~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2007

Av ~ Ruth ~ - 8 juni 2007 23:47

Dom enda som njuter i dag är 3 av mina hundar, lägger sig i solen och sover, tycker det är härligt, kan inte förstå det. Är rädd att dom somnar in där dom ligger så jag tar in dom och stänger till mot gräsmattan. På golvet inne är det skönt, har kall klinkers på golvet (vilket ger en härlig svalka även för mig, fötterna blir kyliga, bara njuter.) Nu blev det mycket om vädret, men det är nog ett hett ämne dessa dagar från allas munnar, svårt att inte kommentera det här.

Enya är fortfarande inte ok efter fadäsen som skedde den 6 juni, kommer inte när det vankas mat, skriker till när hon reser sig, men går rent. Det är inget i benen / tassarna som orsakar det, utan muskler i bröstkorgen som har fått sig en törn, även om hon inte reagerar när hon ligger på rygg och man klämmer och trycker över allt. Så länge hon står på benen och går är det ok, men har hon legat och skall resa sig och första stegen då skriker hon (föredrar att ligga stilla om inte nöden kräver att hon måste resa på sig.) Hon har alltid varit pipig för det mesta, så man vet inte riktigt hur illa det är, men tror att det snart är övergående. Fortsättning följer !

Av ~ Ruth ~ - 8 juni 2007 16:35

Det här har varit en jobbig dag pga. värmen, temperaturen i solen gjorde att termometern gick i topp 45*, undrar hur varmt det har varit i solen i dag ?. Inne är det också olidligt 29* och i skuggan ute 31*. Skall det bli så här i sommar då vet jag inte hur det skall gå med hälsan. Synd för alla äldre som ligger på vårdhem, att dom inte kan kosta på luftkonditionering på rummen, i dessa dagar är det många äldre som går bot pga. den höga temperaturen dom utsätts för och det är tragiskt att det skall behöva vara så.

Av ~ Ruth ~ - 8 juni 2007 13:31

I dag vet jag inte riktigt vad jag skall berätta här. Det är så stekvarmt ute så svetten bara rinner, orkar noll & nada, så det kommer en fortsättning "Banjo" ......

Efter ca 3 veckor fick jag ordnat en inhägnad i trädgården så han skulle börja vänja sig vid att vara ute, inte lyssna på Rix FM och höra ungarnas tjöt, nej fågelkvitter, regn, blåst m.m skulle bli hans nya radio. Han stormtrivdes i trädgården, vilken yta att springa runt på (ca 8 m2) men på nätterna var han inne. När skall man släppa en hare, när är dom mogna ? Ja, det var många frågor man hade, men det var ingen som ville upplysa mig. Internet har varit ett bra hjälpmedel då jag har funnit lite om vad dom äter, han kan ju inte leva på välling, och nappflaskor växer inte direkt ute i skogen. Jag har skogen alldeles bredvid huset och lite på tomten, så det vara bara att gå ut och plocka allehanda växter som jag läst att dom äter. Jo du, rena lördagsgodiset när jag fyllde buren inne och ute i hagen, han mumsade och tycktes aldrig vilja sluta äta. Men välling morgon och kväll, det ville han inte sluta med, Mysfaktor i själva matandet med, så det ville jag inte ta ifrån honom. Han blir den lilla parveln, modersmjölk för kattungar är inte billigt, men lyckas jag så tar jag den kostnaden, det är ju ett liv att värna om, även om han sedan skulle träffas av en jägares kula och hamna på middagsbordet så får han det bra fram till dess. Vad denne jägare inte känner till är hur kostbar han var för oss och att han var i mina ögon värd sin vikt i guld och förtjenade ett bättre öde.

Av ~ Ruth ~ - 7 juni 2007 16:28

Har funderat så mycket ang. uppfödare och hundägare. En del av detta släktet är så inskränkta och tråkiga, har bara sin egna ras för ögonen, och det är bara dess hundar som är intressanta att diskutera, andras hundar vad då ? Andra hundraser näää usch !  Älskar man djur så gillar man alla våra 4:fota vänner utan att sätta in dom i ett fack. Klart jag har också mina favoriter av raser, men alla är fasonerande och speciella, vilket tilltalar mig. Tänk alla elaka hundfolk (dom finns i överflöd), skriver elaka saker i gästböcker, talar om hurdenne person skall avla  och  icke  avla. Talar skit bakom ryggen och tracakserar. Har en god vän som har råkat ut för detta ett flertal gånger, är man inte så stark inombords så knäcks man och mår himla dårligt. Hon avlar på friska sunda hundar och har satsat mycket pengar för att importera nytt för rasen. Snälla tänk på att uppfödaren ansvarar själv för sin avel, (det gör du också som uppfödare), ge inte pekpinnar och elaka kommentarer till andra. Vi i hundbranchen skall få fram sunda och friska hundar. Vi tror att varje kull blir årets kull, missar vi att föda upp en stjärna så  blir det världens bästa familjehund som inte behöver att tvingas  springa i ur och skur runt omkring i Sverige och utomlands för att visa upp sig i ringarna. Tror inte att hundarna alltid gillar det dom utsätts för, men som vi tycker är så himla roligt. Ge varandra beröm, eller tig, och du, be om ursäkt om du har sårat eller orsakat andra lidande genom att lägga din näsa i blöt ang. sådant du inte har med att göra. Tänk efter före !

Av ~ Ruth ~ - 7 juni 2007 12:50

Så tråkigt att komma ut i dag, min vackra Akleja har haft besök i natt, trodde inte rådjuren rörde dessa, men vad annars har skett ? Kan det vara harpaltar tro, har du erfarenhet ? Enya (hunden) är ett matvrak även min röda tik Goldie, finns ingen hejd på hoppande och studsande när matskålarna plockas fram, i går hände det något och hon skrek som attan, (inte bra i dag heller,) det har inte med hennes ben att göra, har gjort böj och sträck från tå och hela vägen upp på varje ben (ingen reaktion) inte haltar hon heller, men tar vi under bröstkorgen för att lyfta henne så skriker hon. Blir så orolig, hoppas det inte har något med valparna att göra, men med min vanliga otur så vetekatten. Hör till saken att hon kan vara väldig pipig för det minsta, så jag vet inte riktigt. Nya rapporter kommer...

Av ~ Ruth ~ - 6 juni 2007 12:32

4 ½ vecka sedan Enya parades, blir mer och mer övertygad att det finns något i magen. Tog en bild på hennes tuttar i gårkväll och dom är mörkrosa, även huden under magen är rosafärgad, se den bifogade bilden. Nu hoppas jag på att det blir några små och söta bebbelibebbar som tultar omkring på gräsmattan framöver.  Enyas matintag är fortfarande hysteriskt, så inte mår hon dårligt av sin (förhoppningsvis) dräktighet. Skall nu börja ge henne 3 måltider på dagen. Fick badat 3 hundar i gårkväll, skall bli skönt att gå ner i källaren och bada dom resterande 3, där på golvet är det så svalkande skönt. Lika hysteriskt varmt i dag, 28 * inne trotts korsdrag och 29,6 * i skuggan och vindstilla, och varmare skall det bli..  Några njuter och andra våndas (själv tillhör jag dom sistnämnda :-(  Det påstås att det skall bli en rekordvarm sommar PUHAAAA och vänjer mig det gör jag aldrig. Hoppas ni får en mysig Nationaldag i dag, som i Norge kommer vi aldrig att få det, men att vi fick dagen som en röd dag i almanackan är kanske en bit på väg, vad det kommer att leda till i framtiden beror ju på oss själva..


Over and out/ Ruth

Av ~ Ruth ~ - 6 juni 2007 00:01

Första veckan fick Banjo följa med mig till jobbet, matade flera gånger varje dag, det gick bra och inga protester från chefen, alla gillade denna lilla varelse som rymdes i min hand.

Banjo fann sig snart till rätta i sitt nya hem, de små såren som han hade runt nacken efter kattens vassa tänder och klor läkte och skorporna ramlade av. Han växte och växte och snart insåg jag att han inte kunde vara i den lilla kaninburen till dess han var mogen för att släppas ut. Men det var lite mysigt att ha han springande runt benen på mig i köket. Våran hund följde Banjo med stora ögon från sin utkiksplats bakom kompostgallret. Hunden ja, en stor Berner som Banjo trodde var mamma när han fick klättra på hennes päls, men det blev för mycket för hunden, tyckte han var bläää, visst var han söt…….men lite väl påstridande va! Det bästa med Banjo enligt henne var att varje gång han fick vällingsflaskan fick även hon en liten slurk. Rättvist skall det vara. Banjo är inte rädd för henne, dottern eller mig. Men om någon annan familjemedlem kom in i köket kröp han ihop och gjorde sig ”osynlig”, och hunden trivs på avstånd bakom gallret och följer Banjo med nyfiken blick ........ Fortsättning följer !.........

Av ~ Ruth ~ - 5 juni 2007 15:36

Ännu en till slant i min Önskebrunn i dag *Ler* säkert någon som bara vill busa med mig, dom får ligga kvar, det syns ju att dom räntar sig. En het dag i dag + 29* i skuggan, har svårt att klara värmen, blir helt utslagen och orkeslös. Skall försöka att hinna med att bada ½ hunflocken i dag, har ju 6 små troll, men det får bli senare i em. Vill visa upp min vackra Akleja för dig, den har så stora och praktfulla blommor, skall spara förn och sätta flera till kommande sommar, den är väl värd att bevara. Dessa blommor frösår sig ju själva också, så det kan bli många till slut. Ha en skön eftermiddag i solgasset ! Over and out/ Ruth

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards