~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2007

Av ~ Ruth ~ - 4 juni 2007 21:43

Blev så snopen i dag när jag gick förbi min gulliga fontän, det blänkte på botten, någon har slängt i 2 enkronor under natten, kanske är det en önskebrunn ? dom skall få ligga där så kanske det kommer mera. Skall kanske lägga dit några plastpåsar i fall att om någon vill önska sig något riktigt stort så dom har att lägga papperssedlar i, kanske en hundring eller en tusing eller så, när dom slår en knute på påsen så håller det sig ju torrt, eller vad tror du. Kanske var min fontän en källa till en extra inkomst för mig, jag bara undrar ??  Skall kanske sätta en skylt * ÖNSKEBRUNN * på en skylt som vänder mot gatan... ~En förhoppningsfull Ruth ~

Av ~ Ruth ~ - 4 juni 2007 10:02

Söndagen ägnade sig jag och min dotter med att åka runt och införskaffa det som kunde tänkas behövas. Vi ringde till Blå Stjärna men dom ville absolut inte befatta sig med några goda råd utan uppmanade oss att lämna Banjo ute i skogen så naturen fick ha sin stilla gång. Med dom ”goda råden” så var det förnuftet som fick råda. Till jourapoteket i Femmanhuset i Gbg för införskaffning av modersmjölksersättning och en liten nappflaska. Till en kompis som hade en kaninbur liggandes som skulle bli Banjos nya hem och ett rehabiliteringsställe tills han var mogen för att släppas ut i skogen där han hör hemma. Hur vet du att det är en hane kanske du undrar ? ……ja, jag hade en teori om att man liksom hundar var tvungen att hjälpa till med att dom skulle kunna klara att utöva sina behov, det jag trodde kunde vara kännetecknet för en hane visade sig sedermera vara där dessa harpluppar kommer ifrån *Ler* Ja, det är inte lätt………så det blev Banjo då vi trodde att det var en kille.

Av ~ Ruth ~ - 3 juni 2007 14:08

Varför köpa en grillvagn för dyra pengar ??

Har du ingen grillvagn så har varje affär sådana för en rimlig summa 5-10 kr. I vissa affärer är dom  helt gratis. Kommer att bli stor efterfrågan i sommar när det är grillparty. En extra finess är det lilla gallret dit man lägger det färdiggrillade för att det skall hållas varmt.  När man är grillklar sätter man på julen, plockar ner allt du hade med dig och rullar hem till nästa grillparty, smart eller ????

-----Recept att testa: Grillad kyckling med nektarin och myntasås------
-----Nääää, måste köpa grillvagnen först innan jag startar med recepten. Hinner du inhandla vagn innan mig, så får du själv leta efter ett bra recept !

Av ~ Ruth ~ - 3 juni 2007 13:35

Sen ut i dag, men det har inte varit något att skriva om.Passar på att tvätta och hänga ut i dag, det har varit så soligt och fint, men nu har det börja blåsa och mulna på. Har inte blivit så mycket sova i natt, har varit Lerums- dagarna på torget i går med massor av begivenheter, hög musik till efter midnatt, vi bor 5 min gångväg från centrum, oj vad det ekade. Partaj med hög musik i ett grannhus bakom oss. Nu märks det att det är sommar. Ungdomarna stojar, gapar och sparkar på brevlådor längs vägen så det har varit en tuff natt ( det märks att man inte är någon ungdom längre :-) Klart att folk skall roa sig, det hör till sommarkvällarna, men varför förstöra när dom far fram i natten, det är onödigt och omoget, snorungar det är vad dessa är, tuffa och skrikiga, ingen respekt för omgivningen.. Får se om jag tittar in här senare under dagen. Grilla och mysa i sommarsolen, ett glas vin kanske, inte så dumt !

Av ~ Ruth ~ - 2 juni 2007 18:29

Nu är min lilla fontän nästan klar, det återstår bara att få fast små stenar omkring kanten där uppe, även bättre arrangemang runt omkring på marknivå, men nu porlar det med ett mysigt ljud där ute. Det är svårt att fånga fontänens strålar på bilden när solen står rakt på, men dom finns där *Ler*  Varmt och skönt sommarväder i dag nu är det fortfarande 22*  Ha en trevlig kväll.

Av ~ Ruth ~ - 2 juni 2007 09:20

Min gästskribents berättelse del: 1. Historien börjar med Banjo.

Att ta hand om två harar är en underbar uppgift även om det kräver sin tid i en redan stressig vardag. Banjo som inte vägde mer än 128 gram när han räddades ur munnen på en katt en sen lördagskväll för snart 1,5 månad sedan väger nu omkring 1,2 kg (lite svårt att få han att sitta still på digitalvågen  :-/)  Min son som hade varit ute med hunden trodde först när han såg katten med något i munnen att det var en råtta. Han följde efter, stressad som katten blev tappade den bytet ett par gånger och då fick han se att råttan inte hade någon svans. Då blev han nyfiken och jagade katten tills den släppte, och där liten och förskrämd var lilla Banjo. När sonen kom hem med Banjo var han alldeles vettskrämd, i ett par timmar satt jag bara och höll han i ett stadigt grepp mot min kropp så att han skulle känna att jag var hans nya mamma och tryggheten. Hur det sedan går får ni följa framöver.

Av ~ Ruth ~ - 1 juni 2007 23:08

Har nu tittat klart på Talang finalen -07, blev faktiskt besviken, hade innerligt hoppats och trott att den 11 åriga tjejen med den lika otroliga rösten skulle vinna, vad det månne bliva av den tösen ? Hon är en blivande *Nova* med sin utstrålning och begåvning du har allt lilla Mimmi, lycka till i framtiden !

Var till Centrum i dag och handlade, slank in på konditoriet och fikade, vad tror du låg på mitt lilla fat ? Här var jag trygg och kunde njuta av mitt Wienerbröd utan en dräglande hund bredvid mig :-) Tror du inte att min vän som jag fikade hos i går hade fått syn på mig genom fönstret, kom in och skrattade så övriga gäster vände sig om och tittade på oss. Hon tog också en fika, men på hennes fat låg det en stor nötkaka. Vi fick åter en trevlig pratstund med gòa skratt när vi blickade tillbaka på gårdagens kafferep. Nu somnar jag belåten och nöjd i natt, fick mitt goda till slut.

Av ~ Ruth ~ - 1 juni 2007 09:38

Ja, i går så var jag hos min vän på kaffebesök och mysprat. Hon dukade fram varsitt nybakat favoritbakverk Wienerbröd som jag bara älskar och kan inte tacka nej till. Till saken hör den att jag har varit stenhård mot mig själv när det gäller att stoppa i mig onyttiga saker av ett speciellt skäl (bantning). Kände hur det vattnades i munnen av bara åsynen av dessa 2 läckerbitar. Tyckte det tog evigheter innan kaffet var klart så jag kunde hugga i mig det goda (kaffet kändes oviktigt med tanke på vad mina ögon såg.) Jueaaah, nu var det klart, tålamodet var över. För att inte verka för drägglig så tar jag försiktigt Wienerbrödet mellan pekfingret och tummen och suktade mmmmmm, tar den första tuggan och njuter enormt, då skedde det jag minst anade. Till berättelsen hör att bredvid mig sitter en hund "av modell större". Den slår till min arm med tassen och och vips så ligger läckerbiten på golvet för att direkt försvinna i munnen på en lycklig (också en drägglig varelse,) som gillar godsaker. Fick till min stora förvåning bara en liten tugga. Det var nog en mening med det hela, skulle synda (med ett Wienerbröd) trotts att jag har varit så hård mot mig själv när det rör sig om onyttiga intag pga. mitt bantande !Surt sa räven om rönnbären..  ~ Den som gapar efter mycket, mister oftast hela stycket, så blev det för mig ! ~

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards