~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2011

Av ~ Ruth ~ - 22 september 2011 19:30

 

"Åter en egen gjord tavla"


Skulle köpa flytande smör/rapsolja i går, men det fanns inte, ej heller smör. Det är LCHF och andra liknande mattränder som har orsakat detta har jag läst i Aftonbladet. Sveriges kossor klarar inte trycket och bönderna är inte så många som förr. Trist för mig också som använder mycket smör och grädde, hur länge till finns det grädde på hyllorna ? får panik vid bara tanken. Har ätit för lite fett några dagar så jag känner mig inte pigg, går ju inte att skylla allt på vädret, så nu byter jag energitjuv. Har nu vispat mig 2 dl. grädde och blandat i en dl. frysta hallon, få se om det hjälper på min energi. Rejäla skurar har det kommit i perioder under hela dagen, inemellan med stora hagel. Fortsatte med röj i dag, men gav snart upp, började fuska och då ger det inte det resultatet jag strävar efter, skall det göras så skall det göras ordentlig, annars får det vänta.
Nu skall jag se på TV.

Kramen


Av ~ Ruth ~ - 21 september 2011 22:35


 

Jisses vad jag har slängt i dag inne på data/hund-rummet, och gubben kör till återvinningen. Har 1 byrå, en separat hurts , databord med 4 lådor och ett skåp, samt en stringhylla på väggen där inne. Hur mycket var det inte att slänga där ? lådorna bågnade i botten, fortfarande kvar att gå igenom, det får bli i morgon. Har beslutat mig för att slänga och rensa innan jag börjar måla, nu blir det lättare att flytta på alla grejerna så jag kommer åt med penseln. Så många hundböcker jag har skaffat under åren som knappt har öppnats, vilken entusiasm man har haft på alla fronter när det gäller hund. Nu har jag lugnat mig betydligt och har hundarna för det dom är och bara myser, man behöver inte vara proffs och sluka allt som finns att läsa och köpa, klart att mycket har jag lärt mig, men erfarenhet och sunt förnuft ger så mycket mera.  
I kväll har det varit tv som har dominerat. Känner mig rätt så nöjd med mitt arbete i dag.
Så klart så har det regnat även i dag, men även stunder med fint väder.


Lev väl och ta inte varje dag för allvarligt, vi lever här och nu / kramen



Av ~ Ruth ~ - 20 september 2011 18:14

Men det gäller inte med tanke på vädret vill jag tro, för det är då raktes inte fint, regn både dag och natt, kommande dygnen kommer att gå i samma stil.


  "Klickbild"


Kan visa denna vita älg som fotades i sommar där vi har stugan i Värmland, hoppas ingen knäpper den under älgjakten. Finns några stycken där uppe sägs det, snälla jägare skona dessa udda individer.



   


Visar även 2 av mina vargtavlor som jag har gjort, vinter, javisst, men vi är snart där.

 .................................................

I dag har lampor varit tända hela dagen. Jag har knappt varit utanför dörren, bara det som är ett åste. Kan inte påstå att jag har varit så väldigt aktiv i dag heller, lågheten inom mig har fortsatt även denna dagen. Har bakat mitt LCHF-bröd så nu räcker det i 9 dagar. Har rensat bort en del på datorn, skrivbordet var så stökigt. Har röjt och plockat med mina garner, funderar starkt på att börja sticka igen, då känner jag mig inte fullt så onyttig. Som ni ser så sker det inte så mycket i mitt liv just nu.

Kram skickas från mig till dig !

Av ~ Ruth ~ - 19 september 2011 22:21


Har man inte prioriterat dagens timmar rätt, eller på ett vettigt set så hinner inte jag med bloggen. Ligger efter med flera program på TV som jag måste (bara måste) titta på i efterhand på datorn, kanske hinna med något innan sovdags. I kväll är det ”Idol” och ”Det okända” som skall ses på Tv. Det är sååå många program jag vill se nu mera så jag blir helt yr i bollen, i somras var det bara repriser, nu krockar alla program.

Det blir så här nu mina kära vänner, efter ”Det okända” skall jag sikta in mig på att hälsa på några av er och struntar i allt annat, fortsätter besöken tillsammans med min kaffemugg i morgon bittig. Vill bara meddela detta så ni inte tror att jag har tuppat av, vill bara ge mig till känna denna kväll.


   


Kan visa 2 gulliga kattbilder som jag gjorde för en 4-5 år sedan där när jag höll på som värst med grafik, kommer flera framöver om du vill se.

....Kramelikram....

Av ~ Ruth ~ - 18 september 2011 22:09


     


I morgon startar en ny vecka med nya möjligheter.  Höstregnet blöter ner naturen och bladen får allt flera färger, är det inte fantastiskt färgrant ? Det har varit en trevlig söndag. Sonen Jerry kom på besök med sin familj och det blev fika och prat, roligt att träffa dom 3 barnbarnspojkarna, det blev några trevliga timmar. Försökte ta några foton, men det var inte populärt.

Hinner inte skriva mera nu, skall sy klart mina gardiner som jag påbörjade i dag, vill ha dom klara innan läggdags.


 

Har fått en ” Blogg-Award” av Maria, tusen tack vännen, känner mig hedrad och stolt.

--------------------------------------------------

Hoppas ni också har fått en mysig söndag.

Kramen

Av ~ Ruth ~ - 17 september 2011 16:40

"Klickbilder"

     


   


Eftersom jag har plockat av alla prisrosetter från hundutställningar från en stor vägg så måste den prydas av något annat, så jag har köpt 4 tavlor varav 3 djurtavlor som är akvareller, riktigt söta. Har inte fått målat där inne, så en så länge står dom undangömda, den stora tavlans ram skall målas först. Köpte även en söt gardin som skall sättas upp där inne.

I går så såg jag en konstig farkost uppe i fjärran, såg nästan ut som en fallskärm med en person under, zoomade max, när jag fick upp bilden på datorn så var det inte alls det jag trodde, vad är det, kan någon svara mig på det?


Det blir ingen middag hos goda vänner i em. husfrun är så rejält förkyld så jag kunde knappt höra vad hon sa i telefonen, så nu får det bli vid ett annat tillfälle, får vi roa oss hur bäst vi vill här hemma i stället.


Ha en fin lördagskväll / kramar till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 16 september 2011 21:10


Vilka fegisar ni är haha, så här går det till:

Operationen för att byta en lins är smärtfritt, ögat bedövas med lokalbedövning, ögon hålls öppet med något (vet inte vad) man öppnar hornhinnan i överkant och sätter in den nya linsen, det är över på 20 min, sedan får man kaffe och en smörgås och instruktioner, sedan gå hem, men får inte köra bil. Talade med en man när jag var där i går som kom ut från ögonläkaren och hade då gjort så som vi skall göra, han sa att det kändes inte alls och inget ont och han såg redan då mycket bättre. Man ser klarare och klarare för varje dag. Det första återbesöket blir efter 2-3 veckor och den slutliga efter 3 månader. Har du 46.000 kronor så tveka inte, du behöver aldrig mera glasögon (dom kostar också).. Har du haft glasögon från tidlig ålder (före 40) så opererar man med laser. Är du över 40 år när du började med glasögon så är det ålders relaterat, och då är det byte av lins. Nu vet du vad som vi skall göra den 6 oktober, det känns så härligt så härligt, jag längtar utan att vara ett dyft orolig, bara förväntansfull.


  

Min bloggvän Anita fyller 71 i morgon lördag, kosta på dig att titta in till henne och gratta, då blir hon överraskad och glad.


Kram till er alla mina vänner vi hörs och syns i morgon. Vi är bortbjudna på middag i morgon kväll, det skall bli gott och kul.


Av ~ Ruth ~ - 15 september 2011 22:51


           


Här går vägen dit vi skall, skylterna och den berömda pelaren är Gasklockan.

Rad 2: Nysatsningen för i år "Göteborgs hjulet", en korg är svart och det är en VIP-korg, undrar vad den har att bjuda på som inte dom andra korgarna har ? Sedan åker vi längs kajen och kommer slutligen till vårat mål.


         

Dom 3 sista fotona är taget genom fönstret på kliniken, en fantastisk utsikt från 5:e våningen.


Nu har vi varit i Göteborg, det är ju ingen lång resa, vi har ju bara 2 mil till GBG, men det var en mycket speciell resa för oss. Den 6 oktober skall vi båda operera våra ögon och det som är bra med det, vi behöver aldrig mera bära glasögon, fatta eller ? Hornhinnan snittas upp i överkant och en ny lins sätts under. Synen kommer tillbaka dit den var en gång för länge sedan. Eftersom det räknas som en skönhetsoperation så får vi bekosta allt själva. Svindyrt men väl värd pengarna, kunde fått en fin bil för den summan. Detta var våran stora dag, och jag ser mycket framemot denna dagen.

Efter den stora undersökningen så åkte vi och hälsade på dotera och hennes familj i Landvetter och fikade och pratade om våran GBG-tripp. Avslutade resan med att gå in på Jysk och köpte en ny datastol med armstöd till stugan i Värmland och en sittkudde för min stol här hemma, kvalitet ”Tempur”, jäklar så skön, nu slipper jag sitta på en vanlig kudde. Sedan har det varit Tv för hela slanten och timmarna flyger snabbt iväg.


Kram mina vänner ni är toppen, hoppas jag aldrig kommer att se er med andra ögon !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards