~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2010

Av ~ Ruth ~ - 11 april 2010 22:13

Var bjudna på middag hos Gullans svägerska som blev änka för drygt ett år sedan, det har blivit så ensamt för henne också i huset, tyvärr så blir det allt flera här som förlorar sin partner här uppe. Som jag tidligare har berättat så är det många äldre pensionärer här uppe och alla lika trevliga och gästvänliga.
 
  
 
Nu knackar vi på och möts av en underbar doft av god mat och värme.
 
  
 
 Värdinnan själv.
 
  
 
Med tanke på det soliga och varma vädret så beslöt vi oss för att sitta på den inglasade verandan + 21  grader där inne. Hon berättade att ärlan hade kommit, likaså staren. Hackspetten satt i en stor tall och trummade ock stod för musiken.
 
  
 
Vi blev bjudna på innerfilé med grönsaker och potatis och en god gräddsås, till efterrätt bjöds det på hjortron från frysboxen och vispad grädde, fy tusan så mätt jag blev. Efter maten kaffe och kakor.
 
  
 
Utanför altanen hade hon redan planterat penséer som trivdes förträffligt i solskenet.
 
  
 
En fin trädgårds-örn vaktade i en rabatt. En riktig trivsam eftermiddag blev det.
 
Så mysigt har vi haft det i dag !

Av ~ Ruth ~ - 10 april 2010 22:10

Är bloggslö till 1000. Kan inte påstå att det sker så mycket att återge, men man skall ju hålla vilodagen helig och bara slöa vilket vi gör nu.
 
  
 
Har varit en sväng till Gullan i dag, bofinken har kommit och slagit sig ner för att proviantera solrosfrön från marken där Gullan har haft sitt stora fågelträd i vinter. Men så skygga dom är fortfarande, minsta rörelse vid fönstret så flyger dom upp i tallarna. Tog några foton som inte blev bra ljusmässigt.
 
  
 
Fåglarna har börjat bygga bo för sina ungar i samtliga holkar som är uppsatta.
 
  
 
  
 
Gullan slängde lite havregryn i en slänt på andra sidan av staketet, passade på att ta ett par foton av henne genom fönstret.
 
Har suttit med uppdateringar på hemsidor jag har gjort och sköter om (har 7 stycken + egna 2), även några bloggars layouter har fixats så tiden har gått snabbt. 
 
Snön försvinner mer och mer. Såg vid husväggen hos Gullan att det börjar komma upp växter, pärlhyacinterna blommar. Våren är på frammach över allt nu.
Får se om jag har något annat att komma med i morgon, vi är bortbjudna på middag så dagen är räddat på matsidan :-)
 
Ha en fortsatt fin helg mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 8 april 2010 22:47

Sonen skulle ju flytta över allt från den gamla till den nya när han var här i påsk, men fick ta med den till Stockholm. Det finns flera program som inte är standard på Windows 7:a, inget e-postprogram, inget Word program eller Excel, bara testprogram som man får behålla i 30 dagar, sedan måste man köpa en produktnyckel. Många av mina övriga program går inte att lägga in, stöds inte trotts produktnyckel, Frontpage är ett viktigt program som jag har när jag gör hemsidor, hur skall detta gå, det drabbar ju inte bara mig ? Det är inte bara bara att byta till ny dator när man jobbar mycket med den och behöver extra-program. Får tillbaka den om en månad. Får se hur långt han kan fixa det. Hoppas han där uppe är med mig.
 
Sitter 2 nattfjärilar på utsidan av fönstret nu och flera flugor satt på ytterväggen i dag. När jag var ut med hundarna vid 10 snåret i kväll så var det så konstiga läten inne i skogen, något djur som inte gillade läget (tror jag) kanske trollen ? Tycker det är otrevligt när det blir mörkt ute och skogen inte är tyst, är lite mörkrädd, då mest för vilda djur som det finns så mycket av här omkring. Hemma i Lerum lyser gatubelysningen hela natten över allt, här blir det kolsvart ute. Tycker det står någon och tittar på mig över allt mellan träden och omkring stugknutarna.
 
Nu skall jag sova och sluta bekymra mig för morgondagen.
Natti, natti..

Av ~ Ruth ~ - 7 april 2010 16:54

 


  


Denna lilla krabaten är den enda jag har sett här i vinter. Här som det har funnits så många, en vet jag kördes ihjäl innan påsk kan den här vara ensam kvar tro ? svansen är rätt så tunn så den har nog plockat den för bobygge, korrar gör så. Har satt ut fågelmat på altanen, men korren är den enda som har hittat dit, här satt den och åt sig god och mätt innan den stack vidare, dom är bara så söta.
 
  
 
Tog med mina Orkidéer hit upp, nu har den ena börjat blomma. Har inte gjort rätt såg jag när jag läste på nätet, man skall klippa av blomstjälken ovanför 2-3 ögat så grenar den sig och ger mera blommor, det har jag missat. Vattnas var 14:e dag, då sänker man ner krukan i vatten och låta det dra åt sig vatten i 5 minuter, sedan rinna av noggrant innan man sätter den tillbaka i ytterkrukan. Måste sköta dom bättre förstår jag.
 
Gråmulet här i dag och + 9 grader, fåglarna kvidderivitt ute och är så glada att våren är på väg, ingen slipper undan.
Av ~ Ruth ~ - 5 april 2010 22:13

  


I dag var det scooterföre på Höljes-sjön. Våra vänner med dotter och måg + 2 barnbarn var också på plats. Som jag förut har skrivit så är det en uppdämd och konstgjord sjö i anslutning till ett kraftverk. På vintern är det lite vatten i sjön och då  bildas det berg, dalar och kullar på isen, perfekt för en varierande körning för scooter åkning.
Som vanligt så blir det miniatyr bilder, klicka upp den första, för muspekaren uppåt på höger sida så står det "next" då kan du bläddra i albumet.
 
    
Dessa 2 barnen 8 och 11 år kör själva på var sin scooter, så duktiga och tuffa på dessa stora maskiner, pojken kör så han flyger över kullarna, på 2 dagar hade kört drygt 6 mil, en rolig leksak för både stora och små.
 
  
 
Grillen var redan tänd för korvgrillning och grillmästaren på plats.
 
        
Solen sken så vackert, men trotts det kyligt. Foto på Monika och mig som lapar sol.
        
 
Så var det dax för det stora äventyret, har aldrig suttit på en Scooter, jag satte mig bakom gubben och i väg bar det, tyckte han körde så snabbt så jag ropade och skrek, men inte hörde han med hjälmen på (jag med ljungfärgad jacka). Först en brant sluttning innan vi kom ner på isen, fy så otrevligt. Sedan beordrades jag att sitta fram, ycket motsträvig så gav jag vika med darrande ben hehe..
 
     
Nu kände jag mig tuffare och for i väg med en väldans fart helt själv, det bar över kullar så blötsnön yrde. Jäklar så roligt. Bildbevis här:
 
       
Avslutar med en bild när jag kommer upp för den branta slänten, tycker den är häftig.
 
   
Så blev denna dagen, hoppas det finns möjligheter till flera åkturer för det blev en rolig dag.
  
 
Av ~ Ruth ~ - 4 april 2010 23:31

  


Vi har ätit gott och haft det trivsamt och mysigt, nu sitter alla men inte jag och spelar kort, jag hade ingen lust. Sitter här och spanar på era bloggar och lyssnar på min musik-kanal på TVn som är : "170" har du inte lyssnat där förut så gör det, mycket dansvänlig och mysig kanal, riktig partymusik.
 
  
 
En bild på sonen Robin som myser med (dräktiga) Nowah i soffan. Får inte lägga ut bilder men tror inte dom läser min blogg. Han har jobbat med min nya bärbara dator i dag, men det jäklas så klart, många av mina olika grafik-program vill den inte ta emot, får se hur han kan fixa det. Det är inte bara bara att byta dator när man vill ha med allt från den gamla och det blir alltid spill. Måste leta rätt på en massa filter till mitt PSP program m.m
 
  
 
I dag gjorde sonen middagsmaten, Stora bitar färsk Tonfisk (dyrare en den finaste filé) köpt hos en fiskhandlare, en underbar pastasås bestående av hackad lök + vitlök, pressad citron, krossad tomat, Fetaost och färska kryddor, nerrörda i färsk pasta och en underbar sallad + vitt vin. Är proppmätt av allt det goda. Har lust att anmäla han till matprogrammet på TVn " ½ 8 hos mig", han är otrolig på god matt utan kockskola, men det finns naturbarn, han är ett utav dom (mammaskryt hehe)...
 
Påsk-kramen.
Av ~ Ruth ~ - 3 april 2010 22:03

Fick så fantastiska foton från min syster i dag från påsk-kortegen genom staden där dom bor. Det började kl. 21 i gårkväll och pågick i 2 ½ timma, dessa bilderna är ett axplock av det hela. 
Påsken i Spanien är den största helgen på året vilket dessa fotona kan bevisa, "SEMANA SANTA" det betyder "Den heliga veckan".
 
Bilderna kommer nog inte i rätt ordning, men var och ett utav dom berättar om evangeliet som bibeln berättar om, verkligen storslaget. Varje dag en ny kortege som beskriver påskens olika dagar ur bibelns berättelse.
 
1000 tack min syster Liv för korten och för att jag får visa upp dessa här på bloggen så alla mina vänner får ta del av dem !
 
Klicka upp den första miniatyren till en stor bild, följ muspekaren uppåt på höger sida på bilden klicka på "Next" så kan du se alla bilderna i följd.
 
                                
 
                                               

Av ~ Ruth ~ - 2 april 2010 09:58

  


Önskar alla mina vänner en riktig varm och underbar Påsk-helg !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards