~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2008

Av ~ Ruth ~ - 25 april 2008 10:02

I dag skiner inte solen på mig,  trotts det så är det 11*. En dag har passerat utan min sigg, men har syndat med min dam-pipa som inte vill, kan nog inte tekniken. Sätter i en liten dutt tobak och tänder på, blir ett bloss, släkt, tänder på nytt ett bloss, släkt, då är jag less och går där i från. Så gårdagens mängd tobak blev inte motsvarande en sigg. Har trappat ner vecka för vecka, tror det är ett bättre sätt att vänja kroppen sakta men säkert så det inte blir en chock. Tusen tack för alla råd och tips ni gett, skall köpa hjälpmedel på Apoteket som avslutning. Mitt tobakspaket är så gott som tomt, det lilla som finns kvar fyller bara en ½ äggkopp (knappt) så nu är jag lätt desperat, men skall kämpa på. Har försökt sluta några gånger men fallit tillbaka, förmodligen inte helt motiverat. Avgiftning tar sin tid, och vi kvinnor har svårare för att sluta röka en vad männen har, läste jag på nätet skrivet av en läkare. Det hänger inte bara på vilja och stark karaktär, kroppen har ett sug precis som knark och alkohol, och kroppar har olika behov.


Styrka, styrka, styrka, skall ha styrka och kämparglöd (hoppas jag) !

Av ~ Ruth ~ - 24 april 2008 10:30

Soldis och varmt i dag också, skall bli mulet fram till måndag påstås det enligt SMHI, får se hur det blir. Regn skulle varit kärkommet, har varit regnfritt länge nu.


Har suttit och rensat på mina länkar, saknar du din blogg där så beror det på att du aldrig besöker mig, eller inte orkar kommentera.


Försöker att sluta röka, började i går, får se hur det går med den saken. Har haft en besvärlig hosta länge nu, får se om det hjälper med sparsam rökning. Köper alltid tobak och rullar själv så mitt rökande stannar vid 6 sigg per dag dom senaste veckorna. I går tog jag fram en dam-pipa, inte gott, men kanske en hjälp till att bli helt fri (svårt att få den till och brinna också så det blir bara ett par bloss åt gången :-) Det senaste lilla tobakspaket kostade kr:140:- så nog är det befogat med att försöka göra rökstopp, trevligare saker kan man göra för dom slantarna.

Läste att Sverige vill ha noll-tolerans och vill även få bort tobak från vanliga affärer också. Hetsjakt på oss med svag karaktär. Har rökt i 46 år, oj så mycket pengar som har gått upp i rök under den tiden :-(


Peppa mig, ge mig råd och tipps, jag behöver all hjälp på den slingriga vägen till rök fritt !


Nu skall jag inta min frukost. Ha en fin dag !

Av ~ Ruth ~ - 23 april 2008 17:43

Satte in så fina valpbilder i går på Stinas små lakritz-troll, fick för mig att du skulle få Puzzla i hop den ena bilden. Tösen som kommer att uppenbara sig är en tik som Stina skall behålla. Vill du se dom andra valparna så gå på ett besök till Lackarebäckens. Är så stolt över dessa valparna, mamman är köpt ifrån mig, och pappan till dom små liven är min hanhund Tarraz. Tarraz har även parat min tik Enya och vi väntar valpar vecka 21 skall bli så himla roligt.


 Glöm inte att även hälsa på mina hundar www.bernamis.com


Ja, ja, sätt igång och knåpa ihop detta fina puzzlet, bilden togs i går.

http://six.flash-gear.com/npuz/puz.php?c=v&id=2669175&k=53277012

Av ~ Ruth ~ - 22 april 2008 13:00

Har satt in en ny omröstning som är dags aktuell, hur gör du ?


Nu börjar maskrosplockningen på gräsmattorna, med ryggsveda och vattenblåsor som följd. Vi har bekämpat hårt varje år, och det har minskat betydligt. Går en runda med plasthinken och ett lämpligt verktyg varje morgon. Grannarna gör inte det samma så det blåser små frön in på våran tomt och sätter rot, inte kul när man är så noggrann själv. Nu på morgonen tog vi bort ett mattpiskestativ som har funnits här sedan den tiden man piskade mattor, även en vinbärsbuske grävdes upp, räcker med en. Nu är min man och hämtar en vertikal skärare och skall gå över gräsmattan på ena sidan av huset, samt baksidan. Svårt att få bukt med mossan, det är andra året vi gör detta. Moss-rivare, kalk, och inget biter. Endast ena sidan av huset är fritt från mossa, för där springer och kissar hundarna. Det är mycket nu på vårkanten att greja med. Sedan i em är det dags första gräsklippet. Högtrycket ligger över oss, solen gassar och ger en temperatur på 18* i skuggan, varmare i dag en i går, men det fläktar ljumma vindar. I dag åkte strumporna av, skönt för fötterna att släppa loss efter vintern och får andas fritt.

Ha en fortsatt riktig fin dag där ute !

Av ~ Ruth ~ - 21 april 2008 23:35

Tittar in för att önska er alla en riktig God Natt, saknar fantasi och ork för att skriva i dag. Dagen har varit varm, ja ett riktigt sommarväder, får se hur länge det håller i sig, så njut av solens strålar så länge dom finns kvar. Får se hur nattsömnen blir, det är ju fullmåne, kanske kommer Vargarna att yla och stör nattsömnen...

En drömfylld natt utan spöken önskar jag er alla !

Skriv och berätta om natten, mardrömmar eller ljuva drömmar !


Avslutar med en söt fräckis:


- Vad heter det när man ligger på varandra? sa lille gossen fundersamt. Skolfröken andades djupt och försökte reda ut begreppet blommor och bin. Men gossen verkade måttligt intresserad.
Nästa dag kom han till skolan mycket nöjd:
-Nu har jag tagit reda på vad det heter, det är våningssäng !

Av ~ Ruth ~ - 20 april 2008 23:12


Ni som besökte "Skogsfrun på Dal" läste att hon var i hagen och mjölkade en ko (som hade fått en kalv) för att göra "kalvdans" och pannkakor. Den första mjölken kallas för råmjölk, är väldigt gul och näringsrik, med mycket antikroppar för att stärka kalvens immunförsvar mot sjukdomar. Denna mjölk är även en läckerhet för oss så vi benytter den gärna för att göra underbara pannkakor eller "kalvdans". Ni som inte har tillgång till nyförlösta kor kan prova mitt recept på god "Kalvdans", ja nästan som äkta vara. Receptet använde mamma när hon ville göra en extra god efterrätt och korna inte hade kalvat. Mjölken på bordet var hemmamjölk från ladugården, likaså ägg, gris och kalv-kött. Vi var självförsörjande på det som den lilla gården bjöd oss på, även grönsaker och potatis och bärbuskar.


Kalvdans (ej äkta, men riktigt god, och nästan som äkta.) Mitt recept är för 6 personer (men jag äter gärna upp allt själv :-)


  • 2 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 3 ½ dl torrmjölkspulver
  • ½ tsk salt
  • ½-1 tsk kanel
  • ca ½ dl socker

Gör så här :

Sätt ugnen på 150*Vispa upp äggen, rör ner mjölken, torrmjölkspulvret och saltet.

Häll smeten i en ganska djup, smord ugns-säker form. Strö lite kanel över.

Grädda i vattenbad ( sätt formen i en större form fyllt med vatten) i mitten av ugnen tills puddingen har stannat, ca 60 minuter.


Servera "kalvdansen" ljummen med till exempel socker och kanel, eller  blåbär utrörda med socker och lätt vispad grädde smaksatt med lite honung. 


Så himla gott, så det skall jag göra endera dagen, länge sedan nu !

Testa och njut även du, inte är det svårt att att mixa ihop heller.


