~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2012

Av ~ Ruth ~ - 22 april 2012 22:45

"Klickbilder"

 

Förkylningen hänger i fortfarande och i dag har jag tappat smak och luktsinne, hur kul är det.

 

Tror jag även har smittat min cyklamen, den ser onekligen hängig och risig ut, kan vara ett aggressivt virus jag har drabbats av som sänker allt i min väg :-)

 

Men jag ser ett ljus trotts den mörkaste natten, så hopp om bättring finns. Tog fotot för en stund sedan 22:30, ljust ute länge nu på kvällarna, snart sommarnätter.


Kram på er alla.

Av ~ Ruth ~ - 21 april 2012 19:37

Att hitta på något intressant inlägg här i dag heller. Jag känner mig hängig och orkeslös, hostar och har snuva, nu hoppas jag på morgondagen, tror jag har lite feber är så trött och matt i benen. Har ju en del att göra här innan vi åker, kanske får vi flytta fram resan en eller 2 dagar.

  

"Alltid är små bilder klickbara och förstorar"

 

I morse var det åter vitt ute, i fm. snöade det trotts + 7 grader, nu är åter all snö borta.


   

En bild på mor / son.


Vårat barnbarn Alexander fyller 20 år i dag, ett stort GRATTIS på födelsedagen. Jag tog även ett foto på fasadflaggan i dag för att hylla dig. Om allt går enligt planerna så blir det partaj kommande helg, då får mormor krama om dig.


Ha det gott och tänk på att ni alla är värdefulla / kramen.


Av ~ Ruth ~ - 20 april 2012 23:29


Lite tillägg på gårdagens inlägg, sedan skall jag hålla tyst.

Kroppen reagerade inte när jag började med LCHF och alla krämpor hade jag innan detta matbytet, med den nya kosten försvann alla krämpor (vilket jag inte viste skulle ske då). Förut fick jag även ta tabletter varje dag mot halsbränna, allt försvann som ett trolleri, min tanke var bara att gå ner ett och annat kilo. Ja nog om detta.


Har åkt på en förkylning också, jag skall sluta skryta om att jag aldrig blir sjuk, är nog ett par år sedan jag trillade dit, då blev jag vrålförkyld en dag sedan var det över, nu har det hållit på i 2 dagar, hoppas det är borta i morgon.


Denna dagen har det inte blivit något stort, har varit hängig och trött på mig själv och min kropp, men snart kommer bättre dagar.


Har hållit på i kväll med uppdateringar på en kennelsida sedan ½-7 i kväll, plockat bort hundar och rensat både i min mapp och ute på nätet, ett tidskrävande och noggrant jobb för att inte radera för mycket så det blir fel. Pausade och såg Let’s dance, en rätt åkte ut denna gången, hoppas det blir Camilla kommande fredag.  
Det snöar nu så det är vitt ute nu, säkert borta i morgon under dagen.


Nu blir det sängen för mig, en stor god natt kram till er alla. Hälsar på er i morgon, så håll kaffet varmt.

Av ~ Ruth ~ - 19 april 2012 22:59

För enkelhetens  skyld så har jag under dessa 4 veckor bytt matvanor men varit snål med fett och ätit mat som alla andra, även kolhydrater men med begränsningar, alltså inte LCHF. Nu kommer straffen jag väntade på, min kropp börjar och slå bakut igen.

Har åter börjat få ont i mina leder och rygg, domningar i armar och fingrar, i 3 dagar har jag haft smärtor i magen, i natt så var det riktigt illa, var uppe 2 gånger och stoppade i mig verktabletter, kraftiga kramper som kom och gick hela tiden.


Vad är det av den normala mat som jag inte tål, har jag för lite kalium i kroppen ? vet att inte ni kan ge mig svaret men själv så funderar jag. Detta har varit vanliga plågor för mig under flera år, men när jag började med LCHF för 18 månader sedan upphörde dessa plågor (det låter som en saga, men är sann) nu kommer krämporna sakta men säkert smygande tillbaka. Nu är det strikt kost som gäller framöver, vill inte ha krämpor som begränsar min vardag.  

Nu skall jag inte beklaga mig längre.

Kram från en krasslig gumma.


Av ~ Ruth ~ - 18 april 2012 22:09

Vi har haft många timmat tillsammans i dag, först några timmar på dagen här, på kvällen var jag till henne och vi stickade i det mysiga vardagsrummet framför TV:n. Vi tittade på ”Bygglov” som denna kväll var från Lerums regionen, Lite kul var det faktiskt.

Arne har haft annat för sig, har bytt däck på en bil och varit och besiktat den för en åldring här. Vi har inte tid att åka hem egentligen, men det blir en dag till veckan, måste hem och deklarera och ett och annat måste fixas annars också.

Ringde till den yngsta sonen i em. det lät så konstigt i luren, undra på det han var i Indien, har tappat kollen på vart han befinner sig från tid till annan, alltid på nya jobbäventyr.

I kväll duggregnar det, men det har varit soligt i dag om en kyliga vindar.

Kram på er alla mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 17 april 2012 19:24

Det har varit en vanlig vardag utan några extra spratt i benen, så vad skriva om ?

Har som vanligt varit hos Gullan ett par timmar och fikat och skrävlat om allt och inget, vet ingen som är så sällskapssjuk som hon, säkert så blir det tungt när vi åker, tycker synd om henne.  

Hon hade stickat en babyfilt men gillade den inte så den fick jag och den repades upp, får se vad jag kan hitta på, det var 300 gram garn ock det räcker för många mindre stickerier.


Snö och sol fram och tillbaka hela dagen, ett riktigt aprilväder, men inget ligger kvar nu, på morgonen var det helvitt ute över allt, så fint.


Detta blev mitt livstecken för denna dagen, nu skall jag se på Hockey ”Brynäs och Skellefteå”, blir det guld för Brynäs tro ? hoppas på det.  

Kramen

Av ~ Ruth ~ - 16 april 2012 21:58

"Klickbilder"

 


Solen sken så vackert och snön vräkte ner i dag. Kom rätt mycket snö i natt, vitt över allt, men det tinade snabbt av solens strålar under dagen. Snömonstret fick utbrott titt som tätt under dagen. På fotot ovan sken solen så skarpt, men det kommer inte fram på fotot.

Har suttit och stickat upp provmönsterlappar för Gullan under dagen, hon skall sticka en baby filt till ett kommande barnbarns barn och vill ha förslag på mönster som inte är så svåra.


 


Arne har varit privatchaufför för Gullan i dag, hon var till Torsby och tandläkaren, 5 timmar var dom borta. Hennes hund Millie var här på sitt egna privata dagis som så ofta förr. Millie var våran hund tills hon var 4 år, sedan Gullans och nu blir hon 10 år i juni.

Det är andra hunden från oss och Gullan älskar dessa hundar över allt annat.

½-10 i kväll började det bli mörkt ute och nu är det nästan svart som natten skall vara, ser fortfarande trädtopparna mot en blåtonat skenet på himmeln.


Sov så gott i natt, nu hoppas jag på en skön natt till på kudden.

Natti natti !


Av ~ Ruth ~ - 15 april 2012 20:39

I dag åkte våra nära och kära hem, det har varit hektiska dagar, är inte van med en massa folk i huset, men det har varit riktigt trivsamt.

Känner att det tar på att inte få sova ut på morgonen, kommer ju inte i säng på kvällarna heller utan att det blir midnatt och Jon Blund vägrar att komma till min säng när jag har lagt mig, ja, ja, det trivsamma har vägt över det tunga.

Här vräker snön ner nu, efter 3 min. snöande var det helvitt på marken, kör det på så här tills morgonen med samma styrka så kan det komma massor.

Har varit för trött för att kommentera på era bloggar eller  skriva något inlägg här, men skall försöka bättra mig. Lediga stunder sitter jag och stickar, har blivit smittat av den bacillen igen  :-)  ville bara visa mig i kväll för att tala om att allt är OK.

Kram på er mina trogna vänner och besökare.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards