~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2008

Av ~ Ruth ~ - 6 januari 2008 23:47


I dag fick snöslungan komma fram, har kommit rejält med snö (vill inte hem :-) Det har gått stora bilkaravaner efter vägen i dag, skidåkare från Sälen och Trysil's skidanläggningar, ett riktigt lådbilsrally, alla med skidboxar på taket. Nu är skidhelgerna över. Här är det lika långt till alla stora skidorterna Sälen, Trysilfjället och Branäs, ca. 5 mil, så här är det bara att välja om man är intresserad av skidor. Mina barn och barnbarn är ofta här uppe under påsk för att åka skidor, Trysil i Norge får högsta betyget för sina backar. Sätter in en bild som vi tog när vi åkte förbi Branäs på kvällen, alla backarna är inte upplysta, men så mysigt det såg ut i vintermörkret. Skidorna har vi lagt på hyllan sedan många år tillbaka, har blivit för feg, skulle nog inte klara barnbacken en gång :-)

Av ~ Ruth ~ - 5 januari 2008 23:44


En dag som har gått i idrottens tecken, skidåkande under dagen och kvällens höjdpunkt med hockey och småkronorna mot Canada, där det stod 2-2 med förlängning då Canada fick första målet och fick guld, inte dårligt för Sverige att ta silver, Grattis till småkronorna, bra jobbat !


Förövrigt så har det varit en stillsam dag, snö skottning blev det i kväll, kom ca. 10 cm snö och det tackar vi och gläds över.


Det är en Holländare som har köpt ett hus här ca. 500 meter från vårat dom har 7 slädhundar som står ute och ylar i kör som den värsta vargflocken. Det kom en bil som stannade för att fråga min man om något, tror dom var från Blekinge trakten, just då så stod hundarna och ylade värre en värst, dom undrade om det var vargar, jaaaa, sa min man " här finns det gott om dom så det gäller att vara vaksam", burrrrr, sa dom inne i bilen och fick nog något att diskutera och berätta om när dom kom hem :-)

Mina hundar blir tokiga när dom kommer ut och hör detta livet, för det låter må ni tro.

Inget på programmet för morgondagen, här tar vi dagen som den kommer och bara njuter.

God Natt mina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 4 januari 2008 23:26


Ett lätt snöfall i kväll, så smått så det kommer inte att bli någon skottning om det inte tilltar i styrka men det vet man aldrig. Nu har vi haft middagsgäster och det har varit riktigt trevligt. Gullan & Folke bor på andra sidan av vägen och dom har 2 cavalierhundar från mig. Vi omgås ofta, bjuder varandra på middag, spelar kort på kvällarna lite då och då, eller bara myser över en kopp kaffe och pratar. Gullan är så bra att ha, är det något som saknas här så är det bara att gå och låna, precis så som det är på landet. Vi hjälper varandra med olika sysslor och trivs sååå bra i varandras sällskap. Folke fyllde 81 år på julafton, men är pigg för sin ålder och har ett skarpt, minne, och räkna är det inte många som slår han på. Bilden är tagen efter maten. Den dagen dessa inte finns längre så blir det ett stort tomrum här uppe som ingen kan ersätta. Måste dom leva tills dom blir 100 år, våra kära grannar.

Av ~ Ruth ~ - 3 januari 2008 23:55


Har inte så mycket att berätta från denna dagen. Har stickat varje ledig stund. Varit hos en granne här och fått en massa garn som var tänkt till Röda Korset, (så fy på mig som la beslag på påsen.)  Så nu får jag se vad jag hittar på. Tofflorna är också klara nu. I morgon så skall vi ha middagsgäster så då blir det städa och feja. Fin snö har det kommit i 2 dagar, det blev till att skotta även om det inte är så mycket. Nu skall jag hälsa på "John Blund", har kämpat rätt länge nu. Är så sömnig på kvällarna här uppe, det är så annorlunda luft, skönt om jag skulle kunna komma in i nya rutiner och inte vara uppe till vid 2 tiden på natten. Även nattugglor behöver sova...

Så god natt mina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 2 januari 2008 11:40

En lugn dag utan stress och fläkt. Var och handlade och köpte mera garn, måste variera mig med färger annars blir det långrandigt, köpte ett melerat yllegarn, men inte blir det billiga sockar även om man stickar själv, 70 kr. för 2 nystan (hoppas det räcker för ett par). 2 par är nu klara och jag har börjat på inne tofflor, käcka att ha i fickan om man går bort :-) alltid skönt att ha något på fötterna. Var efter handlande inne hos en granne och fikade och fick många go'a skratt, var borta några timmar. Små glesa flingor har dalat hela dagen, men det blir inte så mycket av det på marken.


En äldre karl här som håller på med hästar har blivit anmäld för vanvård på hästar i 10 år drygt och inget har hänt. Hästarna har gått på skogen hela sommaren, och vid älgjaktstider föddes det 2 föl på skogen, nu beslöts det att han skulle få djurförbud och 6 hästar skulle omhändertas. Nu i julas så lockade han in dom i stallet och sköt samtliga där inne, hästarna ligger där fortfarande. Fy-fn. så förbannat och ledsen man blir, vilken hemsk upplevelse för hästarna innan allt var över. Vart har fölen har tagit vägen ?? Myndigheterna är så flata så man gråter. Kattor finns inne i huset, som står tomt och oeldat, själv bor han inte där på vintern för strömmen är borttagen pga. obetald el. När detta påpekades för djurskyddsenheten så var svaret att nu var det hästarna det gällde och inte kattorna. Djur som djur.. Det finns mycket att berätta om denna mannens djurhållning, skulle bli en hel bok. Fortsättning följer och jag hoppas att han får dryga följder av detta. Så i dag är jag förtvivlad och ledsen...

Av ~ Ruth ~ - 1 januari 2008 23:04

är nu till ända. Har varit en lugn dag, efter en lika stilla Nyårsafton. Vi satt här själva jag och maken med god mat och mys framför TVn. I dag var vi bortbjudna på middag, så himla gott. Små flingor har dalat ner i dag, men det har varit så smått så det blir inget större av det. Vi bara myser och slöar här uppe och förtsätter så ett tag till. I kväll gick det litte lättare att komma in på bloggen, inte lika mycket som skulle laddas upp på sidorna, roligt ...Tittar in i mera i morgon !


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards