~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2012

Av ~ Ruth ~ - 13 april 2012 22:58

Ingen otursdag med massa strul, vädret har varit fint så mina gäster har njutit av scooter-åkande på sjön och av fiske. Jag dammsög och fixade till här hemma samt tog en prommis med mina 4 i det varma vädret. Vi gick våran sedvanliga lunk på en mindre väg med en fin natur. Visar några foton, men det är svårt att fokusera och fota med 4 i koppel som strävar framåt, stannar jag så blir det trassligt med hundarnas koppel och dom snullrar ihop sig med varandra.


                    



När alla var hemma så blev det lammstek, klyftpotatis, sallad och en mustig gräddsås, det smakade gott tyckte alla.


Nu är jag trötter, fick pallra mig upp tidligt i dag, blev väckt kl. ½-7, jag som annars sover till drygt 9 på morgonen, alltså inga tidliga vanor, nu blir det sängen för oss alla, besöker er i morgon.


 


Kram och god natt alla go’a vänner där ute.


Av ~ Ruth ~ - 12 april 2012 22:38

Både av 2 och 4-fota, här går det i ett, Jerrys familj är nu här och det är full rulle.


    

Barro och Zero.

Lite jobbigt med deras 2 hanhundar dom skall bara rida på tikarna så vi är tvungna att sära på dom. Trodde det bara var nyhetens behag men si så var det inte, tikarna är vansinniga men killarna ger sig inte.


    


Dom 2 äldsta killarna är riktiga datanördar, dom sitter för det mesta och spelar spel och varken hör eller ser något i sin omgivning, minstingen Liam är fullt upptagen med hundarna och har ingen egen dator ännu, men det är nog bara en tidsfråga, men 4 år är nog för tidligt tror jag ?


 


När dom kom i em. så blev det en smörgåstårta, det smakar alltid gott och kan göras i förväg, bara att plocka fram ur kylen och den tog slut och var omtyckt.

Orkar inte mera dator i kväll, är så trötter. Kram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 11 april 2012 21:59

"Klickbilder"

   


Gulliga Gullan kom i em. och överraskade med en fin blomma, hon vet hur hon skall skämma bort mig. Hundarna fick varsina tuggben som har sysselsatt dom hela kvällen,

Gullan är deras idol, alltid har hon godsaker med sig till dom.

 

Har städat för kung och fosterland i dag, får besök i morgon och några dagar framöver. Sonen Jerry med familj har varit några dagar i Sälen och åkt skidor och stannar till här, med fru, 3 barn och 2 hundar, då blir det fullt hus och barnatramp.  

 

Har tvättat 2 maskiner i dag, men kan inte hänga ut för det har småregnat hela dagen.

Påsksakerna är fortfarande kvar, får se om det försvinner i morgon, annars så får tuppar och annat stanna ett par dagar till, min blogg är rensat från påsk i dag, alltid en början.

 

Skall nu se om jag kan besöka några av er, ni som har kommenterat går i första hand.


Kram på er alla trogna läsare och skrivare som förgyller min vardag.

Av ~ Ruth ~ - 10 april 2012 21:03

Men inte obegränsat som hemma, men jag är glad som en lärka i kväll. Har hunnit hälsa på er och lagt en liten notis om att jag finns igen.

Lite vitt på marken efter natten, men det har regnat så smått i dag, nu + 4* så det är snart borta.


 
"Klickbilder förstorar"


Det har inte skett så mycket sedan i förgår som är något att återge. Har stickat klart mitt andra par strumpor (då mönstret jäklades så iniberran). Visar min stickkorg för er.


  


Tömde min kamera förut och hittade detta fotot på månen när den var påskfull, tyckte den blev effektfull med grenarna i förgrunden, det gav lixom liv i det blanka månplytet.

I morgon blir det att plocka bort Påskens alla fjädrar, ris, ägg och tuppar. Så meningslöst att pynta för dessa fjuttiga dagar, men kul när jag höll på, jag är så lättroad som ett barn.

Nu skall jag läsa lite på Aftonbladet via nätet, sedan sticka några varv på min nya stickning som jag har börjat på innan kudden och nattsömnen.

Kram på er alla mina kära vänner, ingen nämnd och ingen glömd !

Av ~ Ruth ~ - 8 april 2012 23:50

Med oss är det bra, men har snart förbrukat våran kvot på det mobila bredbandet, vi har 7 GB att tillgå och har förbrukat 6.809 GB redan, får köpa till extra efter helgen, sura pengar ca. 500 kr. Får abstinens när jag inte kan vara ute på nätet som jag brukar vara, men måste vara sparsam några dagar till. Kommenterar jag inte hos er så har jag ingen möjlighet att komma och hälsa på er som läget är nu.

 

Vi har precis kommit hem efter en mysig kväll hos en granne som har ett släkthus här som fritids ställe, dom är i våran ålder så vi var på samma busiga våglängd, på en skala 1-10, så var det 9+, toppen roligt var det. Arne har redan hittat kudden, men jag vill bara meddela datorläget för er så ni inte undrar vad jag har för mig och är så frånvarande.

 

Kram och god natt till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 7 april 2012 19:55

Den mänskliga faktorn ställde till det för mig när det gäller mönstret på stickningen. Det var 3 olika mönsterrapporter och jag startade med 2:ans grupp och då blev det som det blev, repade nog 7 gånger, då gick jag tillbaka till datorn och kollade vad jag hade skrivit upp där ifrån  då hade jag skrivit fel, sedan gick det som en dans. Hur jag en stickade så blev det för många maskor kvar på stickorna, fy så arg och bedrövad jag var. Många bittra tankar när jag gick till sängs i går kväll, avskyr att avsluta dagen med ett misslyckande.

 
"Egenritat med musen (pixelritning, prick för prick) på den tiden det begavsig"


Åter en fin påskdag med sol, - 12 grader var det i natt, så det är kyla nattetid. Förövrigt har vi bara myst för oss själva i dag och tittat på TV och hockey, Skellefteå och AIK, vi håller på det första laget och dom segrade i dag. Nu skall vi titta på ”Kvällen är din” med Martin Stenmark på 4:an, gillar det programmet starkt.

 

Det blev bara några rader i dag / kramen

Av ~ Ruth ~ - 6 april 2012 22:43

Tycker att denna dagen har gått undan i en rasande fart. Tänkte sova extra länge i dag för att korta av dagen, kvart över 9 ringde dotera och då  var det bara att gå ur sängen, men jag lyckades bli ”Långlaten” så min påsktitel följer rutinerna år efter år.

 

Förövrigt så har dagen gått i sakta mak, startade upp en ny stickning, men får inte mönstret rätt trotts jag har gjort detta flertalet gånger (för ett år sedan), 3 gånger har jag repat, nu ligger det i en endaste röra på köksbordet och skäms och jag är förbaskad och ledsen, tror jag har tappat konsten att sticka mönster efter mitt långa uppehåll.

 

Hoppas ni alla som kvastade iväg till Blåkulla i går kom helskinnade hem fram på morgonkröken, vill tro att det svider i rumpan efter det obekväma färdfordonet och att ni inte glömde katten.


 


Ingen snö eller regn kom det här och det har varit ett strålande solsken hela dagen.

En fortsatt trevlig och mysig Påskhelg till er alla och en  Påskkram från mig.

Av ~ Ruth ~ - 5 april 2012 22:12

  

Arne bilade iväg tidligt på morgonen för att köpa en backventil för vattnet, efter ett tag så fungerade vattnet igen, även om det är en tillfällig lösning. Han halade inte upp pumpen utan kapade den grova plastslangen som leder vattnet från borrhålet till huset och satte en backventil där, hoppas det håller medan vi är här nu, så får han fixa det riktigt till sommaren. Det är hemskt att vara utan vatten i kranarna, så i em. kände det som lyx när vattnet åter flödade.

 

Har stickat klart raggsockarna i dag, det blev herrstorlek 42-43. Måste ju bidra med något till stickbloggen  som min dotter har startat, skall länka till den vad det lider. Jag har inte satt in något där ännu, får kolla upp vad jag har i stickpåsen hemma och sätta in först.


 

 

Så duktiga ni har varit med kommentarer, jag blir så glad.

Önskar er alla en fin Långfredag och Påsk !

Kramar många.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards