~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2008

Konsten att fippla till det

Av ~ Ruth ~ - 19 augusti 2008 10:53

Så här såg den ut, har 2 så jag blev inte utan :D, kallar den "Skvätt i väg, för att det skjuter i väg frön till höger och vänster, och dyker upp i andra krukor när man minst anar, så den är riktig fertil. Många har fått frön från dessa plantor, en ganska rolig växt egentligen.


Skulle byta jord på en sådan blomma som hade växt ur sin boning nu på morgonen. Tog med den stackars blomman ut, en grön växt som jag inte vet namnet på. Körde en kniv runt kanten, och tog tag om stammen längst ner och fipplade och drog, till slut så gick stammen av vid jordkanten, så nu har jag en växt mindre att pyssla om i mina fönster. Ledsamt men har man för brått så går det som det går. Nu skall jag ta en kopp kaffe och fundera på varför det gick så snett, det började komma små regndroppar och då var det till att snabba sig, därav tror jag blev orsaken till blommans död. Nu strilar regnet ner, och det kan även bli åska under dagen, ett typiskt sensommar väder. Skulle behöva putsa fönster i dag, har fått så många fruktflugor på fönstren som jag har krossat så det ser helt bedrövligt ut, men det får vänta tills det blir uppehåll utan sol. Inga frukter på bord och bänkar den närmaste tiden. Får sätta flugfällor i fönsterkarmarna, hatar dessa små flygfän, är det inte getingar så är det något annat skit som dyker upp och förpestar tillvaron.


Nytt sedan inlägget skrevs. Har sökt på nätet, växten heter på Svenska:

Kameuforbia (Skvätt-i-väg). Den har en vit köttsaft, tappar den ett blad så börjar den blöda vitt & ymmigt och denna saften är giftig.


 
 
Åsa

Åsa

19 augusti 2008 11:15

Har hivat bort alla mina levande växter, har nu bara sidenblommor i fönstren, får ofta höra (du som har så gröna fingrar "L") mina blommor blommar ju året runt och dom ser ut att vara så naturliga och levande.

http://har ingen

 
medresenärskan

medresenärskan

19 augusti 2008 12:20

Varför tror du de där flygfäna kommer in hos dej??? Joo, säkerligen av samma orsak som vi bloggare gör besök hos dig. Vi tycker om dej och klampar ju också in och gör våra avtryck (ha,ha,ha ... behov tänkte jag skriva men kom på mig). Om du tänker så, så blir du kanske glad att se dessa blemor på fönstren. Kram från en skrattande Medresenärska

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

19 augusti 2008 12:31

Små fadäser gör vi väl lite till mans/kvinns ibland så du är inte ensam.

http://violett.bloggagratis.se

 
charlotte

charlotte

19 augusti 2008 13:06

Risken är stor när man har för bråttom fast du är inte ensam jag lyckades dränka ett par av mina, får se om de överlever behandlingen. Jag skulle bara önska det var den stickiga kaktusen jag dränkt! För den vill jag bli av med. Flugor har jag bara sett till en gång och det var den där älgflugan som följde med hem. Men usch va trist att få dem på fönstren... tvätta fönster är det nödvändigt?

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Yvonne

Yvonne

19 augusti 2008 13:57

Ja den kallas allt här också för " sprätt i vägga" De fröna är bara att sätta i jord så kommer det en ny växt snart. Har haft en själv men den har nog hela växten sprätt iväg...
Är makalös på att fördärva bkommor. Annars tycker jag mycket om " Vandrande jude".
De tål även min omilda bahandling...läääänge.

http://trissemojs.bloggagratis.se

 
maki

maki

19 augusti 2008 17:06

Hej, jag hoppas allt är bra hos Dig.

Tänka sig ,,,,ibland är man verkligen duktig att "fippla". Ha förtröstan, Du får säkert snart en ny. Du kunde kanske torka stammen några dagar och sen lägga i vatten för att rota en ny. Jag har för mig att jag gjort så en gång.
Tack för Dina tröstens ord hos mig.
kram m a k i

http://maki.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

19 augusti 2008 17:38

Ja, det mesta kan gå på tok om man stressar, usch! Trist, men shit happens!
Har också haft en sådan där "skvätt-iväg" men jag ledsnade på den för några år sedan så jag gav bort den*fniss*
Vi har haft solgt här från lunch ungefär, kanon!
Ha en fortsatt trevlig tisdag!
kramen

http://trollpackan

 
agge

agge

19 augusti 2008 18:46

De är roliga de där växterna. Har själv haft en för länge sedan. Vad synd att du råkade ha ihjäl den....

kram

http://agges.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

19 augusti 2008 18:49

Jag har bara fyra växter kvar, harl slängt de som såg allt för sjabbiga ut...
Jag har absolut inga gröna fingrar och förstår inte hur dom överlever, när jag glömmer vattna och prata med dom *fniss*

Funderar på tygblommor...

Kram

http://frump.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

19 augusti 2008 19:28

Ja jäklar, den Fibblan har skvätt iväg och planterat sig i soffan;)) Snyggt val!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
medresenärskan

medresenärskan

19 augusti 2008 19:35

Om du läste min blogg i morse så såg du ju att jag slängde kartongen med maten i, i sjön och tyvärr var jag så upptagen av det så jag glömde sätta fram det jag gjort i ordning åt er ALLA men jag förstår inte .... så många har väl inte varit här så det skulle vara slut redan??? I morgon skall ja lägga fram dubbelt. För mig blir det till att baka i kväll ... och det som är så tråkigt.

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

19 augusti 2008 19:48

Har också haft en Skvätt iväg eller rättare sagt flera för ett antal år sedan, de var ju ganska roliga men blev efter vad jag kommer ihåg väldigt stora och otympliga, nu har jag bara pellisar och 4 olika novemberkaktusar får väl se vad det blir för något i fönstret framåt höst/vinter!

http://lenabirgita.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

19 augusti 2008 20:16

Åhhh även jag har en sådan "sprätt iväg" blomma. Ja det var ju synd att du tog livet av en blomma. Men det är sånt som händer!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

19 augusti 2008 21:29

Jag har haft Sprätt iväg i mina fönster, men gav bort dem då de blev alldeles för stora.
Tråkigt att din blomma gick itu, men som tröst tycker jag du ska köpa en ny krukväxt. Köp en riktigt exklusiv sort som du länge önskat dig.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Anki J.

Anki J.

19 augusti 2008 23:50

En sådan hade jag ett par exemplar av när jag bodde i lägenhet för sådär 100 år sedan, ha ha ha. Jag kallade den oxå för "skvätt i väg" och det var därför jag hade flera krukor av den. Den slog rot där man minst anade det. En kul växt...Tyvärr tog jag väl dö på dem för har inte haft den sedan dess.

http://www.jankils.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards