~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2007

Av ~ Ruth ~ - 21 juni 2007 17:59

Nu är den klar, och nu räcker det med skval, men ack så mysigt !Den gamla rostiga tvättgrytan har har åter fyllts med vatten, men har nu fått en annan funktion än smutstvätt. Den är vackert svartmålad, är riktig nöjd över mitt jobb. Fåglarna gillar att dricka vatten där även om vi sitter ute vid bordet. Har fått en fågel också bland Kajerna, en unge som har valt mig som foderutgivare, så det skall jag berätta om sedan.

Av ~ Ruth ~ - 21 juni 2007 15:55

Svaret på den kluriga frågan får ni i morgon, titta en gång till och kom med flera förslag. Min fontän numer 2 är klar, foto kommer om ett par timmar !


Av ~ Ruth ~ - 20 juni 2007 09:45

Har åter en gammal tingst som skall få dig att klura lite på vad det kan vara :-) Den är stor och tung 32 cm. lång och 13 cm. hög, vikt ?? I dag finns det små söta sådana som kan vara i olika storlekar, har en som är 3 cm. lång, men den används inte ofta nu mera. Tror inte det är så många som har en sådan gammal. (Madde du får inte gissa, för du har sett den.  Kom igen och låt fantasin flöda hej vilt !

Av ~ Ruth ~ - 19 juni 2007 18:58

Har haft det här receptet i en byrålåda några år, men har inte testat det, men nu skall det bli av (tror faktiskt på det.) Så här står det på min lilla lapp som jag har grävt fram.


** Visst går det att bli av med Rådjuren i trädgården**

Gör så här :

Blanda ett ½ kg. blodmjöl och 1 dl. ammoniak i 5 liter vatten.Doppa bitar av Oasis (köpes i blomsteraffärer) i blandningen och sätt på pinnar. Osisen behöver doppas 1 gång i månaden.


Senare i veckan skall jag handla det som behövs och hoppas det hjälper.

Testar du också så berätta hur det gick.

Av ~ Ruth ~ - 19 juni 2007 12:54

  Måste bara få visa upp min gamla fina våg som är drygt 100 år gammal, den är stor, ståtlig och svår att hitta ett bra ställe till. Tyvärr så saknas alla lod till den. Den är vacker att sätta 2 blommor på, skulle vilja ha den på altanen, men är rädd den försvinner. Hade även en 10 L järngryta som var vackert dekorerat på utsidan, den fick ett nytt hem när den stod ute med blommor i. Hoppas den nya ägaren kan läsa det här och veta att jag saknar den enormt mycket, min gamla klenod är oersättlig för mig, och ett kärt minne från då tidens bonnakök. Bor lite fel för att pryda min trädgård med sådant, trottoaren ligger bara några meter från huset. Alla som passerar är tråkigt nog inte ärligt sinnade. I natt har jag haft besök av Rådjur i mina planteringar, alla penséerna  stod där utan blommor och såg så ledsna ut, flera var uppryckta och låg bredvid rabatten. Skulle ha en el-tråd på marken nattetid när det inte är ett staket över allt. Lite spill får man räkna med så här års i rabatterna, men det är lika tråkigt varje gång det sker. Nu skall jag ut och måla min stora järngryta som skall bli min fontännr:2  i solsteken med + 26* i skuggan.

Av ~ Ruth ~ - 18 juni 2007 22:31

Vi lämnade Banjo och Bonita i vår dotters händer och åkte iväg på en välförtjänt semester. När vi kom hem vägde Banjo mer än ett kilo, jösses vad denna hare hade blivit stor, Bonita hade haft lite problem att få i sig vällingen som hon skulle (det krävs en viss teknik som min dotter inte hade riktigt lärt sig). Allt efter dagarna gick växte Benita, frodades och började bli riktigt stor. Eftersom Bonita kom in i huset var dom ju två att dela buren och den var i minsta  laget nu för Banjo, när vi var borta hade han fastnat i gallret med ena bakbenet, vilket resulterade i att han fick en otäck sträckning eller en värre fått benet ur led, detta var inget  som jag kunde bedöma själv. Telefonen gick varm igen, vem kunde tänkas att ta en röntgenplåt på han -- ingen -- jag fick tag i en i Kungälv som tog hand om fåglar, och en eftermiddag efter jobbet bar det iväg. Man bedömde att han skulle vila ett par veckor, men dom ville att jag skulle ta hem honom för rehabilitering. Efter min beskrivning av hur jag hade ordnat det för honom tyckte som att dom inte kunde erbjuda samma ”hem”. (jag vågade inte tala om att jag hade en till hemma och ville absolut inte att han skulle bli kvar. Jag ville ju släppa honom hemma, tillsammans med Bonita.) Hem och ”byggde om buren” så att ytan blev mer plan, innan var den mer i kuperad skogsmiljö. I 3,5 timme var min son ute i skogen och grävde upp en massa tuvor av blåbärsris, gräs för att det skulle bli lite skog i de nya  inhägnanden. Vi utökade ytan till en plan yta, samt att vi satte kompostgaller på sidan om hundhuset, som nu fick verka som ett vind / regn skydd. En hel påse med hö la vi in i hundkojan, satte en massa tallgrenar för öppningen så att det skulle bli ombonad och fint. Nu var det en yta av totalt ca 30 kvadrat. Nu var det dags för mina telningar att tillbringa både natt och dag i den naturmiljö som var möjlig.

Av ~ Ruth ~ - 17 juni 2007 10:02

  I di dodde mi, ifelera potesera, krim o kram och kattelambo, irom birom pojs ! DÄR SATT DEN * Ler*. En trollformel som jag och mina syskon använde när vi var barn Kanske fungerar den  i dag också även om jag har fått många år på nacken sedan dess. Skall testa i alla fall får jag se om den fungerar på han/hon/det, hoppas den inte förvärrar min situation :-) I så fall måste jag backa och läsa den baklänges till jag återställer det på ruta 1.

En bild när jag var 3 år, söt redan då :-))

...Kan vara farligt att reta dom, men skall testa...

Av ~ Ruth ~ - 16 juni 2007 19:21

  Det går inte många dagar innan det drabbar mig något tokigt. Tror att det är en elaking som förföljer mig, hittar på hyss och skrattar ljudlöst åt min förtvivlan och frustration, jag är nog tacksam att busa med, lite då och då, känner på mig att han/hon/det/ njuter. Får nog ta hit ett medium för att driva bort  han/hon/det/. Kanske hänga vitlök vid ytterdörren och i fönstren. Det som drabbade mig i dag är så dråpligt så det vill jag behålla för mig själv kan ju inte skämma ut mig inför hela Svenska folket *Ler*.Skall låta eran fantasi flöda angående mitt öde. Kanske skriver jag om det längre fram. Kanske har du drabbats av han/hon/det/ någon gång, skriv och berätta. Eller skriv hur jag skall få harmoni och ballans i mitt hem så jag blir fri från han/hon/det/......HJÄLP !......För ett tag sedan så var.............. nej inte den, det räcker nu, det har varit så mycket, det räcker med nutiden. Det gamla är historia, det kommer snart mera att skriva och berätta om !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards