~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg den 25 augusti 2008

Av ~ Ruth ~ - 25 augusti 2008 21:24

Min vän Gerty har bjudit mig på denna landgång, ser hur smarrig ut som helst, hur skall jag ta mig dit, vem skall passa mina hundar och mitt hus ? ingen bil men landgången kan jag inte missa. Skall hyra mig en helikopiter så får det bli. Kommer senare Gerty, tack för att du tänker på mig :-) Vänner skall man ha och gärna utnyttja i mellanåt, inte varje dag man bjuds på mat !

Av ~ Ruth ~ - 25 augusti 2008 10:24

Mot den blåa himlen syntes en stor flock av svalor, dom har börjat samla ihop sig för flytt till varmare nejder, det är ett sant tecken att hösten är i antåga. Har inte sett svalorna annars här i sommar, knappt ärlan. En sommar som har varit allt annat en normal på flera set. Får en liten klump i bröstet när jag vet att det bär i väg, det är så många som inte klarar av den långa resan över vattnet. Kan inte förstå att dom utsätter sig för detta och att det är så inrotat i deras mönster.


Det väcker minnen hos mig, blickar tillbaka några år när jag var en svalmamma under någon vecka.


För några år sedan på semestern så tog jag hand om en medtagen svalunge som förmodligen hade trillat ur ett bo någonstans, den kunde inte flyga. Under några dagar bodde den i våran husvagn eftersom vi var på resande fot. Började mata den med insekter som satt runt utelampan på vagnen, gick i timmar varje dag med en flugsmälla för att fånga insekter. Till slut fick den nötfärs och äggvita. Den följde med oss till Lerum och bodde på våran inbyggda balkong, blev matad och jag tränade vingarna. Till slut flög den omkring där ute. Min man tog den i en katt bur och körde till en god vän i Lindome där var det många svalor, snart var det dags för avresa till varmare länder. När bur dörren öppnades så sirklade den högre och högre och slöt sig till andra svalor. Kunde den skaffa egen föda, orkade den med flytten ? mådde så dårligt för min skyddsling och hur det skulle bli, något svar fick jag aldrig, snyft.. Tror inte jag gjorde den någon tjänst med att ta hand om den, men jag kunde inte lämna denna hjälplösa och medtagna unge. Man vill så väl, men inte alltid blir det rätt. Varje höst kommer mina tankar till baka till denna lilla varelse när jag ser svalorna samlas för sin resa.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards