~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2013

Av ~ Ruth ~ - 30 juli 2013 22:50


     


Hundarna är aktiverade med att söka små hundmatskulor som jag slängde ut, dem blev sysselsatta i över en ½-timma av lite hjärngympa, ville inte missa någon liten godbit.

 

Skönt ute i dag, lagom värme, man kunde andas och få lite bättre flås, detta var en sommardag för mig, regnet kom först vid 18 tiden.

Har rensat i häcken på baksidan av huset, så mycket skit som växer upp utan lov, i och för sig så fyller det ut där alla plantor har frusit i vinter, det blir nog att riva bort allt och göra något annat, det är en lång sträcka.

Vintern som var förstörde mycket, stark kyla och ingen snö. Det är så många som har fått ta bort sina häckar och andra träd och växter. Men ogräset lever och frodas, det har inte dukat under.

Hade inga handskar på mig när jag rensade, en och annan brännässla följde också med, fy vad det stack och sved på händerna och underarmen, som förövrigt är rispad av torra kvistar och har fått skorpor, ser ut att vara kattklöst.

Tack för att man kan köpa 1% Hydrokortison kräm utan recept på apoteket, smetade på ett par gånger och då blev det efter en stund bra igen, superbra också emot insektsstick, får stryka på lite ett par gånger så försvinner klådan.

Bytte även vattnet i fontänen ute, det måste göras 1 gång i veckan, fåglarna dricker, badar och skiter i vattnet. Fontänen på altanen har lagt av så där måste vi köpa en ny, saknar vattenskvalet där ute.

 

 Kram mina vänner ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙

Av ~ Ruth ~ - 29 juli 2013 13:51

Tack för era gissningar på den kluriga växten, får se om det kommer någon blomma som kan hjälpa oss att förstå och veta. Tänk om det är någon knarkplanta jag har som har forslats via frön med fåglarna ? Inget från mina fågelfrön som fåglarna äter på vintern, dem äter bara Jordnötter, Hampa och smält Kokosfett blandat med havregryn,  (bortskämda jaaaa).

Solgassande även i dag 28* och helt vindstilla i luften. När blir det svalare ? SMHI lovade mig det, men tror det är falska löften som alltid.


      

     


Några foton på väg till torget, det börjar bli väldigt brunt på alla gräsmattor. Ån som rinner där har förut om åren har alltid haft helt klart vatten så man såg botten, men i sommar har det hela tiden varit brunt, undrar på varför det är så, hur kan fiskarna leva där ? detta förstår jag inte.


 Ni soldyrkare får ännu en solig dag hoppas jag.

Ha det gott och en stor kram till er alla !

•♥•.¸✽¸.•♥•.¸✽¸•♥•.¸✽¸•♥•.¸✽¸.•♥•.¸✽¸.•♥•.¸✽¸.•♥•




Av ~ Ruth ~ - 28 juli 2013 14:39


 


Kan någon växtkunnig tala om för mig vad detta är för växt, inget jag har planterat i min trädgård. Finns hur många plantor som helst, jag river upp dem, men har sparat denna, vill ha reda på vad det är. Tror det är frön som fåglar har bajsat ut.

 

Det kommer skurar här lite då och då, i em. är det hög risk för åska igen som skall oroa mig och hundarna, väldigt kvavt och klibbigt ute nu.

 

ღ Kram mina vänner ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ hoppas ni alla har en fin dag ღ

Av ~ Ruth ~ - 27 juli 2013 12:30


       


Vaknade vid ½-9 på morgonen av att hundarna skällde. Det var så mörkt ute så jag trodde inte det var morgon ännu, men då hörde jag åskan mullrade, nej, nej…. Men åskan är mera skrämmande på natten. Kände att oron surrade i magregionen. Det mullrade och blixtrade intensivt, 20 i 10 kom det en kraftig blixt och strömmen försvant i en kvart. Var tvungen att tända ljus så mörkt var det, sedan kom störtregnet.
Göteborg fick översvämningar med avstängda vägar. Nu skiner solen mellan molnen, men det skall komma mera av samma vara. Nu äter jag lite lunch, gillar Ravioli, har alltid gjort.

Hoppas ni har sol och fint väder.

 

Det är så lugnt här på bloggen, vart är ni alla mina vänner, saknar er väldans mycket ?

Av ~ Ruth ~ - 26 juli 2013 19:47

Jodå, så ser jag ut i huvudet nu, hur kunde detta ske ? gjort är gjort, få ta dubbla doser med B-vitamin så det snabbt växer ut. Fy, så jag ångrar att jag klippte bort mitt långa hår tidigare i sommar. Så kort som det är nu har det aldrig varit och kommer ej att bli mera, nu är det slut på impulsklipp.

Var och lämnade tillbaka Voltaren kapslarna i dag, så nu har jag slutat fundera på dem. 


 



För att trösta mig en liten smula så köpte jag hem lite China-mat, det blir 3 middagar för mig. Samma kvalmiga värme i dag, har inte orkat dammsuga till helgen, direkt jag rör på mig så rinner svetten ner i ögonen, jag lider, men i morgon skall det bli regn, det tackar jag för, då hoppas jag orken kommer tillbaka innan mitt hem förfaller.


Ha en skön kväll och helg.


Av ~ Ruth ~ - 25 juli 2013 15:30


 


Köpte under veckan Voltaren-kapslar för det onda under skuldran som strålade ut i armen, men efter att jag läste bipacksedeln så vågar jag inte använda dessa. Hade man någon svaghet i något inre organ så skulle man rådgöra med en läkare innan man använde dem.


Måste jag först gå på en läkarkontroll för att ta en Voltaren ? Alltså man måste vara frisk för att äta dessa kapslar när man har ont, nä, nä, dessa skall jag lämna tillbaka. Inte blev jag lugnat av detta repotaget i Aftonbladet i dag heller [HÄR]  Enligt mig skall dessa vara på recept om dem över huvudtaget skall finnas på marknaden.

 

Jisses vilket åskväder vi fick i natt med början kl. 24, en blixt i sekunden, kunde inte lägga mig och sova förens vid ½-3 tiden, hundarna och jag mådde absolut piss, vi stressade upp varandra. Väldigt mulet i dag, men solen kommer fram mellan molntussarna och kvavt som fasen ute, nu 29,6* i skuggan, hoppas det inte kommer mera muller från Tor & Odin, det orkar jag inte med.

 

Kram på er som troget är gulliga och kommenterar och ger er till känna, det gör mig glad ♥

Av ~ Ruth ~ - 24 juli 2013 23:07


       


Dagarna är varma och klibbiga, vad är då godare en mjukglass med krokant kross ? Skulle bli regn i em. även åska men det blev inget av det. Fick vattna mina blommor ute i kväll, trodde jag skulle slippa det. Enkel middag för mig i dag, en hjortbiff med sås och sallad. Kvällshimmeln var så fin, då brukar morgondagen också bli fin. Fick klippt gräset i em, är så glad för det, blev så svettig så nu måste jag ta en dusch nu och sova sedan.

 

ღ Ger dig en god natt kram ღ

Av ~ Ruth ~ - 23 juli 2013 22:26


             


Spanade omkring emot det blå i fm. och en endaste liten molnklutt kunde jag se. Trotts det så har det varit lite svalare i dag, en perfekt sommardag för mig.

I morgon skall det bli mulet och en och annan regndroppe, men det behövs för nu är det torka.

Var till torget och hämtade gammaltikens hjärtmedicin som fick beställas i går. Varför är djurmedicin så vansinnigt dyrt kr.416:- för 50 tabletter, veterinären skrev ut en starkare så jag kan dela dem och då räcker det ju lite längre, hon måste ju äta det varje dag tillsammans med vätskedrivande som också kostar, man vill ju att dem skall vara friska så länge det fungerar.


Nu är månen på väg upp och är klotrund och fin. Tog några bilder i dag på mina blommor också, inte mycket att se, men det ögonen ser kan inte återges till fullo på en bild.


╔══════ ೋღ.....ღೋ ══════╗


 ♥♥ God natt og sov godt..Nattakramen ♥♥


 ╚══════ ೋღ.....ღೋ ══════╝

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Juli 2013 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards