~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2012

Av ~ Ruth ~ - 22 december 2012 23:45


   


     


Nu har våra julgäster kommit och vi har precis ätit, gott var det vill jag lova.

Kram och god natt !

 


Av ~ Ruth ~ - 21 december 2012 20:00


 

Vet inte om överskriften blev rett eller fel, men ni förstår nog. Det har snöat även i dag ca. 10 cm.lätt fin pudersnö som bomull och träden bågnar så grenarna knäcks snart, vackert som ett julkort ute.

   


Fotade på baksidan av huset, jisses vilken lavinfara, får se om det är borta i morgon. Arne körde ut snöskotern för att göra en bana som gästerna skall få tävla på, den går omkring tomten vid skogsbrynet.

 


Nu är det -12* och skottkärreveden skall ner i lådan bredvid spisen, vi fryser aldrig hur kallt det en blir ute.

 


Hacke Hackspett ger oss gråa hår, hur skall vi kunna skrämma bort den från husväggen, flera gånger om dagen sitter den och hamrar på väggen, när jag skrämmer den så flyger den till elstolpen hos Gullan, sedan hit igen, vill inte ha hål i husväggen.


Kram på er mina trogna vänner.

 




Av ~ Ruth ~ - 20 december 2012 23:09


 


       


I kväll har det snöat ymnigt, men det blev inte så långvarigt, så det blev bara ca.3 cm. Jag har städat 2:a våning så nu är det klart för mina julgäster. Granen är också pyntat och står på plats i hörnet och tomtarna uppe på köksskåpen, skinkan görs i morgon och den sista vändan till affären skall göras. Debbie vill alltid vara med på foton. Det blir jul även i år. Hoppas att även ni i stort sett är klara och kan ta det med ro.


Ha det så bäst mina trogna vänner / kramen.

 

Av ~ Ruth ~ - 19 december 2012 21:57

Det är så tyst och lugnt så jag undrar om ni befinner er på stress akuten eller har ni fått vinterkräk sjukan ? den ska vara riktig hård nu påstås det, ja, värre en vanligt och sprider sig lavinartat genom Sverige, den hoppas jag ingen av er råkar ut för den nu till julhelgen.

 

Snart kan vi slå oss till ro och klappa oss på axlarna och säga, jag fixade allt till jul i år också och tomten knackade på åter en gång och gav oss en belöning för året som har gått. Tror att tomten alltid tycker vi är snälla för vi går aldrig lottlösa.

       

Foton på Nowah och Saidie.


Mina hundar gillar också tomten, eller julen, alltid får dem smaka på mycket av det goda som vi frossar i oss och ett och annat tugg ben extra förstås, samt mycket kli och klapp, dom njuter.


Ha det gott och ta det lugnt, det är flera dagar kvar till dopparedan.

 


Av ~ Ruth ~ - 18 december 2012 21:15


     


Det är många som känner till våran handelsbod i Höljes och ”Petter i Boa” den är vida känd för sin allt i allo handel. Affären skall byta ägare och allt som där finns och inte är mat säljs till ½-a priset, då passade jag på att köpa ullgarn, en ny mikrougn med grill och en del småplock. Hittade även julgotta till mig, men det var fullpris.

Nu knackar det på dörren, gäster på intåga, vi höres !


Kramen.

 

Av ~ Ruth ~ - 17 december 2012 23:02


     


Har i dag tvättat om en del handdukar, örngott mm. som inte luktar så gott från det gamla skåpet dem förvaras i. Nu har jag kommit en bit längre och julen närmar sig med stormsteg.


Var bortbjudna på middag i dag. Nu vet jag vad mat-koma är för något, det kändes som magskinnet skulle spricka, fy vad det kändes obehagligt. Direkt när tallriken var tom fylldes tallrikarna på, den äldre tanten ville ha tomma fat, så är det över allt här uppe med dem äldre, riktiga mattanter som propsar och vill så väl, tror inte jag kommer att äta i morgon.

 

Arne har varit och gjort i ordning en älg som blev påkörd av en bil i går och som sedan avlivades, så nu blir det åter kött som skall göras i ordning under julhelgen. Alltid är det något som sker när vi är här uppe som man inte räknar med.


Blev bara några rader i dag. Ingen mera snö har fallit över oss och det har legat på nollan hela dagen, nu -2* .

I morgon skall jag hjälpa Gullan med att hänga upp gardiner och lite annat smått. Arne skall på 2 andra ställen och fixa något med elkablar och kontakter, alltid någon som behöver hjälp.

 

Kramen.

 

Av ~ Ruth ~ - 16 december 2012 18:16


 

       

       


Önskar dig en fin 3:dje Advent. Här vräker snö ner, det har kommit ett ca. 3 decimeter i går och i dag och det snöar för fullt fortfarande. Arne fick köra snöslungan 2 gånger i dag och han har kört även för en granne, nu är det vinter på riktigt, tror Kung Bore har tänkt på mig. I går körde Arne sjuktransport till Torsby lasarett, men han fick ringa efter ambulans så dem fick möta upp efter vägen, det är hans bästa kompis som hade fått hjärtflimmer. Hans fru var med till lasarettet också så han fick en resa till dit senare ut på dagen också för att köra hem henne, det blev hans dag i går.

 

Har putsat fönstren invändigt och fått upp julgardiner i dag.

Nu skall jag fortsätta, mitt pyssel.

 

Hoppas ni har fått en fin söndag och 3:dje Advent // kram på er alla som hälsar på.

 


Av ~ Ruth ~ - 15 december 2012 09:31


     


Känner mig så avslappnad och lugn inombords här uppe trotts att jag har mycket att göra så har jag inte kommit igång med något ännu, har inte landat i vardagen och alla måsten.

 

Snöovädret är på intåga och det skall fortsätta i flera dagar när det har startat. Inte mera snö här en vad det är hemma, men nu i dag kommer det med besked, blåsten har börjat så nu är det på gång.


       


Gullan med vovven var hit i går em. så allt är sig likt, tog några foton i går men blixten fungerade inte, bilderna blev så mörka men sätter in dem ändå. Hundarna njuter i fulla drag och veden sprakar i spisarna, vi har det så myspysigt.

Skall putsa fönstren på insidan i dag och sätta upp julgardiner, tvätta omkring ovanför golvytorna så det inte blir för mycket på slutet, orkar inte stress.


Hoppas nätet kan göra det möjligt att hälsa på er, men vet inte hur det går med kommentarer.


Ha en fortsatt fin helg // kram på er.

 


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards