~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2008

Av ~ Ruth ~ - 14 januari 2008 00:37


Vi har beslutat oss för att åka hem på onsdag om vädret är gynnsamt, det känns inte roligt men ett måste. I dag har vi varit och hälsat på i stugorna här omkring och avslutade dagen med att spela kort med våra kära grannar Gullan och Folke. Såg slutet på Grammisgalan efteråt, tycker inte att Slatan var värdig Jerringpriset, han har inte spelat hela året i Sverige, och jag tycker han är över reklamerad och stöddig, det skulle blivit Susanne, men folkets röst är lag och inte min. Nu skall jag nana kudden så jag blir pigg i morgon för att packa och städa. I dag har det varit ett par + grader och töväder och all den vackra snön i träden har töat bort, men det kommer något i luften nu så det kan vända snabbt igen, oj vad det skulle bli isigt ute. Är tom i huvudet så det blir ett slött inlägg utan innehåll.

God natt och dröm gõtt mina vänner där ute !

Av ~ Ruth ~ - 13 januari 2008 23:20


Började med snöröjning efter gårdages ermiddag och nattens snöfall, för min man. Det hade kommit ca. 30 cm. Tur att grannar har snöslungor som man kan få låna även om det medför snöröjning på flera ställen. Under natten så har det varit -16*, men under dagen i dag så har det varit ca -8*. Nu har det börjat snöa igen, alltid lika intressant att titta ut på morgonen och se vad som har skett under natten. Har haft besök av min kära lillasyster i dag som är 2 år yngre en mig, och hennes man. Så roligt när vi inte träffas så ofta, bara när vi är här så kommer dom troget. Tusen tack för besöket Ellen & Jan. Fick en stor fin tavla 75 x 56 cm, en kopia på den som hängde på väggen i vårat barndomshem. Det är dom 10 budorden och fadervåret. Den är stor med en vacker ram och väcker många härliga barndomsminnen, så många gånger jag har läst på denna tavla, blir faktiskt tårögd. Det var så svårt att ta bild på den för blixten speglade sig i glaset. En riktig trevlig dag blev det denna söndag, tack för att ni förgyllde min dag !  

Av ~ Ruth ~ - 12 januari 2008 22:48


Någon hörde en intervju med vår statsminister. I intervjun sade han att
det svenska folket INTE är missnöjt med bensinpriset! Reportern frågade
hur han motiverar detta uttalande - Jo, sa han. Det finns ju inga
samlade organisationer mot bensinpriset.
Nu får det vara nog!
Dags att protestera. Skicka vidare till vänner och bekanta.
Bensinskatteuppror!!! 8 av 10 resor görs med bil.
Av ett literpris på bensin på 11.05 är 7.15 kr skatt.
När bensinskatten infördes 1924 var skatten på 4 öre.
Skatten höjdes vid årsskiftet med 21 öre.
Bilisterna betalar in 8 miljoner kronor i bilskatter varje timme, totalt
74 miljarder om året.
När man tankar går 70 kr på varje hundralapp i skatt.
En genomsnittsbilist kör 1500 mil / år och betalar över 9000 kr bara i
bensinskatt. Det motsvarar pålägg på 200 procent.
Listan fylls på riktigt fort!
Klicka på länken nedan och fyll på med ditt namn och vidarebefordra till dina vänner, samt klistra in det på din blogg !!
http://www.bensinskatteuppror.se/

Av ~ Ruth ~ - 11 januari 2008 23:53


I kväll blir det stort sett bara att kika in för att önska er en riktig härlig och drömfylld natt. Har inte varit något speciellt som är att skriva om här i dag, somliga dagar blir bara så, men det bevisar bara att det har varit lugnt och fredligt i stugan. Har jobbat en del vid datorn med hemsidor. Kom underfund med att min Kennelsida har sett ut på samma sett i ett par år, så jag har gjort lite nya saker som jag givetvis inte är nöjd med, loggan med kennelnamnet gjorde jag 3 olika innan jag blev (lite) nöjd med. Innan januari är slut så blir det nog något helt annat vill jag tro. Det är roligast att göra nytt för andra en för mig själv, tråkigt nog. Nu skall jag krypa ner i sängen och slumra in i drömmarnas värld, hoppas jag slipper att räkna får, är så trött på alla ulltussar som hoppar över staketet i strida strömmar, så oftast leker jag fågelskådare det går bättre "Ler". John Blund dröjer oftast med att komma, vill nog inte störa mig i mitt nattliga jobb !

God natt till alla er där ute..

Av ~ Ruth ~ - 10 januari 2008 23:55


I dag har jag städat bort Julen, det enda som återstår så är det den 8 meter långa ljusgardinen som hänger på altanen, den får hänga ett par dagar till, den lyser så mysigt på kvällar och nätter mot den vita rena snön. Snö kommer det lite varje dag från och till. Min man har plogat med traktor på flera ställen i dag. Åldringarna här uppe tycker vi skall stanna hela vintern för att ploga och köra snöslunga för dom, dom har det inte nådigt här när snön vräker ner. Jag skulle gärna stanna tills vintern var över om det inte vore för all post som fyller min postpelarlåda och blommorna på källargolvet. Kanske så får vi ta med blommorna (hur det nu skall gå till) och få eftersänt all post, huset står ju där det står och det har larm så inget skall ske. Måste lösa detta problemet inför kommande vinter, för då kan vi stanna här några månader. Vill inte åka hem till barmark, vårvärme och regn, gråter nästan bara vid tanken, suck...


Av ~ Ruth ~ - 9 januari 2008 20:28


Våra hyresgäster bor på våran vind, ser bara fotspår i snön upp på altantaket, sedan kommer dom ut på andra sidan av huset därefter  vidare upp i en björk och förflyttar sig sedan mellan träden. Ekorrar bor på våran vind, hoppas dom inte ställer till något. Till sommaren kanske vi får ekorrbarn där uppe, visst är det mysigt. Våran granne ser ofta ekorrar på vårat altantak som klättrar vidare upp under taket och försvinner. Tänk så varmt och skönt dom har det vid skorstensmuren där uppe nu när vi eldar så mycket i vedspisarna, uj vad dom kommer att frysa sedan när vi åker hem (inte kan jag ta med dom heller, suck.) Säkert så bor det en och annan liten musfamilj där uppe också, kanske också en hustomte som smyger sig omkring och håller ordning på djuren, så huset blir inte tomt när vi åker hem, det känns tryggt. Huset lever trotts att inga 2 fota är där.

Av ~ Ruth ~ - 8 januari 2008 20:12


I dag stod det skrivet om hästmasakern i Nya Wärmlands tidningen. Det tog 15 år av anmälningar innan Torsby kommun agerade i ärendet. Inget ovanligt att det kan ta 10-15 år innan det blir aktuellt med djurförbud enl. miljö och hälsoskyddsinspektören. Hästägaren har enligt vittnen flera gånger genom åren låtit hästarna självdö.

-------------------------------------------------------

En vän till oss såg till att det kom in i tidningen och han berättar: Jag kommer ihåg en julkväll för drygt tio år sedan då jag åkte förbi hagen där hästarna var. Det var 20 minusgrader ute och hästarna stod samlade kring ett badkar med fruset vatten. Allt de hade att äta av var en fälld asp. Det var inte så roligt att åka hem och fira jul efter att ha sett det, berättar han.

---------------------------------------------------------

En gång stod hästarna i en ladugård i närheten av där jag bor. När djuren fick komma ut på våren såg en av hästarna ut som ett gammaldags staket, berättar en man som upprörts över Torsby kommuns långsamma agerande i fallet.
Mannen har många skrämmande historier om hur de varmblodiga hästarna under vintrarna fått stå ute i kylan med minimalt att äta.

----------------------------------------------------------

Hälsoskyddsinspektören avslutar med dessa orden: Ärendet ligger nu egentligen hos länsstyrelsen men hälsoskyddsinspektören säger att han planerar ett besök hos mannen för att se om det finns några djur kvar. – De döda djuren måste ju grävas ned. Om mannen avlivat dem i stallet kan man tycka att det är en smula makabert men det är troligen av praktiska skäl som han valt den lösningen. Finns det inga djur kvar så är ärendet avslutat.( Nya Wärmlandstidningen )


Många makabra berättelser har våran vän berättat om för oss och tidningen, men få kom med i tryck. Fy för denna flathet, skall han komma så lindrigt undan utan repressalier för sin vanvård och djurens lidande så är det skrämmande. Det skulle varit i USA, där är det dryga böter och straff. Våra djur är det ingen som bryr sig om, som är helt beroende av människan som har tagit dem till sig.

Mitt hjärta gråter.

Av ~ Ruth ~ - 7 januari 2008 23:08


Nu droppar det från taket och det är på nollan ute, inte bra :-(  Vi har varit hos grannarna Gullan & Folke som jag skrev om innan, käkat god mat. Sedan kaffe med 10 sorters hembakade kakor, man kan ju bara inte låta bli att smaka på allt, dom är ju så goda, bakade med riktig smör och mycket kärlek så dom smälter i munnen. Får nog kämpa med vikten när jag kommer hem (ser ut som jag är i 7:e månaden ) det blir att börja trampa på motionshojen vid hemkomsten är jag rädd. Kvällen slutade med 3 timmars kortspel.

Med andra ord et trivsam och glad kväll i mysigt sällskap..

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards