~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg den 11 augusti 2008

Av ~ Ruth ~ - 11 augusti 2008 10:27

Vi fortsätter på temat "Dammsugare" även denna dag. Det var då, året- 53-54.


Våran granne som hade utflugna barn och en bra ekonomi var oftast först med allt nytt när vi var barn. Dom köpte sådant som bara var en önskedröm för oss, nu hade dom köpt sin första dammsugare blå till färgen, den hängde på väggen i trappan upp till andra våning. Mamma gick och sneglade på detta underverk som grannen påstod var så fantastiskt bra. Omsider så tog mamma mod till sig och frågade om hon fick låna hem den och prova på sängkläder och madrasserna i sovrummet och det var ju inget hinder.


Väl hemma satte mamma sladden i vägguttaget på andra våning, kopplade på slangen och satte i gång. Vi var och smygtittade på denna mirakelmaskin i bruk. Efter en timma kom mamma ner och var mäkta stolt och nöjd, vad hon inte begrep var att i vilket hål på dammsugaren slangen skulle sitta, så hon dammsög på utblåsningen :-) men det erkände hon aldrig, och någon dammsugare kom inte i vårat hem, förmodligen var hon inte nöjd och våran ekonomi tillät ingen lyx och denna dammsugarutgiften.


Hennes motto var att dammtrasor och borstar var betydligt billigare och lika effektivt, hade så varit och fungerat perfekt  i alla tider. När vi senare i livet pratade om denna händelsen skrattade hon och erkände att hon gjorde fel när hon dammsög, och nog fick mamma en dammsugare flera år efteråt.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards