetslös för det, och jag har ju alla mina vänner ute på nätet och här hemma som jag vågar visa mig för, så vi ses och hörs ! :-)

Av ~ Ruth ~ - 17 juli 2008 09:30

Vår resa genom tiden fortsätter varje gång vi sätter fötterna på golvet efter en natts sömn.
Varför är människan konstruerad så att vi skall sova bort näst intill ½ vårat liv, inte konstigt att vi inte hinner med oss själva och allt vi vill göra innan det är dags :-) I dag har jag av förståliga skäl inte hunnit med något alls ännu, först skall mina morgonritualer klaras av och det är några stycken, sedan är jag redo för dagen. Lägger mig alldeles för sen på nätterna, därav så seg på morgonen, i natt var klockan ½ 2, ligger sedan en bra stund innan jag somnar. Hotfulla moln på himmeln får se hur det går med gräsmattorna i dag, det har snart gått en vecka nu sedan förra klippet. Enligt SMHI så skall det bara bli mulet, men tror det blir mera en så när jag tittar på dom svarta molnen, lördag, söndag och måndag regn, ja, ja, Gud rår och SMHI spår, själv sitter jag och vickar på mina tår. Tittar in senare så får vi se hur dagen blev.

Av ~ Ruth ~ - 16 juli 2008 12:15

Till frukost i dag så skördade jag 2 mogna tomater till mina 2 mackor, så goda (dom saknas på bilden), kokade ett ägg också. Min fibermacka bestod av Svennes kaviar, tomater och Alfalfa groddar och ett glas smoothie mixat på mjölk, en ½ banan, ½ apelsin och ett halvt äpple och lite vaniljsocker så nu är jag mätt och står mig länge och känner mig otroligt vitaminstinn. Kvist-tomaterna har inte blivit röda ännu, men många blir det.


Mina druvklasar blir nog fåräknade i år, bara en liten smakbit för mig och maken, inga smakupplevelser för vänner och grannar där inte. Druvrankorna växer inte så snabbt som jag trodde, står i stora krukor ca. 25L vardera intill husväggen med sol stora delar av dagen (när den behagar visa sig.)


Att ansa gräset behövs inom det närmaste. Har ingen draghjälp hemma när det är dags att dra i snöret, förra klippet tog på krafterna och humöret. Måste trycka på denna orange'a lilla bollen för att dränka ner maskinenen med lite bensin och sedan dra, men fick för mig att det var hål på gummitutan för det var inget motstånd, drog och slet, nu har jag lärt mig att det måste vara bensin i tanken för att den skall fungera :-) fyllde på bränsle, sedan fungerade bollen och den gick i gång på 4 försöket, ja man lär så länge man lever :-) På nästa klippare får det bli elektronisk start, bara trycka på en knapp, skall ju har krafter kvar till klippningen också som kan vara ganska så krävande för lilla mig. Tur att jag är envis och målmedveten när det gäller, jag föddes med mycket "jävlar anamma i mig", tack mor och far för det, det har styrkt mig mång en gång i livet !


Skall komma regnskurar under dagen sa dom på radion, är på väg in över västkusten. I gårkväll och i natt har det varit kraftiga vindar så det känns som höst redan.


Nu kl. 13.05  kommer det en störtskur, fönstret i sovrummet stod på glänt, blött långt in på golvet, en riktig åskskur men hör inga smällar och ser inga blixter, hoppas vi slipper det.

Av ~ Ruth ~ - 15 juli 2008 23:18

Allsången på Skansen var en flopp i kväll, så dårligt enligt mina öron och ögon. 80 åriga Owe Thörnqvist räddade kvällen vilken stilig karl trotts sin höga ålder, rösten och sitt scenframträdande var som vilken yngre artist som helst, inga stappliga och stela steg där inte. Sisselas löjliga monolog om Kina, näääää tyckte bara det var pinsamt. Poudles var urkassa. Detta var en riktig floppkväll på Skansen !


Nu skall jag lägga mig och dra täcket över huvudet "sova, sova, säng, säng, säng osv." och glömma detta program.

När liten Ruth kastar lång skugga, då är natten nära, natti natti !

Av ~ Ruth ~ - 15 juli 2008 17:53

I dag har jag varit och klippt mig, blev så nöjder. Sedan inne på parefymeriet och köpte hårfärg och ett nagel lack, lite vax och småjox. Lämnade in 3 guldarmband hos Guldsmeden för låslagning, det blir nog en dyr affär, måste förstärkas på båda sidor om låset, och det ena låset var trasigt.


Så till min toalett idé :-D


Läste på Frumps blogg om att någon hade ställt en toalett mitt ute på gatan, kanske en markering till att det behövs flera officiella toaletter, eftersom man inte får kissa i det fria, för då kommer farbror polisen :-)


När vi åker till Värmland på somrarna ser vi alltid en toastol på marken och ett tvättställ på väggen över, blommor planterade i toans vattenbehållare och i själva muggen, likaså i tvättstället häftigt tycker jag, skulle också vilja ha detta på min husvägg eller undre ett träd, men min man sätter stopp för det, en riktig tråkmåns tycker jag :-(  Det kanske är en idé för andra att ta efter, skulle jag våga så vågar du, se så mysigt det kan bli på bilden, men finare med andra blommor :-D

Av ~ Ruth ~ - 14 juli 2008 21:54

Har varit ute och plockat av bären på min vinbärsbuske, det blev en 10 L hink full,
fryste ner allt så får min man koka gelé när han kommer hem, det brukar ligga på has lott och han gillar att grisa ner, nu var jag stygg han städar efter sig också, även om jag får gå efter med en trasa och ta det finstilta. Det är fortfarande några liter kvar i mitten av busken och i topparna, kan inte gå med armarna uppåt och får ont i nacken och armarna, men fåglarna skall också ha några. Alla bär som trillade ner på gräset åt hundarna slut på, till och med den lilla Rozzie har smakat på bären. Det tog så lång tid att plocka för mig så hon tröttnade och knatade in och sov så sött på sin mamma, men vaknade när jag började fippla med kameran.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards