~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Senaste inläggen

Av ~ Ruth ~ - 15 september 2015 22:22


 

Nu är min första (fula) julstrumpa klar, har inte lust att göra den andra, men den är för liten att hänga på muren över vedspisen. Får nog ta mig i kragen och göra den andra fast det bjuder mig emot.

 


Enkel middag i dag, 2 varma mackor var till mig och gubben, skönt att göra av med rester från kylen, bara att blanda och steka, mätta i magen blev vi. I kväll åt vi goda ostar och käx. Snart sova.


Kram på er ��

 

ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 15 september 2015 19:08


   

Fina Anezza från våran uppfödning fick somna in fredag den 11/9-15. En aktningsvärd ålder av 12 år och nästan 3 månader. Mina tankar går till familjen Mejer i Hindås. Så tungt att förlora en kär vän, och dina dagbarn en underbar lekkompis. RIP fina Anezza Anisett. Fotona är tagna samma dag hon fick somna. Så fin en tös hon var, många fina minnen lämnar hon efter sig.

ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 14 september 2015 13:15


 

Nu är det länge sedan jag plitade ner några rader här inne. Vet fortfarande inte vad jag skall skriva om ???? dagarna rullar på i en rasande fart. Har varit ett 70 års kallas här i går, med barn och barnbarn, trevliga timmar och mycket skratt, en trevlig em. och kväll, tyvärr inga bilder att visa.

Lediga stunder så stickar jag och glömmer helt bort bloggen, har börjat ledsna på den, allt har sin tid, funderar på att ta paus på obestämt tid, har jag inget ordflöde så kan jag lika gärna låta bli att skriva.

Som ni ser så lever jag och kommer så att göra om inget tragiskt inträffar.


Kram på er mina trogna läsare.

 

Av ~ Ruth ~ - 4 september 2015 13:23


 

Bilden på den drunknade 3 åriga Alan Kurdi är hemsk, men den har öppnat ögonen på folket över hela världen.

Insamlingar av alla dess slag har startat över allt, en insamling som saknar dess motstycke. Är detta bilden som kommer att få Europa att äntligen ta itu med den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget?

Dagligen så sker dessa hemskheter ute till havs, barn och vuxna får sätta livet till när dem flyr och offrar allt för att få ett bättre liv.

Kan vi rädda banker kan vi också rädda människor i nöd och lidande. Bilder  och Tv rapporter visar barn och döda på gatorna i krigets framfart, men inget har öppnat ögonen så som fotot på lilla Alan har gjort. Inget ont utan det har något gott med sig.

 

Sov i ro lilla vännen.

Av ~ Ruth ~ - 30 augusti 2015 22:29


 

Min dotter kom hit i går em. och sov över, så trivsamt vi har haft. Hennes man hade grabbkväll hemma så hon valde fly fältet. I går kväll åt vi skaldjur med tillhörande godsaker, glömde fota det, men fatet fotades. Sedan blev det ost och kex. Vi hade det så mysigt.

 


Det blev räkor över så då blev det räkmackor till frukost (kl.12) haaa, lite sent, men den som väntar på något gott osv. 

 


Så fint och varmt väder, det blev stickning på altanen resten av dagen. Dotera är en fena med stickorna, har aldrig sett någon som är så snabb med fingrarna. Hon lärde mig att sticka strumpor med  ”magic loop” tekniken, alltså inte på 4 strumpstickor utan med rundsticka, det var klurigt men till slut så knäckte jag klurigheterna och det fungerade. Tack Susanne för ditt enorma tålamod.

 


I går var det fullmåne den lyste så fint mellan molntapparna. Lyser fint även i kväll. Blir nog snart sängen för mig nu, känner att det drar i ögonen.

Sov gott alla ni där ute och dröm sött, i morgon är det en ny dag och ny vecka.
Av ~ Ruth ~ - 26 augusti 2015 13:49


 

Har i 2 dagar haft så djävelusisk verk under vänstra skuldra, men har ingen hemma som kan hjälpa mig smörja in Voltaren. Nu orkade jag inte längre, tog en slickepott och försökte smörja, det gick rätt så bra redan efter 5 min. började det fungera, efter en kvart inte ont alls, får se hur länge det hjälper innan jag får göra om det. Hade svårt för att sova i natt för det onda, det bara dunkade. Nu skall jag dammsuga lite. Regn även i dag, men det vräker inte ner som i går då det var skyfall flera gånger om. Livet är som en lök, man skalar av lager för lager, ibland gråter man en skvätt, då känner man sig både liten och hjälplös.

Önskar er en fin dag !

Av ~ Ruth ~ - 21 augusti 2015 15:07

Dagarna går så förbenat snabbt, i morgon redan lördag. Tiden går snabbt när man har roligt sägs det, men hos mig om dagarna är det ju inte så mycket som roar, så det behöver tydligen inte bero på om det är roligt eller ej.

 


Många dagar med tropikvärme, nu har sommaren kommit, kroppen saknar helt ork, bara det viktigaste orkar jag med, är ingen soldyrkare. Tur jag har min hjälpreda som sköter gräsmattan.Det är segt med bloggen nu om dagarna, typiskt på sommaren, eller börjar jag ledsna, vill inte det. Nu skall jag sätta mig bakom fläkten, trött av värmen, sover dåligt och svettas nattetid.

   


Orkar inte sticka heller, då är tanten låg i kroppen. Höstsockorna är klara, dem bruna som jag visade tidligare här blev klara men repades upp, blev inte nöjd.

   


Skulle varit skönt med ett dopp, men bikinin fungerar inte på min kropp längre, kroppsformen har förändrat sig, då inte till det bättre:-( Vädret skall bli svalare i mitten av kommande vecka, jag längtar.

Hoppas ni njuter av värmen ♥
 
Av ~ Ruth ~ - 13 augusti 2015 23:00

Jo då, jag var ute och spanade på stjärnhimmeln, stod med huvudet rakt upp och såg 5 stjärnfall på 2 minuter, bröt nästan nacken och blev yr i bollen. Svårt att inte se detta skådespel när det var klart himmel, man kan se flera varje minut. Hade jag legat i en solstolstol på gräsmattan så hade jag kunnat se hur många som helst, dem kommer så snabbt som en oljad blixt, så det gäller att titta åt rätt håll. Nu har jag önskat mig 5 saker, det kan man när man ser stjärnfall sägs det, japp det skall jag göra.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Följ bloggen

Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Blogkeen
Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Bloglovin'

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se