Av ~ Ruth ~ - 19 april 2008 12:52

Solen lyser och glittrar i dag och + 14* i skuggan, en härlig försommar dag !Våran granne på baksidan av vårat hus gjorde oss uppmärksamma på att Kajor håller på att bygga bo i våran skorsten, inte bra. Vi har bergvärme så inga obehagliga dofter avskräcker dom små liven, bara matos från köksfläkten och det ser dom nog bara som en lyckosam arom. Kanske skulle den som kom skorstenen ner hämta sig en matbit ? :-) Så i helgen får det nog sättas upp ett nät uppe på innan ägg och ungar är på plats, för då blir det inte nådigt varken för oss eller Kajorna. Har det skett en gång så kommer det nog flera gånger Kajor in på 2:a våning, men nu skulle jag inte bli så skräckslagen, utan snabbt fånga in den och hjälpa den ut i det fria igen..Flera av grannarna har rejäla bon av Kajor och Fiskmåsar uppe på skorstenen. Dom flesta grannar här har kopplat in sig på fjärvärme, och då blir skorstenarna populära byggplatser. Många har kåpor över så då blir fågelnästen även skyddade från regn. Vi måste skydda våra vänner från dom faror som vi kan. Skator är ett kapitel för sig som jag inte kan förlika mig med, dom är så elaka. För ett par dagar sedan var det en skata som sakta flög med en liten fågel, troligt vis en talgoxe som flaksade i skatans grepp, fjädrar och dun virvlade i luften, ingen trevlig syn att bära med sig denna dag. Trotts min motvilja när det gäller skator så ingriper jag när dom far illa se " HÄR".. 


Svårt att vara så stor djurvän och bara se på när det sker grymheter !

Av ~ Ruth ~ - 18 april 2008 18:18

Som gav mig kalla kårar i timmar. Hjälp anlände till slut. När jag satt vid datorn här i går morse så  hörde jag ett konstigt ljud och buller, lät som in i från huset andra våning / källaren. Det upprepades gång på gång med jämna mellanrum. Stängde av radion, då var det tyst. Så hördes det ljud igen, tittade ut om det var något arbete eller liknande där ute intill huset på gatan, nääää. Det fortsatte så någon timma, sedan hörde jag att något föll till golvet på 2:a våningen, nu fick jag stora darren. Min man var inte hemma, hjälpte min son på ett jobb en bit här ifrån och källardörren var olåst. Tog telefonen för att ringa min man, kom inte ut på linjen, hörde bara min radio i luren, testade en annan telefon, samma där. Nu blev jag riktigt skärrad, svettades och frös om vart annat,det här blev mera skumt och otäckt. Efter en kvart testade jag igen och då fungerade telefonen, nästan grät när han lyfte luren i andra ändan av tråden, skrek "behöver hjälp, kom hem nu". Blev beordrat att låsa källardörren från hallen, och hålla telefonlinjen öppen. Rån och otäcka saker sker ju även mitt på dagen här i Lerum, så man vet aldrig vad som kan utspelas, och inbrottet som skedde här för 2 år sedan rullades upp igen, då tjuvarna fick härja fritt i några dagar (vi i Värmland) och länsade hemmet för massor av föremål, smycken, dator och pengar. Rusade ut på gatan för att inte vistas inne fören hjälp anlände. Min man, son + 1 anställd höll nog inte hastigheten på väg hit. Källaren undersöktes i varje liten vrå, tomt. Upp på andra våning, gapskratt, nu kan du komma skrek min man. Väl uppe så står han med en kaja i näven som var lika skärrad som mig. Jisses vad den hade rumsterat där uppe, rivit ner 2 lampor som hade gått i kras, prydnadsföremål i golvet, blommkrukor och annan oreda, skit lite varstans. "Det är din jävla kaja som du gjorde tam förra sommaren" påstod han. Hur kom den så in? ända möjligheten är ner via skorstenen och ut genom en ventil på väggen över spisen (har kök även där uppe). Skönt att få det uppklarat, men det var oroliga timmar med hjärtat i halsgropen och tårarna hoppade av rädsla.  Lika frustrerad och orolig var nog även lilla Kajan.

Slutet gott allting gott !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards