~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2011

Av ~ Ruth ~ - 14 september 2011 22:31

I nattens mörker är alla katter grå, så även mitt hus.
"Klickbild"


  

Det gick att klippa gräset i dag, så skönt, kunde ha väntat ett par dar till, men hur blir vädret, vågade inte chansa.

Har suttit och kikat på nätet efter en ny vinterjacka, har hittat en som jag är förtjust i. Varför är allt som jag faller för så dyrt ? har ingen guldgruva att plocka ifrån så det gäller att tänka mig för både en och tre gånger innan beslut fattas.


Klantade mig rejält i dag, städade ur kylskåpet och tappade en flaska med Kinesisk soya på stengolvet, den var bara ½-fylld, men det var en stor flaska, hur mycket jag en torkade så fick jag inte upp allt tycks det som, höll på en ½ timma och torkade (en gång och aldrig mera hoppas jag.)


Har tittat på ”Bonde söker fru i kväll”, 1:a träffen med en 5 minuters speeddating, fy så pinsamt att se, så nervösa bönder, inte så konstigt, tyckte synd om dom, en helt absurd situation som är så onaturlig.

Känner mig pirrig inför morgondagen. Nu skall jag kika efter vad ni har haft för er.


Kram på er alla både kända och okända.

Av ~ Ruth ~ - 13 september 2011 22:15

Jisses Amalia så kraftiga vindar och regnet går på tvären eller på väg upp tillbaka, helt hutlöst tokigt väder. Regnmätaren är helt fylld och den tömdes i går em. fattar ni vilket busväder vi har ? och det bara fortsätter. Det har inte varit utflyktsväder, bara slöväder, har baske mig inte gjort mer en mat och känt mig riktigt låg och lat, vilken deppardag.


På torsdag blir det en stor dag för mig och gubben, resan blir till Göteborg då skall det beslutas om något stort för oss båda, återkommer när vi har varit där och beslut har fattats, detta ser jag verkligen fram emot, blev du nyfiken nu haha.


Som vanligt så har jag tittat på förnedringsprogrammet ”Idol”, följer det maniskt från första början till den slutliga vinnaren, är jag knäpp eller ? jaaa det är jag nog, erkänner min svaghet.


Kram mina vänner som besöker mig och tar er tid att kommentera, jag blir glad som en lärka på våren.

Av ~ Ruth ~ - 12 september 2011 17:12


Tänker inte skriva om vädret i dag, sången får tala i ställe för min predikan.

Nu har min särbo kommit hem från Värmland. Han är nu och hämtar sig en Pizza, det är givet varje gång han kommer hem. När han åker upp till Värmland så stannar han på ”Toria” i Torsby och köper en grillat kyckling, så har traditionen varit i många år. Har haft en god vän ”Stina” här ett par timmar i fm. det var trevligt, inte så ofta hon knackar på, det blir i samband med besök hos veterinären här och i dag var det ett sådant.

Det har börjat blåsa bra nu och det re……, nääää nu glömde jag bort mig, lovade ju att vara tyst om det, så skämmigt att jag inte håller mina ord, ja du vet åldern och senilitet.

Cina fyller år i dag, så gå gärna in och gratta henne, då blir hon nog glad. Säkert så bjuder hon på gott nybakat kaffebröd och kanske finns det tårta kvar också.


Ha en fin kväll mina gullevänner.

Av ~ Ruth ~ - 11 september 2011 16:33

 

Kom inte i säng förens drygt ett i natt,  vid  ½-6 vaknade jag av att hundarna skällde och åskan mullrade.

Bara att kliva upp och sätta på sig kläderna Har en tik som är så rädd när det smäller och dånar, som tur var så kom det inte rakt över oss så jag behöll mitt lugn.

Har bakat mitt LCHF-bröd så det räcker  för 9 morgonmål. Har också färgat mitt hår, ett tag sedan medel inköptes., nu är det gjort. Köper märket ”MOOD” på Tempo, färg mörkbrunt nr: 10, trivs bra med den färgen.

Klippte till mitt hår innan sängdags, därav blev klockan senare en beräknat,  (sovdags är för mig är alltid vid ett tiden, eller straks där över). I morgon är jag inte singel längre, få kommer gubben hem, blev bara en och en halv vecka denna gången. Nu skall jag städa av lite i vardagsrummet, sedan mat och TV-tittande.

Ha en fortsatt fin em. och kväll.

Kramen

Av ~ Ruth ~ - 10 september 2011 21:54


  
Ett fönster i vardagsrum "Klickbild"


Duggregn även i dag. Jag har städat och pysslat. Haft långa och många pratstunder i telefonen, någon timma har det blivit. Blir det ok väder i morgon så blir det fönsterputs i köket och datarummet, fy vad jag har grisat ner dom med att döda bananflugor, ser svart när jag ser dom. Nu är det bara små babyflugor kvar som är knappt synbara  för blotta ögat. Fasan så smidigt det gick att utrota dom med min dränkningsmetod, flera 100 är borta nu.


Natten blev få timmar, hade en så jädrans mardröm så jag vågade inte somna om, gick ner till datarummet och skapade lite grafik, och sedan hade jag svårt att somna om, då var jag piggelin. Satte klockan på väckning och var ½-död när den ringde, men jag slapp pinas mera med drömmen. Efter ett par muggar kaffe så gick det hyfsat. Nu har jag tittat på ”Fångarna på Fortet”, fasen så roligt det hade varit att få tävla med där, men jag är ingen kändis tyvärr, tror jag hade grejat det bara jag slapp spindlar och skorpioner.


Nu blir det inget mera i dag / kram på er alla !

Av ~ Ruth ~ - 9 september 2011 17:42

 

Det är likadant vareviga höst som har jag krig med dessa marodörer. Har fat med frukt även på sommaren men då finns det inga.

Varning ! Inga plommonkärnor i soppåsen, ingen frukt på borden. Blev invaderad i samban att jag tog in plommon från grannens träd (jag borde ju vetat bättre)  ja, en och annan fanns det innan också, men nu exploderade dom. Viktoria plommon är ju sååå goda och det är så kort tid dom finns för njutning.


  "Klick"


Var till affären i dag (nej, det regnar inte) men glömde köpa äppelcidervinäger, det skall det vara till fällorna för dessa flugor + lite honung samt lite diskmedel.

Jag fick blanda  ihop saft, ättika, honung, vatten och några droppar diskmedel, det fungerar också, dom dör som flugor hehe.


En bananfluga kan lägga 25 ägg om dagen och upp till 2 000 ägg under sin livstid. Under gynnsamma omständigheter genomförs utvecklingen från ägg till vuxen fluga under 10 dagar. Honan lägger äggen direkt i maten för att larven skall ha något att livnära sig på.

Inga rester av någon sort får slängas i soporna inomhus innan boytan är sanerad och gör det direkt den första uppenbarar sig. Har mina plommon nu i kylen, inga flugor där och kärnor samlas i en glasburk med lock.  


Ha en fin em och kväll mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 8 september 2011 21:22


 


Vet inget att skriva om i dag heller, regnet kommer i störtfloder varvade med sol, så oberäkneligt och trist, men det ämnet börjar bli uttjatat. Ja hela jag är uttjatat och trist, har inget att tillföra av intresse till denna dagen och mina läsare. Det enda som har varit positivt (och det var stort) är att jag fick ett telefonsamtal från min kära bloggvän ANITA, så trevligt, tusen tack vännen, så du hamnar i facket på min samlarburk som jag skrev om ”HÄR”. Tack Anita för att jag hittade något att fylla mina fack med, du räddade min dag.


Avslutar med en höstdikt.


Gulsporre skön..

Hav tack ljuva sommar för allt vad du gav
av blommande ängar och glittrande hav,
för böljande fält av vete och råg.
I minnet skall leva allt vackert vi såg.

Nu lyser rönnen bland björkar och al,
hör syrsorna spelar långt nere i dal.
Med vemod jag skådar senhöstens
blomma, Gulsporre skön jag väntat dig komma.


Kram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 7 september 2011 20:31

 

Har inte haft några idéer för ett inlägg i dag. Det kommer störtskurar hela tiden, man blir bara less på allt, man hinner inte smyga sig ut i 5 min. mellan skurarna, för när man minst anar så vräker det ner. Tiden från i går em. + natten så har det kommit 43 mm. regn och det i samband med kraftiga vindar, då piskade det rejält i fönsterrutorna och knakade i väggarna. Har behövt ner till torget innan allt stänger i dag, men ack och V, mina mungipor hängde som strumpor på ett torkställ, nä får stå ut tills i morgon och hoppas på bättre tider. Nu har det verkligen börjat komma flera höstfärger på björkarna, det är det enda som lyser upp lite mitt i allt det gråa och våta ute, alltid något positivt.


Jag har funnit en viss förtröstan i att lägga in det positiva i rutiga små fack (typ i en veckopiller ask) när det är tråkigt och trist, och i dag blev det gulnande löv som får fylla det första facket.


Tittar nu på ”bonde söker fru” paus just nu. Ha en fortsatt trevlig kväll.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards