~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 12 juli 2008

Stora risker för hälsan !

Av ~ Ruth ~ - 12 juli 2008 10:12

Den nya sjukdomen heter "Bloggstress" lider du av den, eller tar du det med ro och förnuft ?


Den ständiga jakten på nya saker att berätta, viljan att vara först och ökade krav från läsarna utgör en konstant nervpress som leder till sömnproblem och får allt fler att gå in i väggen. Allvarligast är det för dem som får betalt efter antal inlägg eller läsare. I USA har två proffsbloggare avlidit på sin post varför bloggandet utnämnts till vår tids nya hälsofara.


Så se upp mina läsare, skall vi begränsa oss till ett inlägg i veckan ?  Skriver oftast ett inlägg bara varje dag, kan bli 2 (kanske) vissa dagar. Ingen skulle orka med att läsa om det blir flera, så jag har en begränsning och fortsätter så.


Vad jag däremot tycker är jobbigt så är det om det blir en tom ruta i bloggalmanackan, då kanske det bara blir ett hej den dagen "Ler"..

 
ANNONS
 
margus

margus

12 juli 2008 10:27

Undra på att jag tagit bloggsemester...;-)
Det är ju livsfarligt detta här.
Bloggandet har många likheter med journalistyrket (talar av egen erfarenhet) och den dåtida vetskapen om att medellivslängden på en journalist var 52 år fick mig att sluta den banan.
Men bloggandet är ändå fantastiskt... Tänk så många som kommer till tals och får uttrycka sig. På egna villkor (om man inte bundit upp sig, förstås). Leve bloggandet!

http://margus.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

12 juli 2008 11:42

Det är ingen risk att jag avlider av bloggstress. Jag skriver inlägg när jag har tid och lust. Oftast inträffar detta när jag sitter uppe sömnlös. Det händer även att jag lämnar tomma rutor i almanackan eller kanske sätter in en rolig vits mm som jag vill dela med mig av.
Ha en skön helg och stressa inte.
Kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

12 juli 2008 11:44

Har ju inte hållit på så länge än med bloggandet, och har ju bara en hundblogg. Men när du tar upp detta ämne så märker jag ju skillnaden mot innan jag bloggade hur lätt det är att fastna framför datorn. Man vill ju gärna veta vad som händer hos sina bloggvänner. Och visst... även om man tänker att nu ska jag inte blogga på ett par dagar så känner man suget komma smygande. Kunde aldrig tro att jag skulle fastna för denna "hobby" eller vad man ska kalla det hihi.. Men roligt är det.

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

12 juli 2008 12:44

Tja, bloggstressen...har de skrivit om dödsfallen i USA igen? Det är ju gammalt, stod ju om det i vintras, nu måste blaskorna ha nyhetstorka;) fast det kanske är fler som har dött.
Nix, ingen stress här inte, skriver inlägg när jag har lust och om jag råkar passera datorn som står uppkopplad hela tiden(bredband).
kram!

http://trollpackan

 
lillis

lillis

12 juli 2008 16:41

När jag började blogga så kände jag mig stressad av att skriva varje dag,nu skriver jag när jag känner för det.
Önskar dig en fin helg
Kram

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Gerty

Gerty

12 juli 2008 17:15

Det är nog ingen risk att få bloggstress inte ännu men man vet ju inte

http://Prilyckans

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

12 juli 2008 17:17

Skulle jag inte ha lust att blogga låter jag bli, märkvärdigare än så är det inte. Mig ger det fortfarande efter drygt ett år, stimulans och mycket sällan saknas inspiratioon eller ämnen att ta upp.
Livet får nog ändra sig bra dramatiskt om skogsfrua ska göra ena kovänna och sluta tvärt och för evigt;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

12 juli 2008 17:35

Jag har bestämt mig för att blogga bara om och när jag känner för det... det får inte bli ett tvång eller en stressfaktor!
Tänker fortsätta blogga ett bra tag till, för jag älskar det verkligen, men det blir, som sagt, i min egen takt!

Ha det gott i helgen,
Kram!

http://Frump.bloggagratis.se

 
agge

agge

12 juli 2008 17:36

Jag kan förstå att många känner en press på sig att blogga varje dag. det blir inte roligt längre utan det blir som ett måste, ett tvång. Det kan ju gå fel som med allt annat här i livet.... det gäller att blogga för och när man har lust och tid. jag kan känna att om jag inte har lust någon dag så hoppar jag över den dagen....Jag kanske också bara skriver en liten hälsning till alla. Att blogga ska vara kul annars får det vara för min skull.

kram

http://agges.bloggagratis.se

 
Ann-charlott

Ann-charlott

12 juli 2008 19:04

Hej Ruth. Ja jag ser inte det som stress, mera som en avkoppling, som tur är. Jag skriver oftast varje dag, men skulle jag inte skriva någon dag då gör det inget, för då har jag inte ork eller lust eller har inget att skriva om. Det får ju inte bli en stress för tillslut så är det inte roligt utan det blir ett tvång och så vill jag inte ha det i alla fall. Men det är himmla kul att komma in hos sina vänner och läsa vad dom hittat på. Hoppas du har haft en skön lördag. Här har vi haft lite sol och lite regn, lagom är bäst..s.s. Ha en fin kväll.
Kram Ann-charlott

http://oakenwood.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

12 juli 2008 22:51

Ja inte känner jag någon stress att blogga tycker att det är skönt att få skriva av sig varje dag. Skriver ju dagbok varje dag. Så detta blir ju oxå som en liten dagbok!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Yvonne

Yvonne

13 juli 2008 08:17

Visst är det roligt att blogga!
Men det var mer ett måste förr än det är nu.
Tar det som jag hinner...
Men jag blir glad av det!
Att läsa hur andra har upplevelser om dagarna och sedan lägga in sina egna .
Jag är glad att jag skaffade mig en blogg, men det är inte ett tvång för mig att vara inne jämt.

http://trissemojs.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

13 juli 2008 13:25

Jag känner ingen stress av att blogga...så kul som det är, och man lär känna trevliga människor. Det blir inte jag stressad av i alla fall.

http://violett.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Följ bloggen

Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Blogkeen
Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Bloglovin'

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se