~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 6 juli 2008

Avel & utställning

Av ~ Ruth ~ - 6 juli 2008 12:54

Har regnat i natt och luften känns frisk och sval, mulet och ingen sol + 25,6* Valparna har inte kommit ut i hagen i dag, hoppas det torkar upp (vill inte ha urinvägsinfektioner innan leverans). Så nu blir det bara spring inne med dom andra hundarna och dom njuter av det, en bra social träning för dessa små liven. Man klampar i en och annan liten pöl då och då, men dom är ju så små dessa pölar ca. en ½ matsked räknat :=)  Som jag skrev så stannar den svarta Rozzie här, har inte beslutat mig till 100 %, men får stanna ett tag så får jag se. Lite störande i mina ögon med det vita strecket på bröstkorgen, men det finns även Champions som ser ut så i teckningen. Anl. till att jag vill ha henne kvar är att det ligger starka friska hundar bakom och det är viktigt att föra vidare till kommande generationer. Ser friskhet och mentalt sunda hundar framför skönhet och allsköns titlar framför namnet. Vad hjälper det med utställnings stjärnor om dom inte är friska och riktiga i huvudet ? Det är trotts allt i vardagen dom skall fungera och må bra. Nu mera blir det dårligt med utställningar för mig, min man har tappat intresset sedan vi lämnade Berner rasen, och själv har inte körkort (jo du läste rätt). Det var alltid min man som sprang i ringarna. Vi flängde med husvagn land och rike varje helg på sommaren i många, många år. Ställde i Finland och ofta i Norge på somrarna och från Skåne till Norrland, ett evinnerligt flängande och stora summor har lagts ner på utställningar, men så roligt det var när det pågick. Nu börjar vi att komma till åren och blicken för hur hundar skall se ut har vi lärt oss. Tävlingspriser och Championtitlar har det blivit en del av under åren som har gått, en hel vägg och en kartong fylld med prisrosetter. Sätter in en bild av en del på väggen i hundrummet. Rosetter är några riktiga dammsamlare och dammvippan är ett måste nästan varje vecka, funderar på att plocka ner alla och lägga undan, skall måla om rummet i sommar, och då tror jag att dom blir ett minne blott i källarskrubben till sammans med dom andra.. Det blev om hundar i dag också :-)

 
 
Katrine

Katrine

6 juli 2008 13:15

Spara de finaste och för er viktigaste och sätt de i en tavelram, använd dubbelhäftande tape eller vanlig tape när du sätter upp rosetterna, fint som bara den och nästan helt damfritt.
Här kan du se min rosett tavla
http://www.blogtown.se/blog.php?date=2008-01-15%2011:43&id=Katrine

http://www.alnoitens.se

 
Cina

Cina

6 juli 2008 15:16

Oj det var många rosetter, jag har bara en enda men så har jag bara ställt ut Cromiz (hon katten) 1 gång. Hon gillade inte att sitta i bur så det vart bara en gång. Och jag tycker nog att det var rätt skönt att slippa flängar land o rike runt med en katt.

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

6 juli 2008 15:20

Ja så skönt det är idag i luften, skönt och svalt och jag har inte ont i huvet för första gången på flera da´r, underbart!! Tycker att din inställning till hundar är jättesund, det viktigaste är ju att de är friska och mår mentalt bra, är de sedan så söta och fina som dina hundar som jag sett bilder på så är det ju ett extra poäng förståss!

http://lenabirgitta.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

6 juli 2008 16:22

Vad många fina rosetter du har,det är kul att spara och se vad ens hundar har förtjänat,men huvudsaken är att dom är friska och mentalt bra
Ha det gott
karm

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Millis

Millis

6 juli 2008 19:27

Oj vad många rosetter! Visst är det viktigaste att hundarna mår bra, både mentalt och fysiskt.
Kram

http://millis.bloggagratis.se

 
Latte

Latte

6 juli 2008 20:12

Hej Ruth! Vad många rosetter du har! Och jag som bara har köpt en, hehe. Men jag skulle ju gärna vilja vinna en till som är "riktig"!

Ha det så bra! Har ni haft åska och regn idag?

Kramar //Carolina & Latte

http://latte

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

6 juli 2008 20:51

Mycket money där på väggen;)javisst var det roligt en gång och det är ju minnen med varje rosett. De finaste får nog vara kvar ett tag till vá! Skogsfrun har skrytvägg* i vardagsrummet och... i sovrummet;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

6 juli 2008 22:10

Det var många fina rosetter.

Här har vi haft regn mest hela dagen och "bara" runt 13 grader.

http://violett.bloggagratis.se

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

6 juli 2008 22:23

Ser att du varit med ett tag i svängen när det gäller utställningar. Fina resultat och en väldans massa rosetter har du samlat på dig. Visst är det roligt att ha dom, men som du säger så är dom riktiga dammsamlare. Ett väldigt bra tips man fick från din vän Katrine om att sätta dom bakom glas och ram. Såg riktigt snyggt ut. Ska fundera på det med min lilla samling.
Man får hel tiden nya tips här på bloggarna.
Regnet har idag vräkt ner mer eller mindre hela dagen. Hela 50 milimeter har vi fått, så nu är solen välkommen igen.
Ha det gott/ Ulla

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Ann-charlott

Ann-charlott

6 juli 2008 22:35

Hej Ruth. oj oj oj vad många priser. Förstår att ni har varit land och rike runt. Här har det öst ner med regn med lite sol i mellanåt. Hoppas du får en fin vecka.
Kram Ann-charlott

http://oakenwood.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

6 juli 2008 23:26

Herre min skapare!
Så många rostter ni har lyckats att samla på er. Men det misstänkte jag nästan innan :). Då jag tycker att du har otroligt fina hundar. & som sagt var inte bara till deras utseende. Utan deras mentalitet. Men för guds skull..... Stoppa inte undan era vackra rosetter. De blir ju mus mat då *snyft*.

Önskar dig/er en fin kommande vecka.
Kram Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Pernilla, Akira och Sweety

Pernilla, Akira och Sweety

7 juli 2008 04:58

Härliga rosetter i massor! än så länge har jag "bara" 2st anslagstavlor halv fulla en till varje hund, men hoppas på åtminstonde en varsin till till nästa helg efter besöket i tvååker. Det hade varit kul att se er i utställnings ringen nån gång! kanske på nån inoff, bara för att det e roligt?

http://www.akiraqueen.com

 
trollpackan

trollpackan

7 juli 2008 07:50

Ja, ställa ut är ju ett heltidsjobb! Det är kul med rosetter men det är som du säger, de samlar damm;) Har inte lika många som du, men de räcker till och jag ska också ta ner dem.
Regnar gör det här, trist men behövligt!
kramen

http://trollpackan

 
agge

agge

7 juli 2008 10:30

Oj, vad många rosetter....vad roligt. jag har aldrig varit något för det där med att ställa ut men många hundägare tycker att det är jättekul.

http://agges.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

8 juli 2008 00:51

Rosetter är riktiga dammsamlare. Jag tog ner alla rosetter när vi renoverade vårt valprum för ett par år sedan. Men nu har en ny samling påbörjats. Vet inte varför man hänger upp dem. Det är nog på ren rutin när man kommer hem med några i bagaget. Man är ju stolt för tillfället och inte har man en tanke på att slänga dem heller.
Jag är lite kluven när det gäller utställningar och det gäller att vara objektiv i sin syn på olika hundar. Jag tycker det är roligt att träffa alla människor och sen får man oftast se mycket fina hundar. Men man får inte enbart gå efter meriter då man använder en hund i avel. Det är hundens sundhet som ska vara avgörande. För vackra idioter har inte någon glädje av.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards