~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2012

Av ~ Ruth ~ - 20 maj 2012 22:07

Vilken sommardag det har varit i dag 26 gr. i skuggan och fortfarande 18 trotts att klockan nu är 22. 

I dag blev det linne och shorts, kan inte påstå att det har varit skönt när svetten lackar, det rinner ner över ansiktet och kroppen och det kliar av allt salt.

 

Har klippt hundarnas gräsmatta i dag och tagit dom maskrosorna som visade sig igen, så även på den stora gräsmattan, den klippte Arne. Han har börjat måla på balkonen som han har renoverat med nytt golv och en del annat. En tjock humla ofredar han hela tiden där ute, den har ett bo innanför taklisten, så den får målas senare i sommar, han vill inte störa husfriden för mycket för dom.

 

Kläderna jag först köpte för bröllopet har fått ett klorinbad i dag, så nu är dom inte gräddvita längre utan vita, köpte ju vita byxor i fall vädret skulle bli kyligt och då blev det övriga smutsvitt emot dom. Hängde ut på torkvindan för att torka kläderna tror du inte att en fiskmås hade lagt en stor blaffa på tunikan, fick tvätta om och ett nytt klorinbad, gick inte att få bort missfärgningen annars, kanske ännu ett tecken på att kläderna inte är rätt.

 

Det blir en varm och kvav natt i sovrummet när det är sovdax, har tagit fram AC’n så det blir svalka annars går det inte att sova.

Kram på er alla

Av ~ Ruth ~ - 19 maj 2012 23:20

Har varit och handlat kläder igen i dag, trodde att jag var 100% nöjd med det jag köpte för ett par veckor sedan och bröllopet är nästa helg, men nu vill jag inte ha det, vill inte ha dagens heller. Snart känns det som att jag vill stanna hemma, inget passar så som jag vill ha det, allt blir bara panikköp och fel, lider av beslutångest, vad gör jag nu ?

Känner att det inte har varit någon lyckad dag i dag heller, humöret är på golvnivå.

Hoppas jag får sova i natt utan mardrömmar som att jag kommer till bröllopet i pyjamas med håret flottigt och rufsigt.

 

God natt på er alla och sov söta drömmar.

Kramen.

Av ~ Ruth ~ - 18 maj 2012 23:30


 


Min kära vän Ansepanse har aldrig hört att det finns gödning anpassad speciellt för orkidéer. Visar en bild på flaskan jag har, det är kanske flera också som inte har sett denna men som gillar denna exklusiva blomma. Flaskan är dryg trotts sin litenhet och väl värd sina pengar och jag har köpt den i en blomsterbutik.

I dag har vi otroligt nog sett mycket av solen, men vart är värmen ? tror att den är på gång nu inom det närmaste.

Nu är centraldammsugaren monterad och rören dragna till båda våningarna. Dammsög 1:a våning i dag, man får lära sig att starta på rätt sätt så inte den långa slangen på 10 meter blir i vägen, men den suger bra, skall yttra mig och ge en hel bedömning på dessa nymodigheter om någon vecka när vi har kommit underfund med varandra (om vi kommer dit hen.)

Har tittat på ”Let’s dance”, håller inte med om att Camilla skulle dansa ut i kväll, snarare Marcus, Camilla är mjukare och duktigare på alla vis, men han är en snygging och får många röster av dom yngre individerna, ja så tycker jag.

 

Kram och god natt.

Av ~ Ruth ~ - 17 maj 2012 23:03


 


Gratulerar hela Norge för denna traditionella och stora dag denna 17 maj..

I dag har det varit national yra i Norge, tror det är den största dagen på hela året, aldrig vajar så många vackra röd/vita/blåa flaggor i vinden som denna dag och glädjen finner inga gränser och har inga begränsningar, hela Norge jublar och firar, hurra, hurra, hurraaaaaa.

Vi har inte firat på många år, men det var roligt när det pågick och då det begav sig.


      


Arne och sonen Jerry har jobbat med att borra stora hål i tak, golv och väggar för centraldammsugaren, jag har sopat spån och träbitar.

Har även tvättat kläder och färgat håret, känner mig jättenöjd med mitt jobb, inte har vilodagen varit helig här i huset, men det är den sällan.

Regnet har strilat ner även denna dagen, när skall det sluta ? Det blir en sommar med mycket mördarsniglar, klipper massor dagligen, dom flesta är små, men även flera stora.

Nu får det räcka för denna dagen, skall hinna hälsa på er som har varit gulliga och skrivit kommentarer hos mig, kramar extra till er alla.




  

Av ~ Ruth ~ - 16 maj 2012 21:37


     


2 middagar och en lunch. Köttfärssås 1:a dagen (mycket) blev nästa dag till en paj (kan även bli en lasagne), men denna gången blev det paj, och den biten som blev kvar räckte som lunch för gubben. Blandade bara i ärter, majs och paprika för att dryga ut, satte även till lite flera kryddor. Så köttfärssås kan ge variationer och är möjligheternas maträtt om man gör mycket.

 

Det är väldigt stiltje på bloggen nu för tiden, ok, håller med om att mina inlägg inte är så upplyftande och kuliga, men det blir så ibland.

 

Kom en centraldammsugare hit i dag, gubben har tjatat om det länge, men jag har vänt näsan åt andra hållet, nu hade han beställt den utan min vetskap, bara körde över mig som en ångvält. Nu blir det till att borra i väggar, sedan får jag dra på 10 meter slang mellan rummen, låter inte bra.

OK, skall inte måla den lede på väggen i förskott, men jag är mycket skeptisk till detta köp. Har du en sådan mackapär, hur gillar du den, är det ett + för  städningen, berätta?

 

Saknar er på min blogg suck, men det kommer trotts det en kram.

Av ~ Ruth ~ - 15 maj 2012 22:01

Inte mycket att skriva om, det regnade och blåste, ett riktigt busväder, bara att hålla sig inne. Ut på dagen i dag kom det störtskurar och en åsksmäll tog strömmen för ett kort ögonblick, nu i kväll tycks det klarna upp lite. Någon maskros fight blev det inte i går, ej heller i dag.


Har varit och spånat i klädaffärer i dag, blev bara ett linne och ett par korta trädgårds stövlar. Fick mina jeans på posten i dag, 2 par vita  (det var inte rätt), det ena paret skulle varit röda, blev skitsur.


Sitter och stickar på lediga stunder, så datorn har inte prioriterats, skönt med en liten paus.

Kram på er som orkar kommentera och läsa det glädjer det vet ni.

Av ~ Ruth ~ - 13 maj 2012 23:15

I dag har det varit sol men ingen värme, fick klippt gräset på hundarnas gräsmatta, maskrosorna får jag ta en annan dag, dom försvinner inte. Min man rensade solarna på den stora gräsmattan, vi är ganska ensamma med att rensa bort dessa blommor, det är drygt men annars kvävs gräset, dom blir så stora i omfång.

  



Denna lilla Orchidé trodde jag dog förra senhösten, men jag rensade rötterna och klippte bort alla döda rötter det blev minimalt kvar och dom fick ny bark i krukan, tänka sig den överlevde och har nu en 8 cm. hög blomstjälk och en stor gul blomma, detta lilla knyttet.


  



Penséerna från förra året har frö sått sig själva och kommer upp på dom mest omöjliga ställen, här växer det flera blå mellan sjöstensplattorna ute, skall se om jag klarar att ta upp dom med rötter och ge dom ett bättre liv i sommar.


Hoppas ni har haft en fin söndag.


Kramen.



Av ~ Ruth ~ - 12 maj 2012 23:45

Har varit några intensiva dagar med att göra en egen hemsida för mig och dotterns stickalster. Den är inte klar, men det finns att sätta in och nya foton måste tas. Väntar på benen jag har skickat efter så jag lättare kan fota strumpor, det är det svåraste i nuläget (att vara provdocka själv och hålla i kameran.)

”Klicka här så kommer du till sidan”


       


Några vårbilder 

 I dag har det kommit bara några små skurar och nu ser jag stjärnorna, hoppas det blir fint i morgon för gräs måste klippas, det har växt så innibengan av allt regn.

Arne har lagt nytt golv på den lilla balkongen som står oanvänt, men mycket återstår där fortfarande.

Nu är det åter sovdax så nu blir det sova.

Kram för att ni har orkat med mina torftiga inlägg på sistone (skäms).

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards