~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 9 december 2009

En jobbig dag

Av ~ Ruth ~ - 9 december 2009 22:26

Nu ligger sillen i glaskrukor, min mans förtjänst. Själv har jag varit och shoppat 8 svarta 8 kantiga tallrikar och 8 vinglas med svart fot, tror det blir snyggt till jul med röda servetter, har ett brödfat i furu på fot som jag tror jag skall måla svart.
 
  
 
Så till det jobbiga, Enya har flyttat till Habo så nu har vi en hund mindre. Kändes så jobbigt när bilen rullade i väg. Har tre tikar som är yngre en henne och dom får ingen ägglossning vid löp, för Enya står högst i rang av tikarna vilket betyder att jag kanske aldrig får valpar efter dom yngre som är tänkt för avel. Dom övriga tikarna löper, men det saknas dom rätta doftarna för att hanhundarna skall para.
 
Det blir på samma set som i en Vargflock, där är bara ledar-tiken som får valpar dom övriga tikarna löper men hämmas av alfa-tiken. när Varghonan får sina valpar blir dom övriga tikarna skendräktiga och börjar producera mjölk för att rycka in och ge valparna mat om något skulle ske med mamman. Därav vårat beslut om Enyas flytt, hon är himla snäll och är aldrig dum mot andra hundar eller någon annan varelse, och det är en bra familj med 2 barn som hon kommer till. Nowah (våran 2:a trefärgade tik) köpte vi från den nya hussens föräldrar för 2 år sedan, (som också har en tik från oss), så jag var aldrig tveksam om att det inte skulle vara en bra familj.
Inte alltid så lätt att vara uppfödare och fatta jobbiga beslut.

 
 
gerty

gerty

9 december 2009 22:41

Så snyggt med åttakantiga talrikar och nya glas,Eyna får det säkert bra i sin nya familj

http://prilyckans.bloggplatsen.se

 
Carina, Boris & Co

Carina, Boris & Co

9 december 2009 23:41

Snyggt med såna tallrikar!
Ja det är inte alltid lätt att fatta sådana beslut men ibland är det ett måste av olika anledningar. Men Enya får det säkert jättebra i sin nya familj.

Go natt kramen från oss alla

http://www.eklovenskennel.se

 
Anki J

Anki J

10 december 2009 01:10

Förstår ditt svåra beslut. Har själv samma tankar här ibland men det har stannat vid tanken. Ja, det är inte lätt det här att vara uppfödare och fatta sådana jobbiga och svåra beslut.
Kan se hur fint julbord du får med dina nya tallrikar och glas :D
Kram

http://www.jankils.se

 
lillis

lillis

10 december 2009 06:44

Vad snyggt det låter med svarta tallrikar och vinglas blir kanonsnyggt med röda servetter till. Förstår ditt svåra beslut när det gäller Enya men får får det säkert bra hos sin nya familj
Ha en bra torsdag
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
 Charlotte

Charlotte

10 december 2009 07:07

Det måste var det svåraste beslut att ta, men din Enya får det säkert toppen hos denna familj.
Snyggt med svart och rött! Hoppas du fotar härligheten sedan i jul.
Tittar in för att önska dig en God Jul och trevlig tid i Värmland. Jag har lite bloggtorka men hoppas komma igen snart, förkylningen är på väg bort äntligen efter 4 veckor. Stor kram och ha det bra!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

10 december 2009 09:12

Full rulle hos Ruth dessa dagar :)
Snyggt med svart porslin. Själv har jag svarta arsietter.
Jobbigt med svåra beslut, men jag tror nog Enya får det bra.

Kramen

http://birgittas.bloggplatsen.se

 
Reneth

Reneth

10 december 2009 09:16

Funderar på det där. Min erfarenhet är att den gamla hunden som ska avelspensioneras mår kanonbra i ett nytt hem. Vi har ju bara en pytteavel här hemma, så det blir inte så många avelstikar. De flesta av våra hundar går aldrig i avel. De är tävlingshundar lydnad och agility, eller min servicehundar av lightvariant som jag tränar själv. Men Iddis kille Balrogs (far till Ariana och Albus) mamma Saffran valde själv att flytta hemifrån när hon inte skulle ha flera valpar. Hon bor numera i Norrland hos mattes f,d man och äter inte lightfoder längre om jag säger så. Eftersom de klättrar och vandrar och lever livet ute mest, så går hon inte på sig i alla fall. Hon har det kanonbra, så jag tror säkert att er Enya kommer att få ett härligt liv som avelspensionär i sin nya familj. Hon kanske får pröva på nya, spännande och berikande saker där, men jag förstår att ni känner er kluvna.
Kram
Reneth

http://www.svenssonstassavtryck.se

 
agge

agge

10 december 2009 09:51

Det blir nog ett stiligt julbord ...Ja, ibland är man tvungen att ta jobbiga beslut i livet.....

kram

http://jacastas.blogspot.com

 
Lena

Lena

10 december 2009 10:19

Hej Ruth!
Det kan vara väldigt svåra beslut som måste tas ibland.Servisen blir nog jätte fin till jul,jag gillar svart på allt,möbler,kläder,gardiner ja på allt.
Ha det bra!
Kramen

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

10 december 2009 13:35

Till Habo??? Det är ju nästgårds här ... Där jobbar min son. Det är naturligtvis svårt för dig att lämna ifrån dig en vovve som blivit en älskad familjemedlem. Skomakar Lisa skulle aldrig kunna vara uppfödare .... Avsked är hemska !!!
Det är snyggt med svartfotade vinglas och röda servetter. Svart går till allt.
Ha det gott... och du ... göm undan sillen så inte jag frestas och smyger till er en natt.
Stora kramen till dig !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Corina

Corina

10 december 2009 14:11

Nä det är inte lätt att fatta såna där beslut men hon kommer trotts allt till ett bra hem och det är ändå det viktigaste.....
Missförstod nog det jag skrev i bloggen :) Min indexsida har fått julstuk och den hoppas jag du såg, eller ? Sidorna med smycken har jag inte julat till, det är jag för lat för :)
Kramis !

http://corina.bloggplatsen.se

 
Monica

Monica

10 december 2009 18:57

Snyggt med svart och rött ihop.....

Förstår att det var ett svårt beslut, men vovven får det säkert bra hos sin nya familj. Habo ligger inte långt härifrån där jag bor, drygt två mil bara.

Ha en bra kväll!

http://violett.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

10 december 2009 19:52

Kära Ruth! Jag lider med dig nu när Enya försvunnit till ett nytt hem, men jag är säker på att du har fattat ett klokt beslut. Enya får det bra. Vackert namn Enya och dessutom namnet på en av mina favoritartister.
Svart och rött blir hur snyggt som helst! Vi har svarta mattallrikar och de passar i princip till allt och maten ser läcker ut mot den svart bakgrunden.
Varmaste kramar!

http://httplambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

11 december 2009 23:44

Men Ruth, så tråkigt att du fått lämna bort din fina Enya! Men jag förstår dig att det är ett måste om det ska funka med dom andra tikarna. Hade ingen aning om att tikar kan fungera så vid löp. Inressant att få veta. Man lär sig så mycket nytt här på bloggen.
Hon får det säkert jättebra i den nya familjen.
Låter snyggt med det svarta porslinet.
Kram

http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se

 
Lina

Lina

16 december 2009 16:23

Hej!
Vad tråkigt att du får lämna bort Enya. Men hon får det säkert jätte bra i sin nya familj!
kramm

http://www.rubynellie.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards