~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2007

Av ~ Ruth ~ - 3 juli 2007 12:56

Har dessa 2 gamla fat i min ägo, båda står på en fot och det tycks som det skall vara fruktfat. Är väldigt förtjust över att vara ägaren (till dessa dyrgripar ??) undrar vad deras värde kan vara, likaså åldern ? Rörstrand har "stämplar genom tiderna" på sin hemsida, men kan inte hitta just denna, det är flera stämplar på fatet, hmmmm. Det andra fatet är Gustafsberg, motivet känner jag igen från tallrikar, den har en mycket vacker stämpel på baksidan. Gustafsbergs stämplar genom tiderna hittar jag inte ute på nätet. Är det någon där ute som har några uppgifter att komma med som kan hjälpa mig.


Har även 2 vackra mässing-fat tror det är kakfat, men dom visar jag upp sedan !!

Av ~ Ruth ~ - 2 juli 2007 21:34

Nerräkningen har börjat för valpningen, inte utan att det börjar pirra i maggropen. Där tror jag inte det är många 3-2-(1), det sparkar och lever så det är nog gott om plats där inne. Bara det nu går bra, och att det som finns där kommer ut levande, och utan att snittas fram. Längtar så efter smått i huset, men mycket kan gå snett på vägen tills allt är över och alla ligger där och snuttar och mår bra.

Av ~ Ruth ~ - 2 juli 2007 17:10

Sommaren är slut för oss i Göteborgsområdet, det blir till att köpa nya gummistövlar och regnhatt. Jisses vad vi kommer att plågas av knott och mygg, (vill inte vara med längre.)  Sommar är dock sommar även om jag inte gillar när temperaturen överstiger 23* , men där till att i princip flyta bort, inte kul. Får gå ut på nätet och se om jag hittar en billig eka, inhandla ett metspö. Nääää fy vale, då går jag nog och dränker mig, den möjligheterna finns ju över allt om kring oss då. Tror jag behöver några tröstens ord i denna stund av vemod.

Ser bara PLASK, PLASK !

Av ~ Ruth ~ - 2 juli 2007 12:11

Nu är vi i juli månad. Vad har hänt med alla flygfän, humlor, getingar och fjärilar ? (det syns inte till några). Det ända som är i farten så är det knott på kvällarna. Vad har gått snett denna sommaren ? saknar inte getingar för dom hatar jag, men alla söta små fjärilar. Har inte reflekterat så mycket över det hela fören jag var på Mariannes blogg. Hon har massor av humlor omkring sig som njuter av blommornas nektar. Skall bli intressant att se när plommonen är mogna, för då kan man normalt sett inte klippa gräsmattan för alla getingar en gång. Hundarna fick inte tillträde till gräsmattan under några veckor, och dom var så ledsna för det. Satte spänner med saftblandning under trädet, (när getingarna kommer i kommer dom inte ur) massor dödades men antalet var för många på trädet. Kanske inte blir så mycket plommon i år, för mycket av karten ligger på marken av allt blåsande ute. Ja, nog lär det visa sig..

Av ~ Ruth ~ - 1 juli 2007 21:31

Ett fenomen drabbar mig alltid när jag har tagit ett par glas vin, eller en drink (kan inte smygsmutta :-) får alltid hicka. Hickan botas snabbt  om man andas i en plastpåse, det tunnar ut syret och hickan upphör. Testa detta om du får hicka, det är 100% botande. Är vi bortbjudna på grillkväll, och får vin till maten så har jag alltid en plastpåse i väskan, (inte för att kräkas om du trodde det :-) utan för hickfenomenet. Det finns dom som tror det när jag sätter påsen till munnen *Ler* .. Må vår herre förlåta mig mina små synder, hick ! Kanske andra har hickproblem av en eller annan orsak så testa plastpåsen..

Av ~ Ruth ~ - 1 juli 2007 10:01

Har blivit avrådd för att träna lilla kajungen till att sitta på min axel, jag börjar själv inse det, den börjar bli nästintill odrägligt tam. Förföljer mig över allt, det är nog bara en tidsfråga innan den kommer in och då skulle det bli *Cirkus i Kapernum*. Har hängt ett skirt draperi framför ytterdörren så det inte skall komma in så mycket flygfän, han sitter där ute och kollar när draperiet blåser, precis som han skall få syn på en lucka för att komma in. Han/hon sitter alltid på räcket och nyser för att dra till sig uppmärksamheten för att jag skall komma ut. Var ute och plockade sniglar nu på morgonen och han följde mig hela tiden runt fötterna. Är inte ett dyft rädd för hundarna som gillar att jaga han, dom skulle inte göra han illa om dom kom intill. Vet att jag skulle kunna komma långt med den fågeln utan större ansträngning eftersom han nu är så handtam. Har blivit avrådd via mail av en som hade tagit hand om en unge, visst är det kul, men nackdelarna blir flera. Tack Peter för ditt långa utförliga brev så jag fick upp ögonen för det som inte är så positivt med mina planer. Jag nöjer mig med att han äter utan rädsla ur min hand, bara det är ett stort nöje.

Av ~ Ruth ~ - 1 juli 2007 00:13

Ja, nu har vi redan kommit till 1: juli, sommaren rinner snabbt i väg. När jag höll på att tärna gurka till salladen i går kom jag på att jag skulle ge ett tips mot rynkor. Vi är många som bör tänka på våran hud lite bättre så vi känner oss fräscha.

En äldre dam på 87 år hade inga rynkor i sitt ansikte, skulle kunna tro hon gjort en skönhets operation, så slät var hennes hy. Hennes skönhetskur hade under ett långt liv bestått av naturell yoghurt och skalad, mosad slanggurka.


Ta en ½ gurka till en liten bägare yoghurt, smörj blandningen på huden och låt den sitta på i 10 minuter, skölj sedan med ljummet vatten. Det både slätar ut och mjukar upp huden.


Det är nog dags för mig att börja på måndag. Har inga rynkor ännu, men man skall *Mota Olle i grind* som det heter.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards