~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 26 juni 2007

Banjo & Benita: Del 8 och friheten

Av ~ Ruth ~ - 26 juni 2007 12:18

14/6  Banjo 8 veckor hos oss nu över 1 kilo (kan inte väga han längre)

16/6  Bonita 4 veckor hos oss nu 650 g

 

Banjos ben har blivit bra, ok inte helt men jag bedömer att han kan klara sig, lite snett för han andra bakbenet men det verkar ok. Jag har varit ute och studerat honom i sele hur han springer.

 

Grannarna undrar vad det är jag sysslar med på kvällarna, springer omkring i skogen, plockar ”ogräs” ur dikena. Ja det är inte utan att man har blivit dumförklarad i detta område *skrattar* .

  

EFTER midsommar är det dags att låta dom hitta ett nytt liv utanför fångenskap. Då är det dags att plocka bort kompostgallren på båda sidor om hundhuset och låta som springa eller hoppa i väg som vi säger i harvärlden. Men jag kommer att låta gallret och miljön finnas kvar, det är dock deras ”hem”. Vill att dom skall veta att jag har välling varje kväll kl.23,15 om dom vill komma hem och ta sig en slurk.

 

Jag är så oerhört glad för varje dag jag får dela med dessa två individer, har funderat starkt på att ansöka om att bli ”harvårdare”.  Jag har lärt mig så mycket, det har varit många turer ……… men jag ångrar inte en dag att jag har lagt ner all min tid på dom………..

 

Det kommer inte vara ett torrt öga i denna familj denna dag när vi ger tillbaka det liv dom är födda till – FRIHET, men vi kan bara hoppas att dom besöker oss, även om jag vet att mina blommor ligger risigt till *Ler*.

 

I dag den 25 juni.

Denna em. fick mina skyddslingar tillbaka sin frihet som dom föddes till, det var vemodigt,  men vi har alla varit införstådda att så skulle bli. Säkert så kommer dom att återvända på små besök framöver, och välkomna, ja det är dom alltid.

Vi är en erfarenhet rikare.

   
 
Ingen bild

Rut

26 juni 2007 17:11

Grattis till månadsjubileet Ruth!
Undrar inte på att du fått så många läsare, du har verkligen en allsidig blogg.
Jag som har varit med ett bra tag har svårt att hitta något att skriva om men så händer det inte heller något spännande att berätta om i min lilla värld.

Nu hoppas jag att det går bra för dina små skyddslingar ute i den stora vida världen.
Kram

 
Jenn

Jenn

26 juni 2007 19:13

Jammen har harepusene blitt store,forstår det var litt vemodig å gi dem friheten.Håper de klarer seg der ute i den store verden.Du har iallefall gjort en glimrende jobb med dem:)
Kram.

http://jenn.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

27 juni 2007 01:18

Måste kännas bra att klara harungarna så länge att det är dags att släppa ut dem. Dom får ju stanna i sin invanda miljö och vem vet om de ens flyttar så långt. När jag var barn så gick vi och tog hand om de kaniner och harar som kom i vägen för skördetröskorna. Så jag har själv fött upp både kaninungar, harar mm. för att senare släppa ut dem. På våren så hände det ibland att det fanns både ekorrar, fåglar, kaniner mm. i vårt kök, rena djurparken. Om någon hittade ngt djur som behövde hjälp, så kom de ibland hem till oss och lämnade över det. När vi senare släppte ut dem så stannade de ofta i många månader i vår trädgård innan de flyttade för gott.
Marianne

http://ekoxenskennel

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards