~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2007

Av ~ Ruth ~ - 26 juni 2007 12:18

14/6  Banjo 8 veckor hos oss nu över 1 kilo (kan inte väga han längre)

16/6  Bonita 4 veckor hos oss nu 650 g

 

Banjos ben har blivit bra, ok inte helt men jag bedömer att han kan klara sig, lite snett för han andra bakbenet men det verkar ok. Jag har varit ute och studerat honom i sele hur han springer.

 

Grannarna undrar vad det är jag sysslar med på kvällarna, springer omkring i skogen, plockar ”ogräs” ur dikena. Ja det är inte utan att man har blivit dumförklarad i detta område *skrattar* .

  

EFTER midsommar är det dags att låta dom hitta ett nytt liv utanför fångenskap. Då är det dags att plocka bort kompostgallren på båda sidor om hundhuset och låta som springa eller hoppa i väg som vi säger i harvärlden. Men jag kommer att låta gallret och miljön finnas kvar, det är dock deras ”hem”. Vill att dom skall veta att jag har välling varje kväll kl.23,15 om dom vill komma hem och ta sig en slurk.

 

Jag är så oerhört glad för varje dag jag får dela med dessa två individer, har funderat starkt på att ansöka om att bli ”harvårdare”.  Jag har lärt mig så mycket, det har varit många turer ……… men jag ångrar inte en dag att jag har lagt ner all min tid på dom………..

 

Det kommer inte vara ett torrt öga i denna familj denna dag när vi ger tillbaka det liv dom är födda till – FRIHET, men vi kan bara hoppas att dom besöker oss, även om jag vet att mina blommor ligger risigt till *Ler*.

 

I dag den 25 juni.

Denna em. fick mina skyddslingar tillbaka sin frihet som dom föddes till, det var vemodigt,  men vi har alla varit införstådda att så skulle bli. Säkert så kommer dom att återvända på små besök framöver, och välkomna, ja det är dom alltid.

Vi är en erfarenhet rikare.

 
Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2007 23:53

Glömde ju att skriva i går att det var 1 månad sedan jag började Blogga, skulle ju varit tårta då *Ler*. Det har till min förvåning varit många som har hittat vägen hit under den här korta tiden, det är så himla roligt. Trodde inte jag skulle ha något att skriva om varje dag, men si det har det varit. Så det blir nog en månad till att blogga (varje dag hoppas jag ) Kommentera gärna så blir jag glad :-) !

Kram på er alla

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2007 20:29

Har nu försökt spalta upp inläggen i kategorier, svårt eftersom jag har skrivit om olika saker i samma inlägg. Skall nu försöka att bättra mig på det området så att allt hamnar på rätta stället. Det är inte allt man tänker på när man startar sin blogg, kanske en liten vink till alla nya bloggare :-)

So Long !

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2007 20:26

Igår em. trodde jag att en katt hade tagit min lilla kajunge, det var en fågel som skrek så bedrövligt någon stans mellan husen här (han är ju inte rädd för hundarna, så varför vara rädd för kattor ?).. Han brukar komma fram och tigger fram till vid 9 tiden på kvällen, såg han inte efter 4 snåret i går. Men i morse kom han som vanligt när han fick syn på mig ute, blev sååå lycklig att han var i livet. Grannen har ett stort körsbärsträd, men där är det skatorna som snor bären, ser inte så många kajor inte. Grannen har fullt upp med att plocka upp på marken, får nästan en hel bärkasse varje gång, det är ju trist för dom, men vad kan man göra ? trädet är ju lika högt som huset, så att själva kunna få plocka dom goda frukterna är omöjligt, tacksamma är fåglarna för det, ja bjuder vi dom så tar dom för sig.


Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2007 15:57

I dag har vi kapat grenar och träd på tomten. 2 stora sockertoppsgranar, 1 idegran, och en ½ syren, det blev en stor råge på släpkärran. När vi satte träden var dom ju så små, och när det gått några år så blir det kaos,allt växer in i varandra, och blir ett tät buskage, och dit som inte ljusstrålarna når (i mitten) blir brunt. Tål inte barrväxter så nu är jag helt rödflammig på armarna och kliar som satan. Har smörjt in mig med kortisonsalva  och tagit en allergitablett.

Nu kurrar magen så mat kanske behövs, det blir grönsaks soppa och vitlöksbaguetter. Gör storkok ibland och fryser ner, bara att tina upp och njuta, i dag blir det en sådan dag, enkelt och gott !


Av ~ Ruth ~ - 24 juni 2007 20:13

I dag har jag inte varit ute och uppdaterat här. Min äldsta son med familj har varit på besök. Vi var bekväma med middagen, inhandlade Thaimat, usch vad jag åt mycket, känner mig som en ballong, varför detta hets ätande när jag i månader har varit sparsam på den fronten, lovar mig själv, det skall inte upprepas, (åt nog för 3) ! Det blir så himlagudagott när man slipper stå vid spisen och röra själv i grytorna. Solen har mestadels tittat fram i dag, men det har varit kyliga vindar. Min gulliga Kaja har gjort stora framsteg med min träning i dag, hon/han har förstått att tar den inte mat ur min hand så blir den utan. Då måste man ju offra sig även om den har så brått att den nyper mig i fingret i stället för att ta dom uppblötta hundmats kulorna, hinner inte urskilja vad är vilket. Nu skall min hundar få sin mat, sedan så skall jag bara slappa och läsa andras Bloggar, ett kärt nöje på kvällskvisten.

Av ~ Ruth ~ - 23 juni 2007 19:17

I dag har jag roat mig med att få en Kajunge att ta mat ur min hand. Kajorna är så lätta att få tama, näst intill odrägliga kan dom bli, trotts det kan jag bara inte låta bli att tänja gränsarna. Förra året var det en liten varelse, nyss lämnat boet, kunde inte finna sig mat själv, mamman och syskonen syntes inte till. Den blev min skyddsling under ett par veckor fram till att vi åkte till stugan i Norra Värmland, (det blev sorg i mitt hjärtat när vi åkte.) Försökte på alla sätt att få i den något ätbart, vilket för det mesta blev brödbitar och det är inte en fullvärdig kost för en växande kajunge. Plockade mask i komposten och la på stenplattorna han/hon (döptes till Kalle) Kalle blev livrädd när dom rörde på sig, hmmm, lite mera list från min sida. Hämtade bröd och smulade ner mellan maskarna (det var ju hans favorit mat, ) nix, maskarna var äckliga, fick lägga dom tillbaka i komposten. Han följde mig över allt ute, när han ville att jag skulle uppmärksamma att han vill ha mat så satt han på altanen och fnös, lät som nysning.  Han var så tam så han åt ur min hand.Tror det var Kalle som satt på altanen och fnös när vi återvände efter några veckors semester, men åt ur min hand gjorde han inte mera, men förövrigt helt orädd både för mig och hundarna. Fick lite mat då och då under hela vintern och så än i dag, men nu har Kalle en unge med sig. När en Kaja är väldigt ung så har dom mörka ögon som sakta ljusnar och blir otäcka i färgen. Nu är det den här lilla ungen som har fångat mitt intresse och måste nog påstå att det är ömsesidigt. Tränar nu så att den skall ta mat ur min hand och har lyckats några gånger, men det sker med stor försiktighet, och snabbt går det. Försökte ta ett kort, men kameran hinner inte med. Det är härligt med djur och fåglar av alla dess sorter. Skulle nog blivit en djurtämjare om jag fick leva om mitt liv, hoppas att så sker och att jag får en andra chans.. 

Av ~ Ruth ~ - 22 juni 2007 00:28

 Nu är klockan slagen och jag skall avslöja gåtans hämlighet som har fått era geniknölar att jobba, (fast inte tillräckligt för att lista ut svaret *hahaha*)


Det är som ni ser en ålderstigen PENN-VÄSSARE som kanske har suttit  i någon skola och gått varm dagarna i ända, och som nu på gamla dagar fått en förtjänt vila och blivit en eftertraktat klenod. Skulle varit intressant att veta dens ålder och värde. Ingen nutida pennvässare gör jobbet bättre en denna gamlingen. Nu står den bara där och påminner om tider som har varit, och nog har jag funderat många gånger vart den har hört hemma och dess historia. Det kommer alltid att vara en gåta för mig.


Och nu har ni fått gåtans lösning !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards