~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2008

Av ~ Ruth ~ - 23 juli 2008 10:55

Åter en dag har randats, vita tjocka moln ligger över mig. Vad denna dag har att bjuda på det är ett oskrivet kort. För exakt ett år sedan sedan det här datumet 23/7 skrev jag om vädret och det är ett aktuellt ämne även nu. Har varit ute och läst lite olika bloggar nu på morgonen, fy så många bedrövliga hjärnor och tragiska öden det finns. Har följt en blogg några veckor som en ung tonårstjej skriver. Självmords tankar gror och gror i hennes unga knopp, skär sig dagligen med rakblad och visar upp hemska bilder på sin blogg. Jag mår piss efter besöken i hennes boning, men kan inte låta bli att följa hennes tragiska öde. Tänk så maktlös man står i dessa lägen, försöker man att skriva något positivt i  hennes kommentarer så så är det genast tummen ner så det har jag slutat med. Vård vägras, då slutar det bara på ett set för henne. Men man kan inte påverka en så beslutsam hjärna när viljan inte finns. Nääää, nu tar jag och kokar mig ett ägg och kletar smör på en macka och börjar min snurriga dag. Tittar in senare under dagen.

Av ~ Ruth ~ - 22 juli 2008 16:48

Nu har brevet gått i väg till "Blogga", skall bli intressant och se om jag får något svar :-D och om vi kan få igenom några av förslagen, hoppas, hoppas. Då blir det många bloggare som gynnas och blir lika glada som på bilden ovan "Ler".. Meddelar när/om jag får ett svar.


Läser mellan raderna i kommentarer/innlägg att många tror jag hänger upp mig för att vi får betala för bildplats, det är inte det det handlar om. Jag tycker inte att 20 kr. för 100 bilder till bloggen är någon summa, men se det i stort. Vi är i dag 20 427 bloggare, när var och en köper 100 bilder så blir det en rejäl summa: 408 540 kr. det blir mycket på ett år, när man ideligen köper 100 nya så blir det svindlande summor, därför anser jag att vi kan begära lite mera finesser utan att skämmas för det. Blogga kan fortsätta att ha en reklamfri blogg för sina bloggare pga dessa inkomster och det tackar vi för !

Av ~ Ruth ~ - 22 juli 2008 10:28

Dessa önskemål har kommit, har du flera så fortsätt att skriva i kommentarerna fram till kal. 14.00, då skickar jag mailen till "Blogga", så får vi se vad det blir utav det, får vi in något av det så är dom inte helt ovilliga till förbättringar som gynnar bloggen och bloggarna. Till Skogsfruar, du kan få vilken färg du vill på texten, gå in på "Färg & utseende" välj den textfärg och länkfärg du vill ha, många färger att välja på, snyggt att matcha med bakgrunden. Margus skulle själv villa lägga in filmsnuttar, men tror du måste gå via "You Tube" eller någon annan liknande. Man måste ha en Embed-kod, vet inte hur man fixar denna själv, kanske är det någon annan som vet ?

  • Flera teckensnitt
  • Kunna komma åt stilmallen och kodmallen
  • T.ex när man skriver en kommentar skulle det för blogginnehavaren kunna skriva svar i samma ruta istället som det är nu. I gästböcker går det och det är lättare att läsa och få sammanhang.
  • Vilka IP som varit inne på bloggen
  • Möjlighet till några fler bilder som ligger där stadigt i högerfältet
  • Kanske också möjlighet till någon personlig text som ligger standby
  • Att kunna sätta in egen logga överst på bloggen

Av ~ Ruth ~ - 21 juli 2008 12:15


Dagen började så vackert och varmt, nu börjar molnen hopa sig och även denna dag kommer att grusas, säkert så kommer dropparna om ett tag, är så förbaskad trött på detta regnande och dårliga väder. Vill inte HÖRA "det finns inget dårligt väder, bara dårliga kläder", det ger inte mig någon tröst i denna stund.


Blev lite glad när jag fotade min julkaktus ute på altanen, snart slår blommorna ut och blir väldigt vacker där den hänger.


Skall samanställa brevet om önskemål till Blogga i morgon. Skogsfrun önskade flera teckensnitt, (färgval på dito finns redan). Vill själv ha en egen logga överst på bloggen, och möjligheter att sätta in mera i sidospalten. Har du några önskemål så skriv in det i kommentarerna så alla får sina åsikter hörda. Jag skickar mailen till Blogga i morgon em. så ta dig en funderare och skriv ner så vi får flera funktioner (kanske, hoppas, hoppas). Vi får ju betala för varje 100 tal bilder vi behöver så lite tillmötesgående kan vi kräva. När jag har registrerat bloggar under 2 dagar så hade flera fritt antal bilder, en annan hade 100 mb (det är väldigt mycket utrymme.) Tycker Blogga är snåla på detta område, vilket jag också kommer att påpeka i min mail. Kräver vi inget så får vi inget, så är det !

Av ~ Ruth ~ - 21 juli 2008 00:04

Inga speciella företeelser denna dag har varit inbokade. Gråmulet och regnet har hängt i luften, korta skurar från och till under dagen. Solen tittade fram lite då och då även regnbågen med alla sina vackra färger. Har fått klippt min gräsmattan nr: 2, för mig tar det ca. en timma, så motion har jag fått vilket känns skönt. Stora regndroppar föll mot slutet, men det var inte så många som tur var, men lite blöt blev jag. Känner mig helt utmattad efter gårdagens blogg sökande, det tog på krafterna. Har inte haft lust för något, en riktig deppare dag med verkande nacke och skuldra. Jo, har ju tvättat hundsängar och småplockat, så dagen har inte varit fri från plikter och den har gått snabbt som vanligt.


Av ~ Ruth ~ - 20 juli 2008 15:21

Tog ut mig fullständigt i går så nu tar jag en bloggledig dag. Tillhör du dom som söker vänner på nätet, tro inte allt vad som skrivs, och var försiktig !Hoppas ni får ett grillfint väder och en fin söndag eftermiddag och kväll.

Av ~ Ruth ~ - 19 juli 2008 22:53

Behåller Blogga ett tag till, har huvudverk efter alla timmar på att leta och skapa och radera  nyskapade bloggar, några får flyta kvar där ute som en fis i rymden, går inta att radera. Har inte fått gjort något vettigt i dag mellan alla regnskurar och datorn. Skall maila Blogga och se om dom kan förbättra vissa möjligheter på våran blogg så blir den toppen. Vi skall vara tacksamma för det vi har och inte sikta för högt, och en blogg är ju inte allt här i livet. Nu är jag jäkligt trött och stänger ner för att vila ögon nacke och huvud på en skön kudde och vänta på John Blund. Har på känn att han lurar bakom husknuten, har förevarningar med skuggor förbi fönstret, får snabba mig innan han fortsätter vidare i natten.

Av ~ Ruth ~ - 19 juli 2008 16:12

Min svullnad på ögat har försvunnit och inte är det mycket kvar av vattenpåsen på kinden, en dag till så är jag återställd till det normala. Har precis kommit en regnskur, men om ett par timmar går det säkert att klippa den andra gräsmattan som var tänkt i dag.


Annars så har det varit mycket letande på nätet och tittande på olika bloggar.Skapade ett konto på blogga, men klarar inte fixa en egen bakgrund, bara färdiga mallar så nu är den raderad :-) Har en till jag skall kika på, men när jag går tillbaka till den rättmätiga här så är den glad och fin "Ler", men tanken lever fortfarande och frodas. Har suttit i timmar i gårkväll och nu på morgonen och letat och funderat, inte lätt det där.


Skall börja designa min egna inom kort om jag inte hittar någon vettig, men behöver hjälp eftersom jag behöver komponenter för att få in för kommentarer, och där är det Engelska som råder :-( Vet att min domän har en blogg, men den är på Engelska så då blir inte den aktuell. Kanske gå en Engelska kurs, men innan den är klar så behöver jag nog ingen blogg mera, ideligen motgångar och trubbel, allt bottnar i mina dårliga språk kunskaper, därav mina begränsningar.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards