~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2008

Att slippa bo i kappsäck

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2008 11:37

I dag duggregnar det friskt, kommer som ett tät puder från ovan. I dag blir det till att stryka en massa tvätt, samlar alltid på mig för att det är så trôkigt (om jag inte hittar på något annat som är roligare:-) Var på Ikea i går och köpte 3 garderober till stugan, gamla hus saknar ju helt sådant, den ena blev bara med hyllor, dom andra 2 får korgar längst ner, och för galger högst upp, skönt att slippa ha kläderna i en väska under sängen. När vi väl åker dit så stannar vi alltid drygt en månad, då är det inte kul att leva i en kappsäck. Tittade även på andra saker, köpte påslakan, värmeljus, servetter och en fönsterlampa och en liten matta och småplock. Hade även varit ute på nätet och kikat på en ny dammsugare till stugan, hittade en men den var slut när vi kom till affären. Mina dammsugare skall vara utan påse, det har kommit flera nu ute på marknaden.

 

Är tvungen att förtydliga: kärt barn har många namn, så ingen missförstår,
vilket jag läser i kommentarerna, så min gröna Mamba är en dammsugare :-)


Köpte en på Rusta förra året, "min gröna Mamba" för 600:- men den har lagt av så det måste även bli en ny hit också. Tror att om man skall göra ett bra köp så får man kanske upp i prisklass typ ett par tusenlappar. Den gamla jag har har nu tagits i bruk på nytt, det är typ en industri dammsugare, suger bra men är tung som attans en "Foma", för att stänga av och sätta på den så får man dra kontakten ur väggen, knappen som skall fixa detta är ur funktion, någon tingest som måste bytas och inte så enkelt att hitta. Den köpte jag för flera år sedan på rea 3.800:- och den har hållit och är mycket bra, men så tung och klumpig.  Så är det är det inte det ena så är det det tredje. Köpte 2 dubbla trisslotter också, ingen storvinst men fick tillbaka insatsen, alltid någon tröst. Inte så enkelt att fylla börsen med spel, blir oftast bara minus.


Kom att tänka på när mamma fick låna och testa grannens nyinköpta dammsugare, det måste jag skriva om i ett annat inlägg. Var inte så enkelt med alla moderniteter som dök upp :-) Andra trådar för nostalgi blir mammas första provtur på en moppe. När vi var först med att köpa tvättmaskin av grannarna, och vad det innebar för oss, ja det finns många minnen som dyker upp i ens inre. "Medresenärskan" har ju startat en nostalgi trend ( missa inte hennes roliga berättelser) och flera bloggar har hakat på, så roligt att läsa och minnas, man blir som barn på nytt, och barnasinnet har då jag inte förlorat trotts åldern :-)


 
 
Birgitta

Birgitta

10 augusti 2008 12:48

Fin stuga :)
Vi har ganska så fint väder dessa dagar så det har blivit att vara ute en hel del. Dammsugare... Det är dax att köpa en ny för oss också. Den vi har låter så fruktansvärt illa! Barnasinnet ska man aldrig tappa.
Så fint med nostalgi.
Har inte hört något från Smeden Bengt heller...? Hoppas allt är bra...

http://birgittasfoto.blogg.se

 
Medresenärskan först i kön

Medresenärskan först i kön

10 augusti 2008 12:50

Jaha, då behövde jag inte stå i kö och vänta för att komma in hos dig, Ruth. Först in, även jag, hos dig.

Vänta lite, nu måste jag tårka mina tårar för jag missuppfattade lite, när jag läste. Du skriver att din gröna Mamba, köpt på Rusta för 600 kronor är ur funktion. Där brast allt ... Visste inte att även dammsugare hette så och när jag såg priset så förstod jag inte hur Rusta kunde vara så dyra ...

Förlåt, men mina tårar rinner fortfarande och får allt knipa ordentligt.

Rusta brukar ju vara billiga .... men som sagt, det var en ren missuppfattning. Dessutom brukar väl det jag trodde det var användas bara en gång.*Jisses, vad det är skönt att få skratta* Tack för det !!!!
Återkommer när attacken är över !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

10 augusti 2008 14:29

Ha ha ha fick mig ett ljuvligt skratt av inlägget ovan, från medresenärskan :) Så tokigt det kan bli *skrattar så jag kiknar*. å gubben min undrar om jag har fått fnatt.
Hoppas i alla fall att du ska hitta en ny, dammsugare som håller längre. Men det kan vara som så att du kan få en ny om det är fabrikationsfel på denna modellen av mamba. Inte de som bara används 1 gång *asg*.
Man har nämligen 2 år på fabrikations fel enligt lagen.

Här vräker det ner, så jag blir suuuuuur :(.
Men ni gav mig ett leende som håller hela dagen.
Kramis på er!
/Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Medresenärskan

Medresenärskan

10 augusti 2008 19:04

Förlåt Ruth lilla!!
Jag har skrattat så jag har fått gult kort härhemma och fortsätter jag så får jag ett till och då åker jag ut.Åtminstone gör man det i fotboll.

När jag fick se bilden på din fina dammsugare men även den lilla pôsen bredvid så är det kris här ... Jag ber än en gång om ursäkt men ibland är det verkligen roligt på nätet.

Ni har resurserna hemma i fall när ni vill dammsuga menar jag.;-))

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ruth

10 augusti 2008 20:07

RUTH BLOGGAREN TILL MEDRESENÄRSKAN:

Du är då bara för goer du, du kan med din livliga fantasi få en mygga till en elefant hahaha, vad får du alla tokigheter ifrån. Min stora Mamba var bra så länge den varade, den andra har jag inte hemma längre, blir för dyrt att stoppa damtussar i den så det förslår inget "Ler" och sopgubben blev så generad varje gång tunnan skulle tömmas..

 
Monica

Monica

10 augusti 2008 21:57

Dammsugare utan pôse rekommenderar jag verkligen, jag har en sån och det är bara att tömma i soptunnan när man har dammsugit ett par gånger.

http://violett.bloggagratis.se

 
Gerty

Gerty

10 augusti 2008 22:21

Du får tänka på vad du döper dina prylar till annars undrar vi vad du syslar med

http://Prilyckans

 
Marianne

Marianne

10 augusti 2008 22:40

Utrymmen att lagra kläder och prylar i, kan aldrig bli för många. Jag tror att det är ett fåtal som har en tom låda eller hylla hemma. Vi har ganska ont om garderober hos oss och det tvingar mig att med jämna mellanrum rensa ut kläder som inte används.
Ja, vad gjorde man utan en av sina bästa vänner dammslukaren. Ve och fasa om man inte kunde ta framsnabeldraken varje dag och få undan de värsta hårbollarna.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Latte

Latte

11 augusti 2008 00:50

Men dammsugare är det alltid något fel på... våran sladd är för kort så vi ska snart köpa en ny. Så...det verkar vara många som ska köpa nya dammsugare!

//C&L

http://latte

 
Ann-charlott

Ann-charlott

11 augusti 2008 09:40

Hejsan Ruth. Å vad fin stuga och mitt i naturen, måste vara helt underbart att vara så nära natur. Det var väl tur att du fick tillbaka pengarna, brukar inte vara så..s.s medresenärskan har så många goa rader i sin blog, det är så roligt att gå in och läsa. Hon har ju satt igång mig, det är riktigt kul att få skriva om sin barndom. Ha en fin dag min vän. Kram Ac

http://oakenwood.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards