~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Senaste inläggen

Av ~ Ruth ~ - 7 maj 2016 00:02


   

”Släpp fångarna loss ur strumpor och skor” nu är det sommar (trotts på minussidan nattetid). Vi hade fortfarande +21* vid ½ 6 i em. Rensar maskrosor var eviga dag så dem inte sprider sig med sina små fallskärmar, det tar både på ryggen och baksidan på låren, man är inte van. Gubben Bäck har rensat maskrosor och ogräs på utsidan av staket, nu ser det välvårdat ut även på den fronten.

           

Jag har fyllt mina 2 fontäner, bilden är järngrytan uppe på altanen, den vid trottoaren är flitigt besökt av fåglar som dricker och badar. Stora delar av dagarna nu går till stressen utomhus, vill ha klart allt nu efter vinterns vila. Tycks bli bra med vinbär om inte blommorna fryser så som förra året.
Önskar er en fortsatt varm och solig helg.

ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 30 april 2016 23:15


          

Var till dotteras affär och köpte knappar till min kofta, sedan är den helt klar, nu fortsätter jag med sockar (älskar sockstick) handarbete kan jag inte vara förutan.

 


Sedan åkte vi till Lackarebäckens kennel och pussade på hennes supergulliga valpar som är 4 veckor.

   


2 rådjur såg vi i buskarna när vi skulle åka hem, dem var så ljusa i färgen varför ? Regnstänk så gott som hela dagen, men det dör vi inte av, för nu kommer sommaren med stormsteg. I morgon skall jag klippa hundarnas gräsmatta, vädret skall bli sol och värme.


Önskar er alla en finfin helg.ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 24 april 2016 09:50


       

Robotgräsklipparen gömdes i snö i natt, den klippte gräset i fredags. Försommar har det varit och det grönskas i träd och buskar, men i dag var allt vitt, inte vad vi hade väntat oss nu.


Robotgräsklipparen gömdes i snö i natt, den klippte gräset i fredags. Försommar har det varit och det grönskas i träd och buskar, men i dag var allt vitt, inte vad vi hade väntat oss nu.


Fortfarande så är jag inte så aktiv på bloggen, hoppas, hoppas min svacka snart är över, men det sker inte så mycket om dagarna som jag tycker är något att återge. Mannen i huset har en vidrig hosta så han har legat på soffan, var till läkaren i fredags och fick en dunderkur för lindring. Själv så har jag inte blivit smittad som tur är.


Önskar er en fin söndag !

Av ~ Ruth ~ - 16 april 2016 17:02


 

Hade planer på att sticka klart min kofta i går när jag satt i bilen hem, men det sket sig, kabeln på rundstickan gick av vid stickan, nu har jag fått repat 2 varv och då är det på’n igen med ny rundsticka. Min man har åkt på en förkylning med besvärlig hosta i dag, hoppas inte jag drabbas, är det influensan så hänger den i länge (upp till 4 veckor, hujedamig), vill inte, orkar inte. Nu skall jag plocka upp allt det onödiga i resväskan som jag tog med mig till stugan, den vägde bly. Alltid samma visa, använder inte mer en några få plagg varje resa, lär mig aldrig.

Önskar er en fortsatt fin helg.

Av ~ Ruth ~ - 14 april 2016 12:17


   

Har varit snöfritt här sedan påsken var över, men vaknade till ett snövitt landskap, men detta försvinner trotts att det fortfarande kommer lite täta flingor. Det är så här jag vill att det skall vara när jag är här i stugan. Har tvättat i 2 dagar, i går torkade jag sängkläderna ute på torkvindan, allt skall vara rent här när vi flyttar hem. Skall snart börja packa, i morgon är det dags.

Av ~ Ruth ~ - 12 april 2016 23:53

Det har blivit snålt med sociala medier på datorn sedan påsken, men det har inte varit så upplyftande dagar och roliga händelser att skriva om. Det finns snart inga bofasta kvar här omkring oss, 2 har avlidit sedan vi kom hit upp till stugan till påsk, 2 nya hus tomma, det är bara för trist. En skall jordfästas i morgon och då skall vi på begravning eftersom vi har umgåtts flitigt genom många år.


           


Kära Gullan som jag alltid berättar om när vi är här uppe har kommit på ett äldreboende i Borangen dagarna innan påsk, åter ett hus står nu tomt. Denna påsken har varit så vemodig så datorn har fått vila mycket. Hälsade på Gullan i dag, hon har fått ett så fint boende och hon trivs så gott, alltid omgiven med en underbar personal och andra boende. Hon har skaffat sig en egen parabol ”Canal digital” så hon kan följa olika program som hon har följt innan.


Ingen snö finns det kvar här, det har varit lite snö här denna vinter och våren har kommit en bit på väg, fåglarna har börjat bygga bo i holkarna som sattes upp för ett par år sedan och fågelkvitter ljuder dagarna till ända, riktigt öronbedövande, men underbart.


Hoppas jag snart är tillbaka som förut. Snart är vi hemma igen och att allt återgår till det normala.


Av ~ Ruth ~ - 25 mars 2016 22:32


               


Huset fullt av skratt, tjo och tjim. Scooter körning och pimpelfiske på sjön. Dotteras familj kom i gårkväll. Nu är vi 8 vuxna och 3 hundar på en liten yta. I morgon åker dem till Trysilfjället för att åka skidor och vi gamlingar skall vara hemma och hämta andan och bara slappa.

Det blev Inget direkt fint påskväder, grått och svalt ute.

En fortsatt fin påsk önskas er.

Av ~ Ruth ~ - 19 mars 2016 21:00 

 


Dagarna lunkar på i stillhet. Så trist här uppe nu, min bästa vän Gullan har kommit på ett äldreboende den 14 mars, det är så mörkt och trist i hennes hus. Gullan har varit min bästa vän här under 25 års tid, vi har umgåtts flera gånger varje dag,  nu kan vi bara pratas vid via telefon. Skall hälsa på henne en dag med kaffe och go’fika. Nu skall jag titta på TVn några timmar.

Denna fina blomman fick följa med mig hit, vill inte missa dessa vackra blommor, älskar dem.


Önskar er en fin kväll.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Följ bloggen

Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Blogkeen
Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Bloglovin'

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se