~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2008

Av ~ Ruth ~ - 23 januari 2008 23:43


Blev inspirerad av att göra en test för att se vem jag är, kan fundera i bland. Det var enklare att göra den här testen en att skriva utifrån mina egna ord som jag har fått uppmaning att göra. Tycker nog att testen var bra och fungerade väl.. Är nog en typisk "fisk"..Testa dig du också och skriv in i din blogg, och gör din bedömning hur den stämmer på dig. http://www.zapera.com/survey/demo/personality/


Sådan är jag:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.


Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Av ~ Ruth ~ - 22 januari 2008 00:03


Tack för all uppmärksamhet, omtanke och uppmaningar som kom efter det förra inlägget. Har inte haft ont i dag heller, så jag hoppas att det är överstökat och inte kommer till baka, för då ringer jag bums "LOVAR !". Känns så dumt att kontakta läkare när det är över. Jag tillhör den kategorin som aldrig söker upp läkare, varje dag så tror jag att i morgon är det bra, och oftast så blir det så. Har nog burit med mig dessa tankar sedan barnsben, vi bodde på landet med långt till läkare, inte var det då att springa till läkaren fören det var alvarlig kris. Dom gångarna jag har varit till läkare under mina år kan nog räknas på mina 5 fingrar och då har det varit stora saker, 2 ggr. operation i magen, handledsbrott och ett par gånger när jag har haft så hög feber så jag inte har kunnat stå på benen.


Har bara inte haft tid att varit vid datorn i dag, letade rätt på alla sparade garner som har legat i en stor kartong i 15-20 år, och det var inte lite. Så mycket nästan färdigstickat, en tröja var helt klar och i hopsydd, aldrig använd, nu är det för sent, har ju växt med åren "ler". Så även om jag upptar mitt stickande så behöver jag aldrig mera köpa garner (och det är fina garner). Dom flesta garner kommer från "Marks och kattens garner.Stickat är ju inte så modernt i dag heller tyvärr, på samma set som virkning och broderat, tror det kommer att dö ut om några år, den yngre generationen har andra avkopplings intressen.


Nu skall jag sticka ett par varv och sova sedan. God natt kram till er alla!

Av ~ Ruth ~ - 21 januari 2008 12:55


I dag är det måndag och jag skulle beställa tid till läkaren för min mage, men nu skall jag avvakta en dag i taget. Har inte haft ont på hela dagen, bara lite öm. Tror det onda passerar ut genom skinkan :-) i går var det himla ömt på vänstra skinkan så jag linkade, skulle tro det vore höftkulan, men även det känns bättre i dag. Att det var så effektfullt att hota med läkare trodde jag aldrig, men det gjorde underverk.. Kan det ha varit en tjocktarms inflammation tro ? Skulle varit intressant att veta.

Av ~ Ruth ~ - 19 januari 2008 20:24


Oj vilken storm vi fick :-) SMHI överdrev rejält, visst blåste det bra men ingen storm, den fick inte något namn en gång för den var för svag. Här blåste det med högre vindstyrka natten mellan onsdag och torsdag, då ven det rejält omkring husknutarna på natten. I natt var det inte mera en som i fis i rymden. Kanske har det varit värre på andra platser, i så fall blev vi skonade rejält.Jag som skröt i förra inlägget med att det aldrig är strömlöst här i huset, men på morgonen var den borta ett par timmar, orsak har jag inte hört. Lovar att det sällan förekommer. Har städat lite här i dag, golven var inte rena. Blev rejält bortskämd när vi var i Värmland, där räckte det med att dammsuga, inget dam blev det heller att tala om eftersom hundarna alltid var rena på tassarna när dom varit ute. I dag har det varit ett strålande och soligt väder, inte ett moln på vår herres himmel. Min mage bråkar från och till även i dag, bättre på kvällen, nattetid eller när jag ligger känns det föga, konstiga saker det hela.


Har suttit och tittat på smycken, vill du också se ? Billiga är dom ! http://www.zylber.com/

Av ~ Ruth ~ - 18 januari 2008 23:57


Har nu rustat för stormen som har börjat dra in över här, regnet kom vid 23 tiden och det har börjat blåsa rejält. Det befaras att många träd kommer att falla eftersom markerna är så våta och ingen frost som hjälper dom att hålla kvar fotfästet. Vi har som tur är inga stora träd som kan ställa till det i trädgården, det har tidligare stormar skött om. Dom flesta i husområdet här har fällt alla stora björkar och tallar efter att "Gudrun" svepte fram i all sin prakt.


Grannen på baksidan har en väldigt hög björk och en rejält stor tall som lever farligt i natt, 2 hus är i farozonen om dom faller, kan ställa till det rejält, usch.


Har tittat på Let's dance i kväll, tycker dom är så duktiga redan efter 2:a tävlingsveckan, hur skall detta sluta och vem vinner? Var rädd att Ulf skulle dansa vidare så som Kurtan gjorde i den förra omgången, då skulle det blivit katastrof och ramaskri i stugorna och bland juryn. Skönt med en egen TV så jag kan välja mina egna program och slippa sport i alla dess former :-)


Annars så har det varit en lugn dag här för mig. Har inte mått så bra i några dagar, känns som jag skulle föda barn. Vidriga värk atacker längst ner på tvären i magen, började bli riktigt orolig men i kväll har det varit betydligt bättre, hoppas det är över snart annars få får jag söka farbror ultraljud efter helgen, man blir lite orolig.


Nu skall jag försöka sova innan stormen kommer för fullt, så kanske den har bedarrat när jag vaknar tills i morgonen bitti.

God natt och försök att sov gott !

Av ~ Ruth ~ - 17 januari 2008 20:27


Min bevattning var inte så dum, bara 2 såg alderles för ledsna ut, men det var väntat och ingen katastrof. En Cyklamen som jag köpte till 1:a advent, som började se tråkig ut när den fick flytta till källaren. En Pelargonium som var en blomma ute i somras, dukade under. Alla övriga var välmående, även om några bladväxter hade tappat några blad, (men det kommer tillbaka) och det är många blad kvar. Nu vet jag att det fungerar vintertid på det här sättet, även om det är ett jäkla jobb att anordna det. När det gäller räkningarna som fanns i postpelaren så var det bara en påminnelse "Statoil", så vi klarade biffen helt förträffligt denna gången :-).. Alla blommorna är nu på plats och jag tycker nog att dom ser glada ut över att få lite mera värme på sig, även Statoil förlåter nog oss också, för nu är pengarna insatt på deras konto. Alla kläder är upp plockade ur väskor och kassar. Några adventsstakar stod och lyste i några fönster och dom skvallrade nog om att vi inte var hemma, det var bara här i huset som det fanns kvar sådana, förövrigt i området var dom avlägsnade från fönstren. Nu är det vanliga lampor på plats och livet går vidare ett tag i Lerum, innan det är dags igen för en ny avresa. Skall bli riktig storm till helgen, inte kul men inget att göra åt, det är bara att ro vidare med tillvaron vad som en sker..


Bilden på mitt blom-arrangemang kommer i repris, så räddade jag livet på mina växter i drygt en månad..

Av ~ Ruth ~ - 16 januari 2008 20:34


Ja nu är vi hemma och har lämnat vinterriket bakom oss. Väl hemma nästan storm och regn samt +7 *, vad är det för fel på södra Sverige? (jag bara undrar,) tittar upp mot himlen men ser inte han där uppe, inte heller så får jag något svar :-(  Det knakar och brakar omkring husknuten, får en känsla av "Gudrun".. Kom hem ½ 6 i kväll, köpte oss pizza, var vrålhungriga. Nu har vi och hundarna ätit och är nöjda och belåtna. Nu skall jag börja packa upp alla väskor och kassar, hämta upp mina blommor från källargolvet och se vad som har gått hädan eller om alla har klarat sig välbehållna om en lite luggslitna, har inte vågat gå ner och smygtitta ännu.

Detta får bli rapporten från i dag.

Av ~ Ruth ~ - 15 januari 2008 21:32


I dag har jag grejat och fejat, inte så roligt att läsa och skriva om, så mitt avsnitt i dag får bli en tillbaka blick på hur och när det hände!


  • År 1940 lanserade Electrolux köksmaskinen Assistent som med olika tillbehör kunde baka, mala vispa och stoppa korv. Den blev omedelbart en succé och är fortfarande en trotjänare i Svenska hem.
  • Diskborsten i plast från Jordan som kom 1974 var nytänkande på många sätt. Den hade upphägningskrok och en skrapkant. Den har sålts i 60-millioner exemplar, vilken succé i hemmet, den gamla disk-tvagan fick ge vika.
  • 1946 öppnades semesterhem för utarbetade hemmafruar. Dit åkte kvinnor på husmoderssemester, en statlig reglerad verksamhet som pågick ända fram till 1979.
  • I början av 1950 kom den första diskmaskinen från USA. Men försäljningen gick trögt dom första åren. Husmödrarna var skeptiska. Var den inte en onödig lyx ? Genombrottet kom på 1960-talet när maskinerna blivit billigare och mera effektiva. Då var också attityden till bekvämligheter i köket betydligt mer tillåtande..

Fortsättning på denna typ av nostalgi kommer lite då och då framöver, ganska kul att veta hur det var.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards