~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Senaste inläggen

Av ~ Ruth ~ - 30 januari 2016 23:50

Bloggen ligger i träda och vintern är borta, grått – regnigt och rejält blåsigt, i förgår +9* jag bara deppar och deppar och inget som peppar upp mig. Känner mig innestängd och ledsen på min tillvaro just nu, därav struntar jag i bloggen. Måste skärpa mig och besöka er så jag inte tappar bort er helt för dessa trista dagar som råder, skall råda bot på det snart hoppas jag..

 

 


Vi har ett genomstråk för rådjur över ena gräsmattan som inte är inhägnat. I dag så kom ett rådjur över gräsmattan och ut på gatan, den såg så tilltufsat ut på nacken, ingen päls, haltade lätt på ena bakbenet, vad har den råkat ut för tro ?


Ha en fin ny vecka !ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 23 januari 2016 14:55


 

Den hittar inga äpplen i trädgårdarna längre :-(

 

En gråmulen och mild dag -1* kommit lite pudersnö som inte kräver skottning. Hundarna har lekt ”tafatt” i gångarna som skottdes upp på deras gräsmatta och är helt slut. Säger jag ”SPRING” eller ”TA HENNE” så trissas dem upp, det är en fröjd att se.

 

Nu har dem tagit en siesta och sover nog ett par timmar, nöjda och belåtna med motionen dem fick tills nästa utgång.  

  

Själv så sitter jag och stickar på en kofta, småslöar och kikar på skidtävlingen på Tv. Gubben åkte till Danmark i gå så nu gör vi precis som vi vill, (ja, ja, han är inte så krävande om han är hemma heller).


Önskar er en fin helg !
ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 19 januari 2016 10:54


 

Jisses vad det har snöat i natt, var ut nu och försökte mäta djupet 25 cm. fick jag det till.

 


Gubben orkade inte skotta så nu har han gett upp, på nollan så snön är tung. Han har åkt iväg och skall köpa en snöslunga för att rensa bort det vita fina, inget gott utan att det har något ont med sig. Hundarna försvant i snön när dem gick ut i morse, måste köra upp även en del på deras gräsmatta.


Tänka sig att snön skulle komma till slut. Mycket av trafiken står stilla, bussar, spårvagnar mm. Trafikkaos MAX. Ta det varligt om du måste ut i dag !!

Av ~ Ruth ~ - 18 januari 2016 23:09


   

Mitt lilla rådjur har fått kläder, tror inte den fryser, ser så nöjd ut där han ligger.

     

  Ett mysko ljus var det på båda sidor om solen, som en bit av en regnbåge, den var en bra bit från solen. Detta fenomen följde oss i över 40 mil när vi åkte hem från Värmland till Lerum. Vi har aldrig sett sådant förut, är det någon som vet ???

   

En fin solnergång när vi närmade oss hemmet. Önskar er en fortsatt fin och vit vecka, snö dalar här nu.

Av ~ Ruth ~ - 15 januari 2016 19:13


 

I går em. kom vi hem till Västkusten efter många timmar i bilen och 2400:- fattigare efter att en polis viftade med handen, körde 62 på en 50 sträcka det var surt värre. Ja, ja, det är 2:a böteslappen han får efter alla åren ute på vägarna så han har inte syndat så ofta. Skönt att få sova i min egna säng i natt. När vi åkte i går så jade det varit 28* och 25 när vi låste dörren, i Lerum var det -8*, stor skillnad. Nu skall jag plocka upp det sista så allt kommer i ordning. Hundarna somnade direkt vi startade bilen och visade sig inte förens vi stannade bilen hemma, det är som narkos att åka bil för dem. Lite vitt på marken även här, så vi lämnade vintervitt och kom hem till vintervitt.

Önskar er en fin helg.

Av ~ Ruth ~ - 4 januari 2016 23:43

 

Vintervitt och fint ute nu, med den kylan som råder om dagarna så får snön ligga kvar.

 -20* här nu, var ute med hundarna för nattkissen dem frös om tassarna och hoppade växelvis på 3 ben, synd om dem små tassarna dem har. En lugn dag har det varit, får se om jag orkar plocka bort julen i morgon, det har inte varit så mycket julsaker framme denna julen.

Nu väntar sängen, får se hur sömnen blir i natt :-(


Av ~ Ruth ~ - 3 januari 2016 23:20


     

Har varit jobbiga dagar och nätter, det började så smått i slutet på oktober och har stegrats sedan vi kom till stugan. Har allergitabletter, kortisonsalva och predisolon till hjälp, på morgonen är jag nästan prickfri, men det återkommer under dagen och kvällen, skit är det.

   

I slutet på förra veckan så fick vi oväntat besök av min kusin Kari och Finn, har inte träffat henne på kanske 40 år, det var såååå roligt.

 

I går besökte vi min syster Liv och Curt i Norge, dem brukar vara i Spanien varje vinter, har varit där i 10-11(?) vintrar, men beslöt sig för att vara hemma denna vinter. Så trevligt så det går inte att beskriva, hon har ett hjärta av guld, är så glad för hennes godhet som ger så mycket av sig själv, bara älskar henne. Tänk om alla hade en sådan syster, jag har turen att ha henne.


Sitter sparsamt på datorn om dagarna och på kvällen har det varit fullt upp på TVn. Spelade nyårsbingo med Loket, men se det sket sig, ingen vinst. Nu är det slut på bingospel tills nästa jul.


Hoppas ni har det bra på det nya året, hoppas att även jag snart får det/ kram på er alla.Av ~ Ruth ~ - 31 december 2015 20:05


 

Sonen Robin fyller år i dag, tror jag kan nå han med ett stort GRATTIS ! trotts att dem är i Kap Verde (väster om CapVert på afrikanska fastlandet), hoppas ni får en trevlig kväll, du

vet att vi tänker på er.!

Själva så har vi bröllopsdag, å’så är det ju Nyårsafton också, mycket att fira och hurra för denna dagen.

Ja nu närmar år: 2015 sig sitt slut, åter ett år går till historieböckerna, mycket tråkigt kommer det att skrivas där, mycket elända runt omkring på vårat klot och här i Sverige. Förut kom det ut en bok varje år, en årskrönika, vet inte om det gör det nu mera, bättre att glömma och blicka framåt. Jag skriver ingen årskrönika, men det har varit ett bra år och friska har vi stort sett varit, vad mera begära.  Inga Nyårslöften ges, det blir bara pytt i panna av allt.

Önskar er en fin Nyårs-afton och ett riktigt gott Nytt År 2016

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Följ bloggen

Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Blogkeen
Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Bloglovin'

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se